Ειδησεογραφικό site

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’ Ένας παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων δρα ανεξέλεγκτος με την κάλυψη της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου .’’

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και τις λίστες των ονομάτων που φέρονται να παρακολουθούνται ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: 

 

Ορισμένοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν και να συγκαλύψουν το θέμα των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι δεν απασχολεί την κοινή γνώμη. Έκαναν λάθος.

 

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε από την αρχή ότι το σκάνδαλο ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είχα μάλιστα, προσωπικά, καλέσει τον πρωθυπουργό στην Ολομέλεια της Βουλής να μας πει, εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή παράγοντες του δημόσιου βίου και απέφυγε να απαντήσει.

 

Μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι  κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

 

Έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα , όπως: 

Κάποιοι εμπορεύονται και κατέχουν το παράνομο λογισμικό. 

Αυτό το λογισμικό έχει εγκατασταθεί παράνομα σε πολιτικά πρόσωπα, σε δημοσιογράφους και σε επιχειρηματίες. 

Και η κυβέρνηση δεν ασκεί κανένα έλεγχο, περιορίζεται να λέει ότι δεν κατέχει η ίδια το παράνομο λογισμικό και ως εκ τούτου δεν έχει ευθύνη. Αποφεύγει να ελέγξει την εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό αλλά και τα πρόσωπα που αποδεδειγμένα εμπλέκονται.

 

Το ζήτημα είναι ότι  επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη η ΕΥΠ έχει μετατραπεί σε έναν παρακρατικό μηχανισμό χιλιάδων παρακολουθήσεων, χωρίς σαφή τεκμηρίωση και χωρίς να υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή άλλοι λόγοι. Κανείς στη χώρα δεν ξέρει ποιος παρακολουθείται και για ποιο λόγο. 

 

Και βέβαια στόχος του παρακρατικού συστήματος, ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Θυμίζω, μάλιστα, πως ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και 3 μήνες κατήγγειλε το ζήτημα στη δικαιοσύνη, αλλά από τότε δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Παραμένει ακατανόητο, ωστόσο, το γιατί ενώ από τη μία ο Πρωθυπουργός επιλέγει να καρατομήσει τον πιο στενό συνεργάτη και  ανιψιό του, τον κ. Δημητριάδη, για το ζήτημα των υποκλοπών, από την άλλη η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της -που ανήκουν στη ΝΔ- δεν τον καλεί για να δώσει εξηγήσεις, παρότι αποπέμφθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

 

Για την επίσπευση των εκλογών: 

 

Οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Είναι θέμα λίγων μηνών. 

Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσα περισσότερα προβλήματα θα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες. 

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβαρύνουν το κλίμα, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται το κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Προφανώς η οικονομία, η ακρίβεια και η καθημερινότητα είναι αυτά που ταλανίζουν τους πολίτες, όμως, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές, χωρίς να έχει χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.