Ειδησεογραφικό site

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ με γερά θεμέλια για το άλμα στις Ευρωεκλογές

81

Ανεβάζει ταχύτητες η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς απομένουν λιγότερες από τριάντα ημέρες για τις ευρωεκλογές και η μεγάλη μάχη δίνεται για την πολυπόθητη κατάκτηση της δεύτερης θέσης με ένα ισχυρό ποσοστό, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης ΝΔ.

Ποιο είναι το ισχυρό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ; Μεταφράζεται κατά κύριο λόγο σε ένα υψηλό διψήφιο – στη σφαίρα του 14% με 15% – με τη Χαριλάου Τρικούπη να πιστεύει πως ανεξάρτητα με τα ευρήματα το δημοσκοπήσεων τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν ευχάριστα.

Την αισιοδοξία αυτή την εδράζουν στα μηνύματα που λαμβάνουν από τους πολίτες ανά τη χώρα, αλλά και στις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους, που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συντηρεί απλώς τις δυνάμεις του, αλλά βελτιώνει τα ποσοστά του σε αρκετούς νομούς της χώρας και αυξάνει παντού τη συσπείρωσή του.

Μάλιστα, σε όσους ήδη έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ισχυριζόμενοι πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντά ότι «λογαριάζουν προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο και πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα διαψεύσει την 9η Ιουνίου, για άλλη μια φορά, τις Κασσάνδρες».

«Στις εθνικές εκλογές πέρυσι, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι «προφήτευαν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει μονοψήφια ποσοστά και θα συνθλιβεί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, βρέθηκε στην όχθη των νικητών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές πάλι διαψεύσαμε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Πετύχαμε το πρώτο σημαντικό ρήγμα στο σύστημα εξουσίας του Μητσοτάκη στον Δήμο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κρήτης αλλά και σε δεκάδες ακόμα Δήμους της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ χτίζει σε γερά θεμέλια, βήμα – βήμα, την ανοδική του πορεία. Μια πορεία προοπτικής που θα επικυρωθεί την 9η Ιουνίου με τη δεύτερη θέση», δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ισχυρά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των ευρωεκλογών είναι η καλά δοµηµένη οργανωτική βάση που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, οι βαθιές του ρίζες στην αυτοδιοίκηση, αλλά και τα δίκτυα επαφών των υποψήφιων ευρωβουλευτών του.

Στο κόμμα γνωρίζουν βέβαια πως ο δρόμος μέχρι τις κάλπες αναμένεται να είναι δύσβατος, αφού το ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί ξανά διπλή πίεση: αφενός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να πιάσει τουλάχιστον το ποσοστό που είχε στις ευρωεκλογές του ‘19 – δηλαδή το 33,12% – και αφετέρου από τον Κασσελάκη, που έχει θέσει ως στόχο ένα ποσοστό πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών δηλαδή το 17%, ώστε να μην αμφισβητηθεί εσωκομματικά την επομένη μέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.