Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Η ΝΔ απλά κοιμάται εδώ και μήνες για τη Β. Μακεδονία

48

Διάχυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 δήλωσε από τα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην περιοχή. Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, Κυριάκο Ταταρίδη, δήλωσε ότι η παράταξη «στέλνει ένα μήνυμα νίκης. Αλλά νίκη για εμάς είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Και το πρώτο θέμα το οποίο συζητάμε στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού».

Προσέθεσε πώς είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα είναι ο πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοπτικής όλων των Ελλήνων. Επίσης, μια ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική.

«Αυτό που συναντώ και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς είναι ότι οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους. Και εδώ το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και το ξαναλέω. Προτεραιότητα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να αντιμετωπίσουμε το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε ότι τρεις φορές κατέθεσε τροπολογία για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και τις τρεις φορές το αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες.

«Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε όλα τα κόμματα -και εμείς έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε- για να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες»

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Δεν μπορεί να εκπλήσσεται η ελληνική κυβέρνηση. Το όνομα του κομματικού συνασπισμού στη γειτονική χώρα με τον οποίο κατέβηκαν υποψήφιοι, ήταν «Η δική μας Μακεδονία». Άρα, το όνομα του συνασπισμού του VMRO ενέχει τον αλυτρωτισμό».

Ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε πώς δεν έχει μηχανισμό εποπτείας τής εφαρμογής της, με αποτέλεσμα σήμερα «ακραία εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα να προσπερνούν τη συμφωνία, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας τη σέβονται».

Επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα, η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός αυτών των κομμάτων κάτω από το όνομα «η δική μας Μακεδονία»».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν μπορούν να έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα επειδή θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. «Θα βγουν και θα πουν: «ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων». Άρα, αυτό που προτείνει ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ», επισήμανε

Τα σχόλια είναι κλειστά.