Ειδησεογραφικό site

Ηρακλής Δρούλιας: Έργα υποδομής και όχι άλλη υποβάθμιση στην Δυτική Αθήνα

Πρόσφατα ζήσαμε και ζούμε ένα ακόμη επεισόδιο στην περιβαλλοντική και υγειονομική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας με την προσπάθεια δημιουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση LNG στο Σκαραμαγκά. Κάτι που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την πολύπαθη περιοχή του Σκαραμαγκά αλλά και τη Δυτική Αθήνα συνολικότερα, και θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της.

Γράφει ο Ηρακλής Δρούλιας

Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Οι λάθος πολιτικές που ακολούθησε η Ελλάδα την τελευταία οκταετία είχαν σαν αποτέλεσμα να είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα η οποία εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο κατά 25% όταν μάλιστα η τιμή του για την Ελλάδα είναι (σε αντίθεση με άλλες χώρες) 100% χρηματιστηριακή. Αυτό συνέβη γιατί προχωρήσαμε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε υποδομές για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τις πολιτικές αυτές τις πληρώσαμε πολύ ακριβά, αλλά φαίνεται δυστυχώς πως δεν πήραμε το μάθημά μας. Ενώ θεωρητικά έχουμε σαν στόχο να ξεφύγουμε από το Ρωσικό φυσικό αέριο πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα χειρότερη εξάρτηση από το αέριο της Αμερικής και του Κατάρ. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ακριβή και ιδιαίτερα ασταθής αφού εξαρτάται άμεσα από τις θαλάσσιες μεταφορές που μπορούν ανά πάσα στιγμή να επηρεαστούν από τα εφοπλιστικά λόμπι.

Η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής. Την επέκταση του μετρό, την υπογειοποίηση της λεωφόρου Αθηνών, την ανάπλαση και αναβάθμιση σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της λεωφόρου Θηβών, τα αντιπλημμυρικά έργα, μια γραμμή τραμ που θα συνδέει τις γραμμές μετρό αντί των ξεπερασμένων τρόλεϊ, δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, απομάκρυνση στρατοπέδων και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. Έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών της προς το καλύτερο και όχι

δραστηριοτήτων που θα βλάψουν την υγεία τους και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την περιοχή μας.

Την επόμενη δεκαετία με το πρόγραμμα έργων που θα γίνουν, στο παραλιακό μέτωπο, στο Ελληνικό αλλά και αλλού, η Αθήνα θα αλλάξει. Οι αξίες γης θα μεταβληθούν δραστικά. Η διαφορά ανάμεσα στη Δυτική Αθήνα και στις άλλες περιοχές θα αυξηθεί εις βάρος μας.

Μοναδική μας ευκαιρία να διεκδικήσουμε αντίστοιχες μεγάλες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν πραγματικά την περιοχή μας, με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης αλλά και με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Δεν πιστεύω πως μια δεξιά κυβέρνηση θα δώσει ποτέ τέτοια προτεραιότητα στη Δυτική Αθήνα. Και πώς να δώσει άλλωστε. Όταν οι βουλευτές της μένουν οπουδήποτε αλλού. Αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που μας θέλει αιωνίως υποβαθμισμένους και διαμαρτυρόμενους για να δυναμώνει την αντισυστημική λογική του, θα ενδιαφερθεί.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί πραγματικά να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τέτοιες πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τη μεσαία τάξη για τις λαϊκές συνοικίες.

Σκεφτείτε πως ήταν η δυτική Αθήνα πριν τη δεκαετία του 80. Ήταν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που άλλαξαν προς το καλύτερο τις πόλεις μας, που άμβλυναν τις ανισότητες.Αυτή η αλλαγή είναι για εμάς μια μεγάλη παρακαταθήκη. Ένα κοινωνικό και πολιτικό επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ για το οποίο όλοι μας είμαστε περήφανοι. Όπως όμως είμαστε περήφανοι από την ιστορία μας, έτσι πρέπει να γίνουμε περήφανοι και για το μέλλον αυτής της παράταξης. Και όπως τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ελπίδα στο άλλο μισό αυτού του λαού, έφερε στο φως τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού,

τώρα καλούμαστε να δώσουμε ελπίδα σε έναν λαό που έχει κουραστεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις.

Να αναβαθμίσουμε τις πόλεις μας με παρεμβάσεις που θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα και τη λειτουργία τους και θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Αυτές τις παρεμβάσεις θέλουμε για τη Δυτική Αθήνα, αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε να την αντιπροσωπεύουν, αυτούς που μπορούν να οραματιστούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ολοκληρωμένα σχέδια ανάπλασης και ανάπτυξης των πόλεων μας. Αυτές τις πολιτικές εφάρμοζε και θα εφαρμόσει ξανά το ΠΑΣΟΚ, όταν ο ελληνικός λαός του δώσει με την ψήφο του την ευκαιρία. Ήρθε η ώρα για τους ανθρώπους των έργων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.