Ειδησεογραφικό site

Πρωτομαγιά 2023: Ανδρουλάκης, Παπανδρέου, στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

55

Μεγάλες σε συμμετοχή και δυναμικές σε παλμό και ένταση είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Από το πρωί στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν το «παρών» Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Το παρών στο μπλοκ των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης των αγώνων και των θυσιών των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, αλλά και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε την πραγματική θέση των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας.
Οι πραγματικοί μισθοί, μόνο το 2022, μειώθηκαν 7.4% και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών είναι η τρίτη χειρότερη ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συλλογικές συμβάσεις υπονομεύτηκαν. Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη για θέσεις εργασίας των 400 και 500 ευρώ, που συνεχίζουν να κάνουν τους νέους μας να έχουν προτεραιότητα τη φυγή στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό λοιπόν στις 21 Μαΐου καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για να οικοδομήσουμε μια νέα ελπίδα κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες και κυρίως για τις νεότερες γενιές» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια ώρα,   μεταξύ άλλων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις βρέθηκανι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Τόνια Αντωνίου. Το παρών ακόμη έδωσαν  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης,  ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Παππάς. Στο Σύνταγμα και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

protomagia-androulakis
protomagia-papandreou
Ο Γιώργος Παπανδρέου
protomagia-antoniou
Ο Γιώργος Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης και η Τόνια Αντωνίου

Τα σχόλια είναι κλειστά.