Ειδησεογραφικό site

Σοκ στην Εθνική: Θετικό πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ στην Γεωργία

54

Σοκ και δέος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από το άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία. Και έχει σημασία για την «κατανόηση» της κατάστασης μια ματιά στα επόμενα βήματα αυτής της ιστορίας. Διότι το όνομα του ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, όμως μπορεί από την Κυριακή και όλας να προκύψει μια πολύ ισχυρή ένδειξη για εκείνον. Ποια; Εκείνη που θα τον αφήσει εκτός αποστολής της από το ματς πρωταθλήματος της ομάδας του.

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που ακολουθεί πέραν τούδε, από τη στιγμή που βρέθηκε «θετικό» δείγμα έπειτα από τον πρώτο έλεγχο; Ο έλεγχος του δεύτερου δείγματος. Μια διαδικασία σίγουρα χρονοβόρα, αλλά μάλλον τυπική καθώς είναι σχεδόν απίθανο το πρώτο με το δεύτερο δείγμα να προκαλέσουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Γιατί; Διότι στην πραγματικότητα το δείγμα είναι το ίδιο. Αν λοιπόν είναι το πρώτο θετικό, 99.99999% θα είναι και το δεύτερο.

Και ενώ με βάση το πρωτόκολλο αν δεν προκύψει αυτό το δεύτερο «τσεκάρισμα» δεν μπορεί να γίνει γνωστό το όνομα του ποδοσφαιριστή; Όταν υπάρχει θετικό πρώτο δείγμα, ειδοποιείται η Ομοσπονδία. Και εκείνη με τη σειρά της ειδοποιεί την ομάδα στην οποία ο ποδοσφαιριστής ανήκει. Ο ποδοσφαιριστής λοιπόν ουσιαστικά μπαίνει αυτομάτως σε μία σιωπηρή τιμωρία και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής από τη στιγμή που θα ενημερωθεί η ομάδα του και η ομοσπονδία.

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ»: Η εξέταση του δεύτερου δείγματος, η ειδοποίηση της ομάδας του και το ματς της Κυριακής

Με την ευχή λοιπόν να πρόκειται για κάποιο λάθος; Η αλήθεια είναι πως από το αγωνιστικό διήμερο που έρχεται το Σαββατοκύριακο θα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει αν θα αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες διεθνείς που συμμετείχαν στην αποστολή της εθνικής μας για το ματς με την Γεωργία στην Τιφλίδα. Αρκεί φυσικά να έχει όντως ειδοποιηθεί η Ομοσπονδία. Και αυτή με τη σειρά της να έχει ενημερώσει τον σύλλογο που ανήκει ο ποδοσφαιριστής

Τα σχόλια είναι κλειστά.