Ειδησεογραφικό site

Ιλχαν Αχμετ: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του γάμου των ομόφυλων

Τον λόγο που ψήφισε υπερ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξήγησε με ανάρτησή του στα social media ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως είπε «με γνώμονα την συνείδησή μου και το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας αποφάσισα να στηρίξω με την ψήφο μου όσους θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο να μπορούν να το πράξουν, χωρίς να δεσμεύονται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις», ενώ τόνισε ότι για τους ίδιους λόγους και με βάση τον αξιακό του κώδικα, επέλεξα να καταψηφίσει το άρθρο 11 που ιδρύει μελλοντική πιθανότητα στην τεκνοθεσία.

Αναλυτικά η ανάρησή του:


«Με γνώμονα την συνείδησή μου και το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας αποφάσισα να στηρίξω με την ψήφο μου στην Βουλή την Ισότητα στον πολιτικό γάμο, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου, που αφορά την δυνατότητα όλων των ζευγαριών στην χώρα μας που θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο να μπορούν να το πράξουν, χωρίς να δεσμεύονται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Για τους ίδιους λόγους και με βάση τον αξιακό μου κώδικα, επέλεξα να καταψηφίσω το άρθρο 11 που ιδρύει μελλοντική πιθανότητα στην τεκνοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και την θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θεώρησα ότι η αποχή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για έναν πολιτικό που αναμετράται με την συνείδησή του.

Συνέδεσα όλη την πολιτική μου διαδρομή με τον αγώνα για την πολιτική και την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας στην Θράκη και την κατάκτηση των δικαιωμάτων της σε μια πολιτεία ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη, που λειτουργεί χωρίς εξαιρέσεις, απαλλαγμένη από τις διχαστικές λογικές του εσωτερικού εχθρού, που μας ταλαιπώρησαν για δεκαετίες.

Θα ήμουν ανακόλουθος με αυτές μου τις απόψεις εάν σε μεγάλες κοινωνικές τομές και μεταρρυθμίσεις στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για μια άλλη κατηγορία συμπολιτών μας, επέλεγα να σιωπήσω ή να αρνηθώ.

Σέβομαι, ωστόσο, όλους εκείνους, που είναι επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη, φοβούμενοι ότι αυτή αντιστρατεύεται τις παραδοσιακές δομές της οικογένειας και της θρησκείας μας.

Θα είμαι πάντα δίπλα τους, για να συνομιλώ μαζί τους και να δίνω τις μάχες μου για ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης στην Θράκη, κάτι που αξίζει σε όλους τους συμπολίτες μου, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, την καταγωγή, τον πολιτισμό ή την σεξουαλική τους ταυτότητα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.