Ειδησεογραφικό site

Τρομάζουν οι… ακραίοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προβληματισμός σε Ελλάδα και ΕΕ για μοιραίο πισωγύρισμα

102

Του Σπύρου Νάννου

Πριν από ένα χρόνο, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Χωρίς να το περιμένει κανείς, στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μονομερούς διαγραφής του χρέους λέει το εξής: «Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της λογικής πάση θυσία στην Ευρωζώνη, εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ, όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει». Σε δημοσιογραφική παρατήρηση μάλιστα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης ο κ. Τόλιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια έσπευσε να διευκρινίσει: «Δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε…» Πριν από μερικές ημέρες, το ίδιο στέλεχος, υποστήριξε εμμέσως τις ίδιες θέσεις που είχε εκφράσει και τότε, προκαλώντας έντονη εσωτερική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είπε πως είναι επίσημες θέσεις του κόμματος, που έχουν τη σφραγίδα συνεδρίου! Από δίπλα και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Πριμικήρης, ο οποίος ακολουθώντας στο σκαλοπάτι των ακραίων φωνών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε να εννοηθεί πως η θέση της Ελλάδας μπορεί να μην είναι στο ευρώ.

ΧΟΛΗ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΜΜΕ

 Αυτά τα ακραία φαινόμενα, πέρασαν πολύ απαλά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ερωτηματικά για τους στόχους του κόμματος την επομένη των εκλογών, εφόσον ο λαός δώσει τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτές οι ακραίες φωνές, τείνουν να γίνουν φυσιολογικές και είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι.. συνιστώσες του κόμματος ασχολούνται!

Το θέμα πάντως, απασχολεί ιδιαίτερα τον ξένο Τύπο και ιδιαίτερα τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία στάζουν χολή για το ακραίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το GREXIT! Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Handelsblatt που έγραψε τα εξής: «Χρεοκοπία; Και τι έγινε;» Γίνεται μάλιστα εκτενής αναφορά στις συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες αντικρούονται με το επιχείρημα πως δεν θα ήταν πρόβλημα η χρεοκοπία της Ελλάδας. Ακόμα και το Spiegel ασχολήθηκε με τις ακραίες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπερασπίστηκε το δημοκρατικό δικαίωμα ενός ευρωπαϊκού λαού, και συγκεκριμένα του ελληνικού λαού, να επιλέξει την Αριστερά στην κυβέρνηση ενώ η Suddeutsche Zeitung  ανέφερε πως «η  Ελλάδα από το 2010 έχει καταστεί πολλές φορές αφερέγγυα» και πως τώρα φαίνονται «τα προβλήματα, τα οποία ποτέ δεν λύθηκαν, σε όλη τους την έκταση».

 ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ

 Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, έχει άλλα να ασχοληθεί! Τις τελευταίες ημέρες, έχει ρίξει όλο το βάρος στις πρώτες ημέρες του προγράμματος  που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση, και δη στο πούλμαν που θα έρθει γεμάτο από εισαγγελείς!

Ειδικότερα, στην ατζέντα της Κουμουνδούρου περιλαμβάνονται προανακριτικές, εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου οδηγήσει σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η «εντολή»» (που έχει δοθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου) είναι να γίνουν προανακριτικές επιτροπές για μνημόνια, ΕΡΤ και υποβρύχια ενώ σε δεύτερη φάση είναι να «ελεγχθούν» ΤΑΙΠΕΔ, πώληση του ΟΠΑΠ, σπάσιμο της ΔΕΗ και η υπόθεση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε αυτές τις υποθέσεις σχηματίζεται ένας μακρύς κατάλογος προσώπων που θα «κυνηγήσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Στουρνάρας, Σίμος Κεδίκογλου και Αντώνης Σαμαράς.

 

ΕΤΟΙΜΑ 10 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

 

Επίσης, στην Κουμουνδούρου «τελείωσαν» με τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρουν στη Βουλή προς ψήφιση τους πρώτους μήνες, αν και είναι άγνωστο ποια θα είναι η θέση της τρόικα.

Ειδικότερα, τα νομοσχέδια αφορούν:

1.       Την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

2.       Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

3.       Την επαναφορά της 13ης σύνταξης

4.       Την κατάργηση μνημονιακών νόμων για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα

5.       Την κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

6.       Επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων

7.       Αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας

8.       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

9.       Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

10.   Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ TA ΓΚΑΛΟΠ

 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αφού η διαφορά μειώνεται.

Υπάρχουν πάντως φωνές μέσα στην Κουμουνδούρου που συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθήσει γραμμή «σκληρού ροκ» απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και όχι παρακάλια, όπως έγινε με το debate.

Επίσης, τον συμβουλεύουν να δώσει συνεντεύξεις σε όλα τα ΜΜΕ (ακόμα και στο MEGA) ενώ στον τομέα επικοινωνίας έχει δοθεί εντολή να αναπαραχθούν οι συνεντεύξεις που δίνει στο εξωτερικό (είναι πάρα πολλές) όπου μιλάει για τις καταθέσεις και το GREXIT.

 

Δημοσκοπήσεις: Ψαλιδισμένα φτερά και γρίφος για τον τρίτο

Στον θαυμαστό κόσμο των δημοσκοπήσεων εισήλθε η προεκλογική ζωή, αφού ήδη από την περασμένη Τέταρτη άρχισε ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με τα αποτελέσματα ερευνών να συνεχίζεται αμείωτος έως και στο πέντε των εκλογών.

Οι τρεις προεκλογικές δημοσκοπήσεις και όσες ακολουθήσουν καταγράφουν τη ρευστότητα στο πολιτικό περιβάλλον αφού ένα ποσοστό περίπου 10% από τους αναποφάσιστους θα κρίνουν την διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς και το ποια κόμματα θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής, ενώ η αυτοδυναμία έως σήμερα θεωρείται άπιαστο όνειρο.

Ουδόλως αμφισβητείται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στα δύο φαίνεται να μειώνεται ελαφρώς και σύμφωνα με την εταιρία Alco, είναι στο 3,3%, τη GPO  στο 3,2% και η Interview την καταγράφει στο 2%. Σταθερά πρώτος στην ικανότητα διακυβέρνησης ο Αν. Σαμαράς, αλλά πιο ελκυστικός στα ποιοτικά στοιχεία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει μικρύνει το χάντικαπ σε σχέση με τον νυν πρωθυπουργό. Ωστόσο, η Κουμουνδούρου όπως διαπιστώνουν αναλυτές δυσκολεύεται να διεισδύσει σε πιο παραγωγικές ομάδες ψηφοφόρων.

Μάχη στη διακεκαυμένη ζώνη της τρίτης θέσης, όπου συνωστίζονται ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι  και ΧΑ, ενώ ΚΙΔΗΣΟ και ΑΝΕΛ παλεύουν για το όριο εισόδου στη Βουλή, το 3%, αφού κινείται μεταξύ 2,1% – 2,7%.  Ωστόσο στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους ανάλυση της JPMorgan που με βάση στοιχεία της Pro Olympic Circles Polls δίνει 4,8% στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 2,2% στο ΠΑΣΟΚ, 4% στο Ποτάμι, 25% στη ΝΔ και 35% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρόσωπα και τα πολλά προσωπεία

 

Επιτέλους, έρχεται νέο αίμα στην πολιτική ζωή του τόπου! Πιο νέο δεν γίνεται! Από τη μία ο Γιώργος Παπανδρέου με το ΚΟΔΗΣΟ –παρντόν, ΚΙΔΗΣΟ θέλαμε να πούμε, μπερδευτήκαμε– κι από την άλλη ο «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» Αλέξης Τσίπρας με συνεργασίες και συμμαχίες μες την καινοτομία! Μιλάμε για κόμματα –υποκόμματα, για την ακρίβεια– κινήματα και σχήματα που θα γίνουν οι νέες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ο λόγος βεβαίως βεβαίως, μην χάσουμε και το μπόνους των 50 εδρών!

ΈΧΟΥΜΕ και λέμε: προς το παρόν, έχει «κλείσει» η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη –πώς είπατε; Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι δεν θα συμπεριλάβει πρώην κυβερνητικά στελέχη στα ψηφοδέλτιά του; Ε καλά τώρα κι εσείς, κολλάτε σε κάτι λεπτομέρειες… Άλλωστε, εννοούσε ότι δεν θα τους κάνει υπουργούς στην κυβέρνησή του, βουλευτές του, όμως, γιατί όχι;

 

ΈΠΕΙΤΑ, μπορεί η Λούκα Κατσέλη να μην είναι η ίδια στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται όμως να είναι ικανός αριθμός στελεχών του κόμματός της, όπως επιθυμεί άλλωστε και ο πρόεδρος Αλέξης. Και γιατί να μην το επιθυμεί, άλλωστε; Ποιος του έκλεινε τα ραντεβού στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όταν ο Αλέξης έβρισκε μια χαρά συνεννοήσιμο το ΔΝΤ και όλα τα στραβά τα είχαν οι Ευρωπαίοι!

ΕΠΙΣΗΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να συνεργαστεί με την Αριστερή Προοπτική του Ανδρέα Νεφελούδη –πρώην εσωτερική αντιπολίτευση της ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα-Φώτη. Και φυσικά, με την Κοινωνική Συμφωνία του Οδυσσέα Βουδούρη –ναι, εκείνου που βγήκε ο μισός ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Μανώλη Γλέζου, και ζητούσε να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο πρώην Πασόκος, πρώην Δημαρίτης κ.λπ. κύριος Βουδούρης, μετά τα καραγκιοζιλίκια της υπόθεσης Χαϊκάλη στη Βουλή.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, φυσικά, το αφήσαμε τελευταίο! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί και με το «Πράττω» του πάλαι ποτέ παπανδρεϊκού και όχι μόνον Νίκου Κοτζιά. Φέξε μου και γλίστρυσα!

Η ΜΟΝΗ σοβαρή συνεργασία, με λίγα λόγια, είναι αυτή με τους διασπασμένους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι αποφάσισαν την εκλογική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας την πρόταση συγκρότησης «πράσινου πόλου» με τη ΔΗΜΑΡ και τους πρώην συντρόφους τους «Πράσινοι-Αλληλεγγύη». Εννοείται πως οι προσκλήσεις-εκκλήσεις του Αλέξη προς τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ θα μείνουν για μία ακόμη φορά… στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ τελειώσαμε με τα κινήματα, ας περάσουμε και στα… προσώπατα –κατά τη γνωστή ταινία «Μπακαλόγατος»! Στην ταινία, βέβαια, η ατάκα ήταν «τι σημασία έχουν τα χρήματα μπροστά στα προσώπατα», αλλά εμείς θα το προσαρμόσουμε στις εκλογικές φιλοδοξίες του –«είμαι έτοιμος από καιρό να κυβερνήσω»– ΣΥΡΙΖΑ και θα πούμε «τι σημασία έχουν τα προσώπατα μπροστά στις ψήφους»!

ΈΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, εκτός από τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, αλλά και η πρώην συντρόφισσά του, Θεοδώρα Τζάκρη –τόσα άρθρα στην Αυγή έγραψε το κορίτσι, τζάμπα να πάνε;

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, κατά πάσα πιθανότατα δεν αναμένεται να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα ούτε με την Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες –αλοίμονο, με την πρώην των πιο στενών συμμάχων θα υπήρχε πρόβλημα; Υπάρχουν βέβαια αντιρρήσεις από τη λεγόμενη «αριστερή πτέρυγα» του… πιο αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ως προς την Ραχήλ Μακρή, την Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη, ωστόσο, ο Αλέξης τους θέλει όλους! Πώς λέμε «μπείτε σκύλοι αλέστε»; Αυτό!

ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να είναι και η έτερη ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και η Ασημίνα Ξηροτύρη, που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και ήταν υπέρμαχος της συνεργασίας των δύο κομμάτων, η οποία και… έσκασε σαν βόμβα στα χέρια του μπάρμπα-Φώτη!

ΈΛΑ ΟΜΩΣ που πέρα από τα στελέχη υπάρχουν και οι απλοί σύνεδροι και, μάλιστα, ακόμα και «προεδρικοί», οι οποίοι τα έχουν πάρει… στο κρανίο με τις συνεργασίες του Αλέξη και τα ονόματα κυρίως των πασοκογενών υποψηφίων. Το διαρκές συνέδριο του περασμένου Σαββάτου έκανε τον Αλέξη να ιδρώσει από τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες πολλών συνέδρων, που φώναζαν ότι αισθάνονται βαθύτατα προσβεβλημένοι, ότι δεν είναι μέλη-ρεζέρβα, ούτε χειροκροτητές!

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ του προέδρου ήταν φανερή, μάλιστα, όταν ένας σύνεδρος ανέφερε ότι το τρίτο από τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ «το καταπατήσαμε ήδη», δείχνοντας προς τον Αλέξη τη λέξη «Δημοκρατία», που ήταν γραμμένη στο φόντο της κεντρικής σκηνής, ακριβώς πίσω του!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ το κατάλαβε ο Αλέξης, στο παρά πέντε των εκλογών, ότι η πολυγλωσσία των στελεχών του βλάπτει, άντε να τους μαζέψει! Ο πρόεδρος έστειλε μήνυμα –λέει– κατά της προεκλογικής πολυφωνίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να επικεντρωθούν στον αντίπαλο που έχουν μπροστά τους και «φωτογράφισε» τον Γιάννη Τόλιο.

ΑΥΤΟΣ ο αστέρας της οικονομίας, ο Γιάννης Τόλιος δηλαδή, σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει αναφερθεί σε σενάρια διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους και εσωτερικού δανεισμού. Και παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας, αφού όσα είπε έδωσαν αφορμή στο κυβερνητικό επιτελείο να αναδείξει εκ νέου το αλαλούμ στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και δη στο οικονομικό του πρόγραμμα, επέμεινε ότι όσα είπε είναι θέσεις του κόμματός του, τονίζοντας μάλιστα ότι για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν «στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα»!

ΚΑΙ ΔΕΝ παρέλειψε να επαναφέρει το ζήτημα των μονομερών ενεργειών, αφού όπως είπε «ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα προβούμε σε μονομερή ενέργεια εκτός και αν… εκβιαστούμε» Ο Τόλιος πήρε το όπλο του!

ΒΕΒΑΙΑ, όταν του τράβηξε το αυτί η Κουμουνδούρου, τα μάζεψε. Ειδικά για το ενδεχόμενο επιβολής εσωτερικού δανεισμού μέσω υποχρεωτικής αγοράς ελληνικών εντόκων γραμματίων, με άντληση χρημάτων από τραπεζικές καταθέσεις, με γραπτή δήλωσή του, που εξέδωσε το κόμμα, διευκρίνισε ότι η αγορά εντόκων γραμματίων είναι «εθελοντική» και «δεν έχει καμία σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές». Μάλιστα!

ΠΑΜΕ σε άλλο… κοκκόρι! Και τι κοκκόρι! Βασίλης Πριμικήρης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής. Ο υποψήφιος βουλευτής, πνέοντας τα μένεα κατά του Σόιμπλε, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι καλύτερα χρεοκοπία και μονομερείς ενέργειες, παρά να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός για τον Σόιμπλε.

ΟΠΩΣ ΜΑΣ είπε, μάλιστα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκρουστεί με τους δανειστές, δύο δρόμοι υπάρχουν: της κωλοτούμπας ή των μονομερών ενεργειών! Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κωλοτούμπες δεν κάνει – αλίμονο, πότε έκανε κωλοτούμπα ο Αλέξης!– κατέληξε πως μπορούμε να το πούμε και χρεοκοπία, διότι «τι έχει να χάσει ο άνεργος;»! Άμα έχεις επιχειρήματα παιδί μου, τι να λέει τώρα ο Σόιμπλε, η τρόικα, ο Σαμαράς και όλοι οι υπόλοιποι!

ΝΕΑ ΗΘΗ, νέα έθιμα επιβάλλει ο Αλέξης, για να μην πάθει τα ίδια με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση το νέο κώδικα δεοντολογίας, όλοι οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου θα «δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά» ότι η έδρα τους θα ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους. Διότι μετά την απομάκρυνση από το μαντρί, σου λέει, άντε να μένεις με οριακή πλειοψηφία στη Βουλή σε τέτοιους πονηρούς καιρούς!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, μάλιστα, ότι το κόμμα θα έχει το ελεύθερο να ζητάει παραιτήσεις όταν ένας βουλευτής αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις! Κι αυτό γιατί ο «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» Αλέξης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει έδρες, σε περίπτωση που υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών, οι οποίοι όμως θα θελήσουν να παραμείνουν ανεξάρτητοι και δεν θα παραδώσουν τις έδρες στο κόμμα.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ είναι, άλλωστε, νωπές από την ανεξαρτητοποίηση του μπάρμπα-Φώτη και άλλων τριών βουλευτών, οι οποίοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και σχημάτισαν δικό τους κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ, με ξένα… κόλυβα-έδρες του Αλέξη, δηλαδή!

ΈΛΑ ΟΜΩΣ που υποψιαζόμαστε ότι τα ψιλά γράμματα του νέου κώδικα, αυτά που δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, κρύβουν το φόβο ότι αν οι εταίροι μας δεν «μασήσουν», όπως έχουν αποδείξει άλλωστε και με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, κι επιμείνουν στις απαιτήσεις τους, τότε ο Αλέξης θα αναγκαστεί κι αυτός να… την κάνει την κωλοτούμπα του!

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, θα μας φέρει κάτι μέτρα στη Βουλή που δεν θα θυμίζουν τα αναρίθμητα «θα» του ούτε στο ελάχιστο! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, λοιπόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Θες να διαφωνήσεις και να παραιτηθείς, σου λέει, δώσε πίσω την έδρα στο κόμμα και άντε στο καλό και να μας γράφεις!

Τα σχόλια είναι κλειστά.