Ειδησεογραφικό site

Αλέκα Κανελλίδου: «Είμαι επιλεκτική λόγω φιλοσοφίας» – Συνέντευξη στο «Καρφί»

172

Η Αλέκα Κανελλίδου, με το μοναδικό χάρισμα της ερμηνείας της βγάζει κάτι μοναδικό σχεδόν σε κάθε κομμάτι που έχει τραγουδήσει, στη μακρόχρονη πορεία της. Η ερμηνεύτρια με την ελαφρώς βραχνή αλλά βελούδινη φωνή, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με τα τραγούδια της, επιστρέφει στο γνωστό jazz club της Αθήνας «Ηalf Note» από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει στο «Καρφί», ήταν πάντα επιλεκτική, αψηφώντας το κόστος, ενώ μας μιλάει για τα είδη μουσικής που αποτέλεσαν το δικό της «σχολείο», τη μεγάλη της αγάπη για την τζαζ και τη θάλασσα και μοιράζεται τη γνώμη της για το σημερινό ελληνικό τραγούδι.

 

Οι εμφανίσεις σας τα τελευταία χρόνια είναι επιλεκτικές. Πώς αποφασίσατε να επιλέξετε ένα μικρό κλαμπ, όπως το Half Note;

Θεωρώ ότι σχεδόν πάντα από φιλοσοφία ζωής ήμουν επιλεκτική, όσο και αν αυτό είχε το κόστος του. Το Half Note ήρθε κοντά μου κι εγώ το συντροφεύω γιατί ταιριάζουμε.

Ποια είναι η σχέση σας με την τζαζ μουσική;

Σχέση αγάπης από μικρή ηλικία.

Ποια είναι τα πρώτα σας ακούσματα και πώς αυτά διαμόρφωσαν τη σχέση σας με τη μουσική;

Είχαν να κάνουν με ξένη μουσική. Ροκ, ποπ και τζαζ στη συνέχεια. Όλα αυτά τα είδη ήταν το σχολείο μου που με επηρέασαν και ίσως διαμόρφωσαν, μαζί με την ελληνική μουσική, τη μουσική μου ταυτότητα.

Τι συναισθήματα εισπράττετε από τον κόσμο του σήμερα που σας παρακολουθεί;

Τα ίδια που εισέπραττα πάντα. Δεν αλλάζει εύκολα αυτή η σχέση.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα σημερινά ακούσματα; Υπάρχουν καλλιτέχνες που ξεχωρίζετε;

Πολλά μοιάζουν να έχουν γεννηθεί υπό πίεση για «επιτυχία». Γι’ αυτό και δεν διαρκούν. Από την άλλη πάντα υπάρχουν άνθρωποι εμπνευσμένοι και με τη μουσική και με την ερμηνεία.

Εκτός από το τραγούδι με τι άλλο ασχολείστε που να σας χαλαρώνει και να σας ευχαριστεί;

Η καλή παρέα, τα ταξίδια, οι καλοί φίλοι και η οικογένειά μου.

Ποιοι λόγοι οδήγησαν μια βέρα Αθηναία, να μένει μόνιμα στη Ραφήνα;

Η αγάπη για τη θάλασσα, τη φύση και ακόμα, μία στοιχειώδης ελευθερία κίνησης.

Υπάρχει κάποια ξεχωριστή ανάμνηση από την έως τώρα πορεία σας που κρατάτε καλά στην καρδιά σας;

Είναι πάρα πολλές οι ξεχωριστές αναμνήσεις στα τόσα χρόνια. Θυμάμαι όμως έντονα τη συγκίνησή μου όταν τραγούδησα ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση με τον Σαρλ Αζναβούρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.