Ειδησεογραφικό site

Αποτροπή του «μπαμ» με τους δανειστές απο Ομπάμα

229

Με την παρέμβαση του πλανητάρχη προσδοκά η κυβέρνηση ότι θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, η οποία δεν θα ρίχνει την κυβέρνηση στο καναβάτσο, προκαλώντας γενικότερη αποσταθεροποίηση της χώρας αυτή την κρίσιμη για την ειρήνη στον κόσμο περίοδο, με ανοιχτά τα μέτωπα της Δύσης κατά της Ρωσίας και εναντίον του κράτους των τζιχαντιστών.

Το «Καρφί» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τη δραματική βδομάδα που μας πέρασε ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη, από τον οποίο ζήτησε τη μεσολαβητική βοήθεια του προέδρου Ομπάμα, παρακαλώντας τον –όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου– «να συνετίσει το Βερολίνο». Το επιχείρημά του ήταν ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε κατάσταση ανεξέλεγκτης εξέγερσης από το περαιτέρω κόψιμο των κύριων συντάξεων, ενώ η οικονομική της κατάρρευση θα επιφέρει αλυσιδωτές αναφλέξεις σε όλη την ευρωζώνη.

Σημειωτέον ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πως ο ίδιος και οι υπουργοί του επί των Οικονομικών «πασχίζουν ακόμη να συνετίσουν τους Ευρωπαίους να λύσουν το πρόβλημα της ευρωζώνης, αφήνοντας κατά μέρος τη γερμανική λιτότητα». Μάλιστα, αστειευόμενος, είπε πως «έχουμε γίνει… επίτιμα μέλη της Κομισιόν». Ενδεικτική της αμερικανικής αγωνίας να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα –λόγω της στρατηγικής της θέσης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο– είναι η αποκάλυψη στο βιβλίο του τέως υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ότι στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης (2010-2012 ) έκανε 280 τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πρώτο τον κ. Σόιμπλε, εφαρμόζοντας εντολή του Ομπάμα για αποτροπή ενός παγκόσμιου ντόμινο με αφετηρία την Αθήνα!

Με αυτό το δεδομένο της Ουάσινγκτον η κυβέρνηση περιμένει από το Eurogroup της Δευτέρας μια κάποια λύση του ελληνικού δράματος…

Τα σχόλια είναι κλειστά.