Ειδησεογραφικό site

Τη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης -Ποιοι παίρνουν θέσεις

Ως την Τετάρτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει καταλήξει στην κατανομή ρόλων στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που ορκίστηκε χθες πρώτη φορά βουλευτής, σε ανάρτησή του όπου φωτογραφήθηκε με τα 32 μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έγραψε: «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».

Mετά την εκλογική άνοδο κατά 50% των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να αξιοποιήσει το νεότερο στελεχιακό δυναμικό του, ώστε η αίσθηση ανανέωσης στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα να περάσει στην κοινωνία.

Για την θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ανακοινώσει ότι θα προτείνει εκ νέου τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Για τις υπόλοιπες θέσεις το «κλειδί» είναι το πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Από το πρόσωπο αυτό θα εξαρτηθούν και οι «καραμπόλες» για τις άλλες θέσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει τις σχετικές επαφές πιθανότατα αύριο για να κατασταλάξει στα πρόσωπα.

Τα μόνα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι ότι:

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης που σήκωσε το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ως επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για όσο διάστημα ο Ν. Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής, θα επιβραβευτεί με μια αντίστοιχου κύρους θέση: Είτε ως γραμματέας της ΚΟ είτε ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Αντιστοίχως και η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, που κινήθηκε δραστήρια ως γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη Βουλή.

Στις τρεις θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου – για την παρουσία της οποίας στην προηγούμενη Βουλή αλλά και για την εκλογική επίδοση στην Δυτική Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση στη Χ. Τρικούπη – και βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος.
Φαίνεται επίσης ότι έχει κλειδώσει ο Θανάσης Γλαβίνας, για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του Δημήτρη Μάντζου. Ο κ. Γλαβίνας ήρθε πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Θεσσαλονίκης, εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου, αλλά στις κάλπες του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πάρει έδρα.

Ποιοι παίζουν για «σκιώδεις υπουργοί»
Από εκεί και πέρα θα αξιοποιηθούν στους τομείς ως σκιώδεις υπουργοί, μια σειρά από νέα και πιο έμπειρα στελέχη. Η επιλογή τους θα γίνει σε συνάρτηση τόσο με το γνωστικό τους αντικείμενο, όπως και με τον υπουργό που θα έχουν απέναντί τους. Γενικώς, αναμένεται να αναλάβουν χαρτοφυλάκιο και οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά στις θέσεις τομεαρχών αναμένεται να αξιοποιηθούν οι

Παναγιώτης Δουδωνής (βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα προορίζεται για το χαρτοφυλάκιο Εξωτερικών)
Μανώλης Χριστοδουλάκης (βουλευτής Ανατολικής Αττικής)
Στέφανος Παραστατίδης (βουλευτής Κιλκίς)
Πάρις Κουλουλόπουλος (Κοζάνης – ίσως στο Εσωτερικών)
Μανώλης Χνάρης – (Ρεθύμνης, πιθανότατα στο Αγροτικής Ανάπτυξης
Παύλος Γερουλάνος (βουλευτής Α’ Αθηνών)
Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής)
Γιάννης Τσίμαρης (βουλευτής Ιωαννίνων και πρώτος δημοτικός σύμβουλος του αποβιώσαντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ),
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές οπότε μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει την παρθενική του ομιλία στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ, που ξεκινά η διαδικασία προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αλλά και στο κλείσιμο, το Σάββατο που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία

Τα σχόλια είναι κλειστά.