Ειδησεογραφικό site

Στην Αlter Εgo του Βαγγέλη Μαρινάκη o τίτλος της Ελευθεροτυπίας

72

Η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη αγόρασε τα σήματα της Ελευθεροτυπίας (Κυριακάτικη και enet) με 8.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grant Thordon, τα σήματα της ιστορικής εφημερίδας, που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, βγήκαν σήμερα σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στον πλειστηριασμό συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και μια τρίτη εταιρεία.

Eίχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτήριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Ιστορική εφημερίδα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της τον Νοέμβριο του 2014

Τα σχόλια είναι κλειστά.