Ειδησεογραφικό site

Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης, «προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων στα μικρά νησιά»

Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον δήμαρχο Σερίφου.

Παράλληλα, μίλησαν για την υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, καθώς και για τις επιπτώσεις της golden visa στην οικιστική ανάπτυξη των μικρών νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων.

«Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτό προτείνουμε να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα.

Ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και την παιδεία», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη.

Στη συνάντηση συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, την υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους καθώς και για τις επιπτώσεις της golden visa στην οικιστική ανάπτυξη των μικρών νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων.

«Υπάρχει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την golden visa. Θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση – μετά από την πίεση του ΠΑΣΟΚ- να ανέβασε το όριο απόκτησης της golden visa στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά εδώ στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας το όριο να παραμένει στις 400.000 ευρώ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού καθώς και τον αγροτικό και μελισσοκομικό συνεταιρισμό

Τα σχόλια είναι κλειστά.