Ειδησεογραφικό site

Πλεύρης: Ο Τσίπρας έσπασε την καραντίνα-Covid και πήγε στο Προεδρικό -ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο»

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ «έσπασε» ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως ήταν θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα και παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα χωρίς μάσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 20 Ιουλίου είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό.

Ηλιόπουλος: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο
Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, o οποίος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο. Μάλιστα, το δημοσιοποίησε λίγο αργότερα ζωντανά στο OPEN.

O κ. Ηλιόπουλος κάλεσε τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς, όπως είπε, είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

Πλεύρης για Τσίπρα: Επρεπε να να φοράει μάσκα
Στη συνέντευξή του στο OPEN ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και κατόπιν να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες, και όχι να κυκλοφορεί στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα στις 24 Ιουλίου.

«Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές (σ.σ. στις περιοχές όπου επλήγησαν) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», δήλωσε.

«Είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την “έσπασε”, είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Τα σχόλια είναι κλειστά.