Ειδησεογραφικό site

Πυρήνες του ISIS και στην Ελλάδα

73

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα των Βρυξελλών. Τα κλιμάκια των ξένων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, επιχειρούν να εντοπίσουν πυρήνες τζιχαντιστών ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τη χώρα μας.

Ξένοι πράκτορες θεωρούν δεδομένο ότι ο ISIS θα επιχειρήσει να στείλει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκπαιδευμένους τζιχαντιστές που δεν είναι καταζητούμενοι, για να δημιουργήσουν νέους πυρήνες για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα. Γι’ αυτό οι ξένες υπηρεσίες ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση πληροφορίες για πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, ενώ σαρώνονται στην κυριολεξία όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες των προσφύγων με Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Έλεγχος και σε ύποπτες ΜΚΟ

Κλιμάκια Βρετανών και Αμερικανών πρακτόρων περνούν από ακτινογραφία κάποια μέλη περίεργων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχουν σχέσεις με Σαουδική Αραβία και Κατάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, κάποιες από τις περίεργες αυτές ΜΚΟ λειτουργούν ως ομάδες υποστήριξης τζιχαντιστών που φτάνουν στην Ελλάδα και έχουν τελικό προορισμό ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι ξένες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί και για τις μαύρες πτήσεις που οργάνωνε Ιρακινός από την αερολέσχη Μεσολογγίου. Μάλιστα εκτιμούν ότι τα ποσά των τριάντα χιλιάδων ευρώ που δίνονταν για κάθε πτήση από το Μεσολόγγι για Ιταλία είναι υπερβολικά για πρόσφυγες και γι’ αυτό έχουν ρίξει το βάρος στη διερεύνηση των επαφών και των συνομιλιών του Ιρακινού, για να διαπιστώσουν αν έχει σχέσεις με τον ISIS ή κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την τρομοκρατία

Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά στην Κατεχάκη είναι κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης από τον ISIS. Mέχρι πρόσφατα τα κορυφαία κλιμάκια της ΕΥΠ αλλά και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες απέκλειαν παντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Τώρα όμως άρχισαν να αναθεωρούν τις απόψεις λαμβάνοντας υπ’ όψιν μια σειρά από νέα δεδομένα:

1ον)  Δεν αποκλείεται ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα για λόγους προβοκάτσιας από κάποια οργάνωση – σφραγίδα απ’ αυτές που συνδέονται με το βαθύ παρακράτος της Τουρκίας.

2ον)  Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον πέρασμα για τους τζιχαντιστές, αφού τα σύνορα έχουν κλείσει και χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι και κινδυνεύουν να οδηγηθούν και πάλι στην Τουρκία.

3ον) Η χώρα μας ταυτίζεται πλέον απόλυτα με τους Ευρωπαίους συμμάχους, τους Αμερικανούς και, το κυριότερο, έχει συμμαχήσει με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τις ροές των τρομοκρατών προς την Ευρώπη…

4ον) Εκτιμάται ότι στη χώρα μας βρίσκονται δεκάδες πυρήνες του ISIS, γιατί το διάστημα που έφταναν πρόσφυγες λειτουργούσαν σαν ομάδες υποστήριξης, για να φροντίσουν το πέρασμα των τρομοκρατών στη Βόρεια Ευρώπη.

Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες της ΕΥΠ και γι’ αυτό έχει σημάνει συναγερμός, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες των τρομοκρατών, οι οποίοι όμως είναι πάντα απρόβλεπτοι και διατηρούν σχέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς άλλων χωρών που επιχειρούν να μεταφέρουν την κρίση στη χώρα μας.

Το σύνδρομο των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Ένα από τα εμπειρότερα στελέχη των ξένων μυστικών υπηρεσιών τρέμει στην κυριολεξία να μην επαναληφθεί στο Βέλγιο το λεγόμενο σύνδρομο των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Τι είχε συμβεί τότε στην Ιταλία: Όταν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες έμειναν ακέφαλες από ηγεσία, οι Πυρήνες αυτονομήθηκαν και σκόρπιζαν παντού τον τρόμο. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, μετά τη σύλληψη του αρχηγού των τζιχαντιστών τρεις ημέρες πριν από την επίθεση να αυτονομήθηκαν οι Πυρήνες και να προχώρησαν σε τυφλά χτυπήματα. Είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί, που οδηγεί σε καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.