Ειδησεογραφικό site

Εύα Καϊλή: Ανατροπή δεδομένων με χρήματα – Στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Qatargate δίνουν στη δημοσιότητας οι αρχές του Βελγίου. Σύμφωνα με την βελγική Le Soir τα χρήματα που εντόπισαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βελγική Le Soir κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Η εν λόγω είδηση ανατρέπει όσα γνωρίζαμε, αφού μέχρι στιγμής υπήρχε αναφορά για τα 600.000 ευρώ, που εντοπίστηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, καθώς και για 150.000 σε μετρητά που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι της πρώην -πλέον- αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, από τα νέα δεδομένα προκύπτει πως κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή (ακόμα 600.000 ευρώ), καθώς και τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Το σύνολο, σύμφωνα πάντα με τα βελγικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δίνει στη δημοσιότητα η Le Soir

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Εύα Καϊλή, όσο και οι Φραντζέσκο Τζιόρτζι και Πιερ Αντόνιο Παντζέρι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι τρεις τους, μαζί με ακόμα έναν άντρα, έχουν τεθεί υπό κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο την Τετάρτη. Εκεί θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους

Τα σχόλια είναι κλειστά.