Ειδησεογραφικό site

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με αξία για την κοινωνία

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μία σύγχρονη, πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία, με πρωταγωνιστική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών. Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας λαμβάνει και υλοποιεί σημαντικές πρωτοβουλίες για το κοινωνικό σύνολο ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Δραστηριοποιείται με υπευθυνότητα στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, τη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών, τη μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, την αρμονική συνύπαρξη με τις τοπικές κοινωνίες και τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Αντιλαμβανόμενη την αξία του νερού ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ανταποκρίνεται έγκαιρα σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διαθέτοντας εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ. Με διαρκή στόχο να στέκεται αρωγός του ανθρώπου σε κάθε δύσκολη στιγμή, βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προσφέροντας στήριξη ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις κρίσιμες συνθήκες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι. Με το ίδιο μέλημα για τη φροντίδα του κοινωνικού συνόλου, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεκριμένα, υλοποιεί δράσεις για φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ και πολλούς άλλους, ενώ στηρίζει προγράμματα που παρέχουν πρόνοια και φροντίδα σε συμπολίτες που χρειάζονται τη βοήθειά μας, όπως τα «Street Work» και «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων, καλύπτοντας τις ανάγκες σε εμφιαλωμένο νερό.

Παράλληλα, η υποστήριξη και η εξέλιξη των ίδιων των ανθρώπων της αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αξιών της, γι’ αυτό φροντίζει να τους παρέχει, μεταξύ άλλων, ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής και υγείας, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.

 

Μέσα από έμπρακτη συνεισφορά και ουσιαστικές δράσεις για την πρόοδο της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διακρίθηκε με το κορυφαίο βραβείο “PLATINUM” και “GOLD” στα Healthy Food Awards 2023 στην κατηγορία «Δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον / CSR Policy». Αυτό το βραβείο ήρθε να επισφραγίσει την προσήλωση της εταιρείας στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της βιωσιμότητας.

 

Επίσης, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι ενεργό μέλος του CSR Hellas, του δικτύου για τη διάδοση και εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη στρατηγική και στη λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Στηρίζει το Ελληνικό Pledge (μέλος του EU Pledge), μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, που αποτελεί έναν κώδικα αυτοδέσμευσης των επιχειρήσεων του κλάδου για να βελτιωθεί ο τρόπος διαφήμισης των τροφίμων και ποτών σε παιδιά κάτω των 13 ετών, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων.

 

 

Παράλληλα, σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι παγκόσμια πρόκληση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει θέσει στόχο τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της λανσάροντας την επιστρεφόμενη γυάλινη φιάλη για την αγορά HoReCa, ενώ ήταν επίσης η πρώτη που παρουσίασε βιώσιμες συσκευασίες από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη r-PET, με τη σειρά ZAΓΟΡΙ GO GREEN, εφαρμόζοντας νωρίτερα κατά 5 χρόνια τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επιπλέον, έχει δεσμευτεί όλοι οι κωδικοί της σταδιακά να ακολουθήσουν την GO GREEN κατεύθυνση, ως ακόμα μία απόδειξη της ευθύνης που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον. Συνεχίζοντας να πρωτοπορεί, έχει δε πιστοποιήσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET, με τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων-Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD), προχωρώντας ταυτόχρονα σε πιστοποιήσεις του συνόλου των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

 

Διευρύνοντας τη δέσμευσή της στην πράσινη οικονομία, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μέλος στα εθνικά συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, ενώ μέρος των πλαστικών βιομηχανικών απορριμμάτων της τα προωθεί στην πλατφόρμα αναβαθμιστικής ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων «In the loop», τα οποία στη συνέχεια επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων, βιώσιμων προϊόντων. Συμμετέχει στο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα “Ανταποδοτική Ανακύκλωση”, όπου μέρος των ενεργειών αποτελεί η συμμετοχή και υποστήριξη σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές.

 

Στοχεύοντας στην περαιτέρω επέκταση της πράσινης επένδυσής της, ως μέρος του συνολικού στρατηγικού πλάνου βιωσιμότητας και αειφορίας της, η εταιρεία δεσμεύεται για τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αειφόρα χρήση πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζει τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων για το μεταφορικό της στόλο με ταυτόχρονη μελέτη μείωσης του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της είναι 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναγνωρίζει πως η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι προϋπόθεση για ένα βιώσιμο μέλλον και ανταποκρίνεται έμπρακτα στην ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την υπευθυνότητα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.