Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Νέα επίθεση για τις παρακολουθήσεις – Πηγαίνει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σήμερα γύρω στις 10 το πρωί τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, από τον οποίον θα αιτηθεί την επίσπευση της διαδικασίας αναφορικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει για την υπόθεση της παρακολούθησης του μέσω του Predator και της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης διαλέγοντας τον θεσμικό δρόμο όπως υποστηρίζει, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. Στις 19 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, ενώ νωρίτερα είχε καταθέσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο φάκελο για την παγίδευση του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator.

Τότε, μαζί με τη μήνυση ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε και αίτημα να κληθούν μάρτυρες και να κατασχεθούν έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κληθούν ο πρώην διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών Krikel και Intelexa, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και Γιάννης Ρουμπάτης, ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης, υποδιοικητές και στελέχη της ΕΥΠ, η εισαγγελέας της υπηρεσίας πληροφοριών Βασιλική Βλάχου καθώς και δημοσιογράφοι που έχουν ερευνήσει την υπόθεση. Μετά απ’ όλες αυτές τις ενέργειες δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων προεκλογικά θα είναι ψηλά στην ατζέντα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τελευταία του ομιλία στις Σέρρες το Σάββατο. «Αυτό το κράτος που εμείς οραματιζόμαστε, είναι ένα κράτος που όταν σηκώνει το τηλέφωνο ο ανιψιός του πρωθυπουργού και λέει: “Παρακολούθησε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”, το κράτος μέσω της ΕΥΠ απαντά: ‘Όχι κύριε, εσύ τη δουλειά σου κι εμείς τη δουλειά μας“», είπε στις Σέρρες.

Ενώ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε: «δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση»

Τα σχόλια είναι κλειστά.