Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έταζε λαγούς με πετραχήλια, τώρα έχουμε και τον «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»

35
Συμφωνώ με όσα δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει όλες αυτές τις προεκλογικές εξαγγελίες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

«Από τη μία έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς και πετραχήλια και τώρα έχουμε και τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει απίστευτα πράγματα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση έχει το αφήγημα ότι πάει καλά και έχει να δώσει. Όμως, η οικονομία δεν πάει καλά, το χρέος παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρώπης, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι το ΑΕΠ δεν είναι ποιοτικό, βασίζεται μεν στην αύξηση των εξαγωγων, αλλά είναι συντριπτική και η αύξηση των εισαγωγών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δημιουργήσει την αίσθηση μιας ανάπτυξης με εσωτερικά δανεικά, έριξε πολλά λεφτά στην πανδημία, έπρεπε να δώσει λιγότερα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «πολλές επιστρεπτεες προκαταβολές έγιναν καταθέσεις».

Χαρακτηριστικά είπε: «Από πού κι ως πού κάποιος που έχει airbnb να πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή;».

Συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά δείχνουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητοι απέναντι στο σεβασμό των δημοσίων δαπανών. «Και άργησε να τα πει ο Στουρνάρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί η μισθωτή εργασία, να παταχθεί η μαύρη εργασία και να μιλάμε με όρους κοινωνικής πραγματικότητας: «Ο πρωθυπουργός επιτίθεται στον ΟΟΣΑ, ενώ το παίζει φιλοευρωπαϊστής» είπε.

Επισήμανε ότι πρέπει να έχουμε διαφορά στην φορολόγηση μιας οικογένειας με παιδιά και μιας οικογένειας χωρίς παιδιά.

Απάντώντας στην κριτική ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επειδή κάνει κριτική δεν σημείανι ότι είναι κοντά με τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως νομίζει ότι «η οικονομία είναι μια αγελάδα που δίνει γάλα χωρίς να την ταϊζεις».

Ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αυξήσεις στους μισθούς είπε: «Πώς θα γίνει αυτό; Με βασιλικό διάταγμα; Πώς θα γινει πρακτικά αυτό το πράγμα;».

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο debate για το θέμα του φράχτη είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη στροφή: «Άλλα λέγανε τόσα χρόνια». Και συνέχισε: «Μόλις ο κ. Τσίπρας δει το πολιτικό κόστος, θα τα τουμπάρει για τα πολιτικά οφέλη».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τόσα χρήματα για την προστασία των ευρωπαίκών συνόρων, δεν μπορεί να δίνουμε τόσα δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, πρέπει και οι Ευρωπαίοι να βάζουν χρήματα για την φύλαξη των συνόρων».

Επιπλέον άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «συνηθίζει να τοποθετείται με ελαφρότητα πάνω στα θέματα, και το ίδιο κάνει και με τα εθνικά θέματα».

Οι υποκλοπές
Αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, σχολίασε πως για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ξέρει τον λόγο της παρακολουθησης, αφού είπε ότι δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Το άκουσε αυτό η δικαιοσύνη; Να μας πει τώρα γιατί η κ. Βλάχου υπέγραψε για την παρακολούθησή μου. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός διευκολύνει τα πράγματα. Η κ. Βλάχου και και ο κ. Κοντολέων πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθησή μου».

Σε ερώτηση αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στον πρωθυπουργός ο κ. Ανδορυλάκης απάντησε: «Η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να πει αν και ο πρωθυπουργός έχει ποινική ευθύνη»

Τα σχόλια είναι κλειστά.