Ειδησεογραφικό site

Προθεσμία για αύριο πήραν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Ξηρού

74

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ειδικό – εφέτη ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο βρέθηκαν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Πρόκειται για τον 53χρονο Χρήστο Πατουχέα και τον 36χρονο Αλβανικής καταγωγής Hari Koka, σε βάρος του οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δυο φερόμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσιυν τις απολογίες τους ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή νέα προθεσμία για αύριο, Σάββατο.

Μέχρι αύριο και οι δυο θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Για τους δυο κατηγορούμενους πλήθος είναι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο ένταλμα με ημερομηνία 13-1-2015 που εξέδωσε ο ανακριτής για τη σύλληψή τους: «….Από τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία, που υπάρχουν στη δικογραφία, προκύπτει ότι ο Hari Koka του Jani και της Sofia γεννηθείς στις 26.11.1978 στην Αλβανία είχε μισθώσει οικία επί της οδού Δ. Μερκούρη άνευ οικοδομικού αριθμού, στον οικισμό Αγιασμόθι Κερατέας Αττικής κατ εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο ο Hari Koka είχε γνωριστεί στην Α πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χρήστου Πατουχέα του Παναγιώτη και της Σταυρούλας γεννηθέντος στις 23 – 11 1961 στο Οίτυλο Λακωνίας, ο οποίος επίσης βρίσκονταν επίσης έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων ατόμων. Στην ανωτέρω οικία διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε γενόμενη έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικών τυφεκίων, πυροβόλων πιστολιών, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, καθώς και στρατιωτικών υλικών (χειροβομβίδες, βλήματα RPG και εκτοξευτήρες αυτών».

Στο μεταξύ, νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του, έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Παράλληλα η μητέρα της 22χρονης Αγγελικής που αναζητείται από τις αρχές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού αποκάλυψε ότι σύμφωνα με όσα της είχε εκμυστηρευθεί η κόρη της, η Αγγελική έκανε «εργασία» που θα αφορά στους φυλακισμένους «και δη τους πολιτικούς κρατούμενους» στο πλαίσιο των σπουδών της.

Αυτό τουλάχιστον καταθέτει ή ίδια η μητέρα της στις αρχές και ενώ έχει αναγνωρίσει την κόρη της στις φωτογραφίες που επιδεικνύουν τα ΜΜΕ αμέσως μετά τη σύλληψή του «Μανώλη» της 17Ν. Η νεαρή κοπέλα, όπως προκύπτει από άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είχε νοικιάσει το σπίτι στο Λουτράκι μέσω μεσίτη ενώ ήθελε να προμηθευτεί νιτρομεθάνιο, ένα εξαιρετικά εύφλεκτο και επικίνδυνο υλικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκε εταιρεία στις 29 Δεκεμβρίου και παρήγγειλε 20 με 40 λίτρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.