Ειδησεογραφικό site

Ο Στουρνάρας διαβεβαιώνει: Κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις – Κρατά διακριτές «αποστάσεις» από την κυβέρνηση

31

Καθησυχαστικός ότι είναι διασφαλισμένη η ρευστότητα των τραπεζών και οι καταθέσεις είναι ασφαλείς εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό μετά την απόφαση Ντράγκι να αφήσει εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης την Ελλάδα. «Ανάγκη να έχει επιτυχή έκβαση το Eurogroup της Δευτέρας» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Μιλώντας στις δηλώσεις του σε πρώτο πρόσωπο, ο διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπ.Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, πήρε σαφείς διακριτές “αποστάσεις” από την τακτική της νέας κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει πάση θυσία “αποτέλεσμα” στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας παρά το ασφυκτικό πλαίσιο πιέσεων που δημιουργούν οι “θεσμοί”.

«Με διαβεβαίωσαν ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου στη «σκιά» της ποσοτικής χαλάρωσης και της απόφασης Ντράγκι που άφησε την Ελλάδα εκτός του προγράμματος της ΕΚΤ καθώς απορρίφθηκε το αίτημα για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας συνδράμει το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ωστόσο οι συνθήκες που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία είναι ασφυκτικές και προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Χθες, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogoup «δεν αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει» είπε ο κ. Δραγασάκης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πληρέστερη εικόνα από σήμερα το πρωί μετά την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, συμμετείχε στη σύνοδο της ΕΚΤ στη Λευκωσία και είναι αυτός που ξέρει από πρώτο χέρι για τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι και για τις επιλογές χρηματοδότησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.