Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ να μην παρασυρθεί από το σύνδρομο της Στοκχόλμης – Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

62

Την κάθετη διαφωνία του σε οποιαδήποτε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να εκφράζει ο βουλευτής του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, φοβούμενος προφανώς ότι η ηγετική ομάδα ίσως φλερτάρει με την ιδέα συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε πράξη το «σύνδρομο της Στοκχόλμης»: ο πολιτικά «βιαζόμενος» τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα θα ερωτευόταν τον «βιαστή» του» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στον real). Και πρόσθεσε ότι «άλλο η πολιτική συναίνεση, και άλλο η κυβερνητική συνεργασία. Η πολιτική συναίνεση πρέπει να αφορά όλα τα κόμματα». Ο νεαρός βουλευτής τάχθηκε υπέρ μίας οικουμενικής κυβέρνησης πάντως, σημειώνοντας: “Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: ναι στην πολιτική συναίνεση, ναι στην οικουμενική Κυβέρνηση, αλλά καμία κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν όντως υπάρξει εθνικός διάλογος για την Παιδεία, πρέπει να πάμε στον Πρωθυπουργό και να του πούμε να σταματήσει άμεσα την αντιμεταρρύθμιση του κ.Μπαλτά. Και να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη”.

Επιτέθηκε δε δριμύτητα στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο κ.Τσίπρας μετά από πέντε χρόνια που «είχε ανεβεί στα κάγκελα» και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα με την πολιτική του, αποφάσισε μετά από δύο μήνες στην Κυβέρνηση – γιατί τους προηγούμενους οκτώ μήνες έκανε «διαπραγμάτευση» – να ζητήσει «διάλογο»… Ο κ. Τσίπρας να σταματήσει τις καταστροφικές πολιτικές. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις τράπεζες, απειλούσε με δικαστήρια όταν το μερίδιο του δημοσίου – δηλαδή των πολιτών – ήταν 25 δις ευρώ, και σήμερα που έχει πέσει στα 2 δις ευρώ, δεν μιλάει κανείς. Αυτά πρέπει να ειπωθούν. Εμείς δεν κάνουμε προπηλακισμούς, δεν σηκώνουμε πέτρες, δεν απειλούμε κανέναν, απέχουμε από όλους τους εξτρεμισμούς στους οποίους προέβησαν προσωπικά ο κ.Τσίπρας και  κ.Καμμένος τα τελευταία χρόνια. Όμως η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη: δεν υπάρχει περίπτωση καμίας κυβερνητικής συνεργασίας. Και γι’αυτό μας ψήφισε και το 6% του ελληνικού λαού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.