Ειδησεογραφικό site

Γ. Κύρτσος: Γρήγορη έξοδος από το μνημόνιο μόνο με κυβέρνηση Ν.Δ.

28

Μόνο με κυβέρνηση Ν.Δ. θα μπορέσει η χώρα να επιτύχει γρήγορη έξοδο από το μνημόνιο, δήλωσε σε πορτογαλικό ραδιόφωνο ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γεώργιος Κύρτσος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Κύρτσος σημείωσε ότι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα είναι η συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές.

Για να βγούμε από το Μνημόνιο, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που απομένουν, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Επίσης, ο κ. Κύρτσος δήλωσε ότι η έξοδος από το Μνημόνιο  «δεν θα είναι το τέλος της προσπάθειας και της επιτήρησης, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για την αναδιάρθρωση του χρέους, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2015-2016 , την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Κύρτσος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η πρότασή του για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% δεν βρίσκει ανταπόκριση στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομία σε συνθήκες κρίσης, υποστήριξε.

Ανέφερε, μάλιστα, ως παραδείγματα επιτυχημένων χωρών την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, οι οποίες , έχοντας αφήσει πίσω τα μνημόνια, πλέον καλύπτουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες στις διεθνείς αγορές με καλούς όρους.

Σε ότι αφορά τα μετεκλογικά σενάρια, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι αν βγει πρώτη η Ν.Δ., θα επαναληφθεί η κυβερνητική συνεργασία κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς.

Αν όμως βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα δυσκολευτεί να βρει αξιόπιστους κυβερνητικούς εταίρους γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει την εγκατάλειψη του οικονομικού προγράμματος με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές», υποστήριξε ο κ. Κύρτσος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.