Ειδησεογραφικό site

Του Βαγγέλη Περρή: Του Κυρίου δεηθώμεν

1.580
Ο σύντροφος Τσίπρας φόρεσε γραβάτα ταχυδακτυλουργού και έκανε το μαγικό κόλπο της εξαφάνισης του χρέους

Μπορεί εμείς οι αριστεροί να είμαστε άθεοι και να χωρίζουμε το Κράτος από την Εκκλησία οπότε έρχονται εκλογές, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ορθοδοξία διώκεται. Όπως είπε στον σύντροφο Τσίπρα ένας αριστερός ψάλτης (ο οποίος παρόλο που είναι αριστερός ήταν επί τρία χρόνια αδιόριστος, αλλά τώρα αποκαταστήσαμε την αδικία και τον προσλάβαμε ως Πρόεδρο της συλλογικότητας που ρετουσάρει τις πρωθυπουργικές κάλτσες), υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις βαφτίσεις στους ιερούς ναούς! Τα κρυφοφασιστικά ζευγάρια δίνουν ονόματα στα παιδιά τους απευθυνόμενοι στα δημαρχεία της περιοχής τους, εκτός κι αν κατοικούν στη Μάνδρα όπου το δημαρχείο και όλα τα κτίρια πνίγονται από τις λάσπες της δεξιάς αλλά εμείς θα τα σώσουμε πάραυτα, άλλωστε όπως είπε και η συντρόφισσα Δούρου είναι θέμα ωρών/ημερών/μηνών/χρόνων η υπογραφή της ιστορικής σύμβασης με τον εργολάβο μας.

Επανερχόμαστε στη μάστιγα των βαφτίσεων. Σύμφωνα με έρευνα της «Αυγής» που μετέδωσαν και τα διεθνή κανάλια όπως το ΕΡΤ Satellite, πλέον μόνο ένα στα πέντε παιδιά μπαίνει στην κολυμπήθρα, στερώντας έτσι από την Εκκλησία μας σημαντικά έσοδα, γεγονός που αφενός καθυστερεί την ανά τετραετία επιθυμητή απαγκίστρωσή της από το κράτος, αφετέρου καθηλώνει την ελληνική οικονομία διότι τρεις το λάδι, τρεις το μύρο, έξι οι πολυέλαιοι, νάτος ένας ακόμη μοχλός ανάπτυξης που θα ερχόταν να προστεθεί στις επενδύσεις τις οποίες κάνουν οι πάμπλουτοι πρόσφυγες που επέλεξαν για τόπο διακοπών τη Μόρια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πίσω από το προκλητικό σαμποτάζ κατά των εκκλησιαστικών βαφτίσεων κρύβεται η Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά εμείς οι αριστεροί δεν θέλουμε να επηρεάσουμε την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη την οποία καλούμε να κάνει το καθήκον της και να τη χώσει στη φυλακή. Απέναντι στη φασιστικού τύπου αντιβαφτιστική στάση της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση της Αριστεράς και του Καμμένου ορθώνει ανάστημα και επί καθημερινής βάσης κάνει βαφτίσια.

Κάποιους ξερακιανούς που τους έστελναν οι ξένοι δυνάστες νομίζοντας ότι θα μας ελέγξουν και θα τους κρεμάγαμε γράφοντας στις κρεμάλες «Ναζί = Τρόικα», τους συμπαθήσαμε γιατί κατά βάθος είναι καλά παιδιά και τους δώσαμε το χριστιανικό όνομα «Θεσμοί». Αυτοί οι Θεσμοί συνοδεύονταν και από κάποιο Μνημόνιο, το οποίο επίσης ένιωθε άσχημα γιατί το κορόιδευαν και το απειλούσαν στις πλατείες και έτσι το σώσαμε βαφτίζοντάς το «Πρόγραμμα». Βέβαια, όταν το Πρόγραμμα τελείωσε το ξαναονομάσαμε Μνημόνιο γιατί έτσι μας αρέσει και επιχειρηματολογήσαμε σχετικά διοργανώνοντας παιδική γιορτούλα στην Αίγλη, όπου ο σύντροφος Τσίπρας φόρεσε γραβάτα ταχυδακτυλουργού και έκανε το μαγικό κόλπο της εξαφάνισης του χρέους και της αντικατάστασής του με ένα λαγό στιφάδο για να χορτάσουν οι συνταξιούχοι. Δυστυχώς δεν πέτυχε ούτε το ένα ούτε το άλλο, σημασία όμως έχει ότι το διαπραγματεύτηκε και όταν ο Τσίπρας διαπραγματεύεται πάντοτε πετυχαίνει, άλλωστε τον χειροκρότησε και το πολύ δύσκολο κοινό το οποίο αποτελούσαν βουλευτές του ΣυΡιζΑ και των ΑΝΕΛ, γιατί έτσι κάνουν οι κομμουνιστές, χειροκροτούν, ενώ οι φασίστες βάζουν φωτιές και βαράνε! Βέβαια παλιά ήταν οι φασίστες που χειροκροτούσαν και οι κομμουνιστές έριχναν τις σφαλιάρες, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση προσαρμοστήκαμε στο κοινωνικό προτσές. Ο Ρουβίκωνας, για παράδειγμα, είναι αντιστασιακός όταν θέλει να βάλει μπουρλότο στα τσοντοκάναλα της διαπλοκής, αλλά τον φωνάζουμε «όργανο του Μητσοτάκη» όταν κάνει ντου στα γραφεία του συντρόφου Κατσίκη, γνωστού για την προοδευτική του στάση απέναντι στα μεγάλα θέματα των πολιτών, αρκεί να μην είναι γκέι.

Το τελευταίο βαφτιστήρι μας είναι ο Θεοδωράκης και το Ποτάμι του. Με τη γνωστή παρρησία της Αριστεράς τον αποκαλούσαμε «τσιράκι των αφεντικών» οι οποίοι του χώνανε δισεκατομμύρια στην τσέπη με πρόσχημα ότι δουλεύε στα κανάλια τους, αλλά δεν το κάναμε γιατί είμαστε ανήθικοι, απλώς δεν τον είχαμε ακόμη βουτήξει στην κολυμπήθρα του βόρειου Σιλωάμ. Τώρα τον λέμε «Σταυρούλη», τον καλούμε στα πάρτι μας και τον συγχαίρουμε για την αξιοπιστία και τη διαχρονική ακεραιότητά του. Απ’ ό,τι φαίνεται νιώθει ασφαλής, όταν περιστοιχίζεται από τόσους νονούς.

 

 

 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.