Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ για δημοσίευμα FT: «Η κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή τι έχει συμφωνήσει και τι συζητά με την Ουκρανία»

48

Mε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης και Δημήτρης Μάντζος, αρμόδιοι των ΚΤΕ Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα, ζητούν ενημέρωση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» περί πιέσεων στην ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει με αντιαεροπορικά συστήματα την άμυνα της Ουκρανίας.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρουν πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «που έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας εκ μέρους της χώρας μας, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο».

Οι κ. Μπιάγκης και Μάντζος προσθέτουν ότι «είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσίας πρέπει πάντοτε να τελεί υπό τον απαράβατο όρο της μη απομείωσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων»

Τονίζουν ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το έχουμε ζητήσει ήδη από τις 22 Μαρτίου 2024, όταν καταθέσαμε αίτημα για άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.