Ειδησεογραφικό site

Του Δημήτρη Καμπουράκη: Αλέξη, μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις

1.692

 

Πείτε μου ειλικρινά: Αν οποιοσδήποτε άλλος υπουργός ή κομματικός παράγοντας έκανε στον Αλέξη έστω και τα μισά καψώνια απ’ όσα του κάνει αυτές τις μέρες ο Πάνος, θα τον είχε κλωτσήσει από τις σκάλες, ναι ή όχι; Προφανώς και χωρίς πολλές-πολλές διατυπώσεις. Ενώ τώρα ο πολλά βαρύς σε θέματα πειθαρχίας πρωθυπουργός μας, κάθεται σαν την κότα και βλέπει τον υπουργό του να τον εξευτελίζει δίχως να βγάζει άχνα.

Έτσι είναι η ζωή, όλα εδώ πληρώνονται. Όταν ο Αλέξης άκουγε από το πρωθυπουργικό έδρανο τον Καμένο να φωνάζει προς την αντιπολίτευση «στα τέσσερα εσείς» και αντί να τον επαναφέρει στην τάξη γελούσε ικανοποιημένος, θα ‘πρεπε να ξέρει ότι έχανε δια παντός το δικαίωμα να κάνει παρατηρήσεις στον συνεταίρο του. Το παιδί, το σκυλί και τον υπουργό, όπως τον μάθεις. Όταν στις συνεντεύξεις ρωτούσαν τον Αλέξη για τις βρωμιές και τις προβοκάτσιες που εκστόμιζε ο Πάνος, αυτός όχι μόνο δεν έπαιρνε αποστάσεις, αλλά τον δικαιολογούσε κιόλας λέγοντας πως «ο καθένας εκφράζεται και λειτουργεί με τον τρόπο του». Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθει τον «ιδιαίτερο τρόπο» του Πάνου και πάνω στο κορμί της ίδια του της κυβέρνησης.

Αυτά που γίνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή το Σκοπιανό, θα τα θυμόμαστε κάποτε και θα μένουμε εκ’ των υστέρων εμβρόντητοι. Αυτά τα «συνέταιρε, θα σε ρίξω όταν θα ‘ρθει η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ως τότε σε στηρίζω για να μη σε ρίξει η ΝΔ που κι αυτή διαφωνεί με την συμφωνία» θα καταγραφούν στην πολιτική ανεκδοτολογία της νεοελληνικής πολιτικής ιστορίας. Δεν έχουν ματαγίνει τέτοια πράγματα, μήτε θα επαναληφθούν ποτέ. Ούτε θα υπάρξει ξανά υπουργικό συμβούλιο στο οποίο δεν πήγε ο υπουργός άμυνας, διότι είχε να κάνει ένα τηλεφώνημα από το δωμάτιο που βρισκόταν μεσοτοιχία με την αίθουσα του υπουργικού. Τρελά πράγματα, παιδικά παιχνιδάκια, καψώνια νεοσύλλεκτων.

Και το πρόβλημα δεν είναι ο Πάνος, αυτός πάντα έτσι λειτουργούσε. Όλοι τον κράζουν για τις στολές παραλλαγής που φορά, οι γελοιογράφοι κάνουν πάρτι με τις μιλιταριστικές μεταμορφώσεις του κι αυτός αντί να περιοριστεί λιγάκι εμφανίζεται στην ελληνοαιγυπτιακή άσκηση με στολή ναυάρχου που όμως έφερε το σήμα της πολεμικής αεροπορίας. Καρναβάλι κανονικό, με τα απαραίτητα στρατιωτικά άρβυλα στα πόδια. Τι διάολο, δεν έχει βγάλει κάλους στα ποδάρια με τόσες αρβύλες που αλλάζει; Εγώ θυμάμαι απ’ τον στρατό, ότι τα καινούρια ζευγάρια αρβύλες μας πετσόκοβαν τα πόδια μέχρι να τις συνηθίσουμε…

Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν ο Πάνος, είναι ο Αλέξης που ανέχεται τον αδιάκοπο εξευτελισμό του από τον συνεταίρο του, τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά. Διότι όταν εξαναγκάζεται ο πρωθυπουργός να καταπιεί για δέκατη φορά τις δηλώσεις του Πάνου ότι θα τον ρίξει και όταν βάζει τον εκπρόσωπο του να δικαιολογήσει την περιφρονητική απουσία του υπουργού του από το υπουργικό (είχε, λέει, ενημερώσει ότι είχε σημαντικά τηλεφωνικά ραντεβού), τότε ο Αλέξης βιώνει μια πολιτική και προσωπική διαπόμπευση άνευ προηγουμένου, την οποία παριστάνει ότι δεν βλέπει. Τι άλλο θα κάνει πια ο Τσίπρας για να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία; Τι άλλο θα υπομείνει από τον φίλο του που έχει κάψει λάδια; Ευτυχώς που ο Αλέξης είναι αμούστακος, αλλιώς μέχρι μουστάκι θα τον είχε βάλει να ξυρίσει…

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.