Ειδησεογραφικό site

Το σκάνδαλο της C4i και οι «νεκροθάφτες» του

238

Ενώπιον των ευθυνών της έθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σύμφωνα με το οποίο ζητείται η παραπομπή των Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη γιατί ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 145 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή οι οποίοι παρέλαβαν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε ενώ εξόφλησαν και την κοινοπραξία SAIC που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Το κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκε την κυρία Ξένη Δημητρίου ζήτησε να πληροφορηθεί για την τύχη που είχε το πόρισμα που φέρει την ημερομηνία 28 Οκτωβρίου του 2017. Το επίμαχο πόρισμα αποκάλυψε το «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» πριν από δύο εβδομάδες και στη συνέχεια αναδείχτηκε σε μείζον πολιτικό θέμα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς τόσο στην κυβέρνηση που επιχείρησε μέσω των μηχανισμών της να το εξαφανίσει όσο και στα κορυφαία κλιμάκια της Δικαιοσύνης που επιχείρησαν σκανδαλωδώς να βάλουν στο συρτάρι μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, την ώρα που έχουν εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών κατά αντιπάλων της κυβέρνησης χωρίς στοιχεία και με πρόσχημα δηλώσεις καφενείου από έναν Γάλλο οπλέμπορο.

Το παρασκήνιο του σκανδάλου

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνουμε εγκύρως για τα ακόλουθα:
1ον) Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εναγώνια προσπάθειά του να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την εξαφάνιση του πορίσματος ισχυρίστηκε ότι αυτό βρίσκεται μόνο στη φαντασία της Χαριλάου Τρικούπη. Η αλήθεια είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έχει άμεση ενημέρωση για όλες τις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος γνώριζε για το πόρισμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια τους εδώ και έναν χρόνο.
2ον) Το πόρισμα βρίσκεται και στα χέρια κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενημέρωσε για το περιεχόμενό του την αρχηγό του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Η επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Ξένη Δημητρίου δεν αποσκοπούσε στην ενημέρωση για το περιεχόμενο του πορίσματος αλλά για να μάθουν γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενό του και κυρίως σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις η προϊσταμένη του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί ένα κορυφαίο σκάνδαλο και οι ευθύνες των τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.
3ον) Οι διαρροές, ότι δήθεν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έβγαλε λάδι τους τρεις πρώην υπουργούς, είναι για γέλια και για κλάματα. Γιατί οι Εξεταστικές έκαναν το ίδιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου μέχρι που αποφάσισε η Δικαιοσύνη να διερευνήσει το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος που είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκισή τους στον Κορυδαλλό.
4ον) Όταν ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη για μια μπαρούφα ενός Γάλλου εκπροσώπου της «Θαλής», ότι η αντίπαλη εταιρεία που κέρδισε τη δουλειά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχε δήθεν «λαδώσει» πολύ ψηλά, πώς είναι δυνατόν να μην ανοίγουν οι λογαριασμοί των Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τους οποίους «καίει» στην κυριολεξία το πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών. Προφανώς, στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης αλά καρτ και διερευνούν μόνο υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που εμπλέκονται πολιτικοί της αντίπαλοι.
5ον) Ποιο ρόλο έπαιξε στην εξαφάνιση του πορίσματος υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος συνδέεται στενά τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επί διακυβέρνησης του οποίου συντελέστηκε η σκανδαλώδης πληρωμή ενός έργου, το οποίο κανείς δεν παραλάμβανε γιατί απλά δεν είχε ολοκληρωθεί. Όταν το Ελληνικό Δημόσιο συμβάλλεται με μία κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και το έργο αυτό δεν παραδίδεται πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004, τότε η σύμβαση καταγγέλλεται και το Δημόσιο διεκδικεί αποζημιώσεις- «μαμούθ». Πόσω μάλλον όταν το έργο αυτό δεν είναι έτοιμο 10 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί οι Παυλόπουλος, Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης δέχτηκαν τους όρους της σύμβασης, την ώρα που η χώρα δεν είχε ούτε καν την τεχνογνωσία για να το ολοκληρώσει.
6ον) Γιατί οι αρμόδιοι δικαστές δεν ζήτησαν ούτε το άνοιγμα των λογαριασμών των Κώστα Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου.
7ον) Γιατί το Μαξίμου έχει επιβάλει ΟΜΕΡΤΑ για τα σκάνδαλα της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή. Ποιο ρόλο μπορεί να παίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος μπορεί να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα αλλά παραμένει καραμανλικός μέχρι το «κόκαλο». Αυτές οι υπόγειες διαδρομές πώς συνδέονται με τα στρατηγικά σχέδια του Μαξίμου για διάλυση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να λεηλατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
8ον) Το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο κοντά στα διακόσια εκατομμύρια ευρώ. Γιατί οι κατά τ’ άλλα ευαίσθητοι δικαστικοί λειτουργοί σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος έθαψαν ένα πόρισμα που καταλογίζει ποινικές ευθύνες κατά τριών κορυφαίων υπουργών.
9ον) Αν ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβεβαιώνει ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς είναι ανοιχτές και ερευνώνται γιατί το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν παραγράφεται. Με τη διασταλτική αυτή ερμηνεία του νόμου διερευνώνται υποθέσεις εξοπλιστικών και άλλα σκάνδαλα τα οποία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα είχαν παραγραφεί εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με το πόρισμα που αφορά τους Παυλόπουλο, Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα.

Παρέμβαση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το «εξαφανισμένο» βούλευμα που «καίει» πρώην υπουργούς

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens – C4I, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψη της Βουλής όλα τα στοιχεία, θα ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Η κίνηση αυτή της Ξένης Δημητρίου έρχεται μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών της ΔΗΣΥ στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του C4Ι.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».
Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος και Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς.
Η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΔΗΣΥ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) με το οποίο παραπέμφθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρωνας Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.
«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ, προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.
Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν: «Διά της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».
Κατά την έξοδό τους από το κτήριο του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Τα σχόλια είναι κλειστά.