Ειδησεογραφικό site

Το άκρον άωτον της υποκρισίας- Σήψη, παρακμή, αβεβαιότητα από την κυβερνητική ανεπάρκεια

101

Τα συμπτώματα της σήψης και της παρακμής έχουν αφήσει παντού, σε κάθε τομέα, βαθιά αποτυπώματα που σύντομα θα εξελιχθούν σε ανίατη ασθένεια. Την πραγματικότητα αυτή ας έχουν υπόψη τους εκείνοι που τις παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 έλεγαν ότι θα δώσουν μία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει γιατί «πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα»; Και να που έγιναν όχι απλώς χειρότερα αλλά τρισχειρότερα.

του Άκη Λουδάρου

Η εγκληματικότητα έχει φουντώσει σε τέτοιον βαθμό που ακόμα και οι ένοπλες ληστείες είναι στοιχείο της καθημερινότητας. Πάνω που είχαμε απαλλαγεί από την τρομοκρατία, νέα κύματα ψευτοαντάρτικου απειλούν να βουλιάξουν τη χώρα στην αβεβαιότητα. Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν βαρέσει διάλυση. Η Θεσσαλονίκη μένει για μία εβδομάδα χωρίς νερό. Μεγάλα έργα δεν έχουν γίνει, ούτε έχουν προγραμματιστεί, με εξαίρεση εκείνα που είχε αρχίσει το κακό παλιό πολιτικό σύστημα.

Η χώρα βαίνει προς κατάρρευση. Και όχι μόνο λόγω των κόμπλεξ που κουβαλάνε οι κυβερνώντες, της ανικανότητας, της ανευθυνότητας, της επικινδυνότητάς τους και του μίσους τους για την Ελλάδα και τη Δύση αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιφρόνησε τους «θεσμούς».

Για να στήσουν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», την υπόθεση Novartis, προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη. Για να αβαντάρουν την κομματική πελατεία τους, δηλαδή τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες, κατέστησαν ανενεργή την Αστυνομία και επέτρεψαν κάθε είδους ανομία ακόμη και σε λαθρομετανάστες.

Για να βάλουν εκδικητικά λουκέτο σε ιστορικές εφημερίδες και κανάλια, απαξίωσαν τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Για να προστατεύσουν μικροσυμφέροντα και συντεχνίες, ακύρωσαν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ακόμα και το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο κατήργησαν για να προωθήσουν τα συμφέροντα του εκλεκτού του Τσίπρα και του Τσακαλώτου -ποιου άλλου;- του Ιβάν Σαββίδη.

Μέσα στην καταστροφή, μέσα στην παρακμή, τη σήψη και τη διάλυση, χαμογελούν με έπαρση ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο. Συνεχίζοντας τα ψέματα, που βαφτίζουν ψευδαισθήσεις, επιμένουν στο ίδιο τροπάριο της υποκρισίας. Πήγε στην Τήλο ο Τσίπρας για το Πάσχα, σε ιδιωτική επίσκεψη με σκάφος του Λιμενικού, και σερβίρισε τα καινούργια παραμύθια, ότι ήρθε η ανάπτυξη και ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ο Τσακαλώτος, πιο εργατικός από τον Τσίπρα, στέλνει στις Βρυξέλλες αναφορές για την επόμενη μέρα που αποδεικνύονται σχέδια επί χάρτου. Παίρνει ως δεδομένο ότι η κρίση τελείωσε και πληροφορεί τις Βρυξέλλες ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και θα κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο.

Απορία πρώτη: Αφού βγαίνουμε από την επιτροπεία, γιατί η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει την τρόικα για το σχέδιό της; Για να ενημερώνει, πάει να πει ότι δεν υπάρχει λήξη επιτροπείας, κάτι που και εμείς ξέρουμε και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος πολύ καλά γνωρίζουν αλλά πάλι μας πουλάνε ψέματα, πάλι προσφέρουν χάντρες στους ιθαγενείς νομίζοντας ότι, όπως έπιασε το κόλπο το 2015, θα πιάσει και τώρα.

Απορία δεύτερη: Αφού το ξέρουν πολύ καλά ότι δεν βγαίνουμε από την επιτροπεία αν δεν αποπληρώσουμε τα χρέη μας (που δεν είναι αμελητέα), δεν φοβούνται ότι θα εισπράξουν όχι την αγανάκτηση αλλά την οργή των πολιτών, με δεδομένο ότι το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει και αυτοί συνεχίζουν να κοροϊδεύουν; Απάντηση: Είτε είναι αδιόρθωτοι είτε δεν έχουν άλλον δρόμο παρά αυτόν του ψέματος και της απάτης για να κερδίζουν ημέρες στην κυβέρνηση.

Το σχέδιο ανάπτυξης με τις υπογραφές του Τσίπρα και του Τσακαλώτου αντιμετωπίζεται από τις Βρυξέλλες ως κείμενο εκτός πραγματικότητας. Εκτός των άλλων, δεν λαμβάνει υπόψη του την πιθανότητα να μην εφαρμοστούν τα αντίμετρα. Που σημαίνει ότι βρίσκονται προ των πυλών όχι αυξήσεις στους μισθούς αλλά νέες περικοπές στις συντάξεις!

 

Υπάρχει και μία λεπτομέρεια: Πριν από τη σύνταξη και την αποστολή του σχεδίου στις Βρυξέλλες, υπήρξαν προφορικές και γραπτές συζητήσεις μεταξύ τεχνοκρατών. Αποκλείεται οι τροϊκανοί να μην είχαν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην σκεφτεί καν αυξήσεις και προσλήψεις. Άλλωστε υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα που εξέφραζαν τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων στη βούληση Τσίπρα και Τσακαλώτου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Γιατί τότε η κυβέρνηση επιμένει σε κάτι που δεν πρόκειται να περάσει; Γιατί παραπλανά τον λαό και… έχει ο Θεός. Με αυτήν την τακτική κόντεψαν να μας βγάλουν από το ευρώ. Φανταστείτε πού θα ήμασταν τώρα αν είχε συμβεί αυτό, εάν είχε ικανοποιηθεί η επαναστατική ματαιοδοξία των εραστών της σοβιετίας. Δεν θα είχαμε μόνο πείνα αντίστοιχη της Βενεζουέλας του Μαδούρο, θα είχαμε και τον σουλτάνο και τους Σκοπιανούς πάνω από το κεφάλι μας.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της υποκρισίας και της ευκολίας με την οποία εκστομίζουν ψέματα, αρκεί μια ματιά στα τηλεοπτικά πλάνα και τις φωτογραφίες των κυβερνώντων τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι δηλωμένοι άθεοι που άλλες μέρες δεν πατάνε το πόδι τους σε εκκλησία στέκονται πίσω από τον Επιτάφιο ή με τη λαμπάδα στο χέρι, προσπαθώντας με τα χίλια ζόρια να φανούν σοβαροί και να δείξουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση βαθιάς κατάνυξης.

Περιμένετε τίποτα καλύτερο ή έστω κάτι διαφορετικό από τους υποκριτές; Μόνο μεγάλους κινδύνους. Και πάντα με τον φόβο οι επόμενοι κίνδυνοι να είναι μεγαλύτεροι από τους προηγούμενους. Και η επιτροπεία των επόμενων δεκαετιών στην οποία συμφώνησε και επέβαλε στη χώρα ο Τσίπρας να είναι ασφυκτικότερη των μνημονίων που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.