Ειδησεογραφικό site

Σοβαρός τραυματισμός Αμερικανού τουρίστα στη Σαντορίνη

3.764

«Σοβαρό ναυτικό ατύχημα στη Σαντορίνη με θύμα Αμερικανό πολίτη σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του θύματος δια του δικηγόρου του Τέλλου Αγαπηνού»

 

Ο Michael Schwartzberg, Αμερικανός δικηγόρος και διαχειριστής εταίρος κορυφαίας δικηγορικής εταιρείας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποβίβασή του από ενοικιαζόμενο σκάφος σε αποβάθρα της Σαντορίνης που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη.

Ο κ. Schwartzberg υπέστη διάνοιξη του αριστερού του τετρακεφάλου, όπως πιστοποίησε ο θεράπων ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου της Θήρας. Επίσης, ο Αμερικανός δικηγόρος ανέπτυξε θρόμβο αίματος και πλέον κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Ακόμα και αν αντιμετωπιστεί επιτυχώς το πρόβλημα του θρόμβου, θα χρειαστεί πολλαπλά χειρουργεία, ενώ παραμένει άγνωστο το εάν και πότε θα περπατήσει ξανά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως καταγγέλεται, στο ατύχημα συνετέλεσε η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και επιμέλειας από το προσωπικό της εταιρείας, θέτοντας σε κίνδυνο Αμερικανούς πολίτες και εκθέτοντας τον ελληνικό τουρισμό.

Ο Τέλλος Αγαπηνός σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρία του Νίκου Αγαπηνού, ανέλαβε την υπόθεση, έστειλε εξώδικο, έκανε μηνυτήρια αναφορά και ζήτησε απαγόρευση απόπλου του σκάφους από την Σαντορίνη.

Το Λιμεναρχείο του νησιού διέταξε άμεση προανάκριση για το σοβαρό επεισόδιο.

Για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί και η αμερικανική πρεσβεία και το υπουργείο ναυτιλίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.