Ειδησεογραφικό site

Σφεντύλι: Η Ατλαντίδα της Κρήτης

3.115

Το χωριό Σφεντύλι στο νομό Ηρακλείου είναι πλέον ακατοίκητο, αφού έχει μετατραπεί στην Ατλαντίδα της Κρήτης.

Κτισμένο σε υψόμετρο 210 μ., εδώ και χρόνια πλημμυρίζει σιγά-σιγά από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή. Ωστόσο μόλις τα νερά υποχωρούν, το χωριό αναδύεται ξανά.

Οι εικόνες από το Σφεντύλι του σήμερα, συγκλονίζουν. Το χωριό που έχει αναδυθεί φανερώνει στον επισκέπτη τι συνέβη όταν το νερό σταμάτησε το χρόνο. Το χωριό ερήμωσε, οι δρόμοι άδειασαν και ό,τι άφησαν πίσω τους οι κάτοικοι χάθηκε.
Πλέον οι επισκέπτες στο ερειπωμένο χωριό κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο σε μία σύγχρονη Ατλαντίδα.

Η Ατλαντίδα της Κρήτης. Το χωριό που βουλιάζει και αναδύεταιΗ Ατλαντίδα της Κρήτης. Το χωριό που βουλιάζει και αναδύεταιΓια περισσότερο από μια δεκαετία το χωριό είναι έρημο και έρμαιο των διαθέσεων του νερούΓια περισσότερο από μια δεκαετία το χωριό είναι έρημο και έρμαιο των διαθέσεων του νερούΟι επισκέψεις των τουριστών στο Σφεντύλι είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο Οι επισκέψεις των τουριστών στο Σφεντύλι είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο Οταν το νερό κατάπιε το χωριό κατέστρεψε τα πάντα Οταν το νερό κατάπιε το χωριό κατέστρεψε τα πάντα Η εικόνα του χωριού που αναδύεται από τα νερά συγκλονίζει τους τουρίστες Η εικόνα του χωριού που αναδύεται από τα νερά συγκλονίζει τους τουρίστες Οταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, το χωριό εξαφανίζεται σαν άλλη Ατλαντίδα Οταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, το χωριό εξαφανίζεται σαν άλλη Ατλαντίδα 

Τα σχόλια είναι κλειστά.