Ειδησεογραφικό site

«Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», κύριε πρωθυπουργέ!

225

Χειροκροτών και χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειχνε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς κατήγαγε άλλη μια κοινοβουλευτική νίκη, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι αυτή επετεύχθη με την ευγενική χορηγία 6 βουλευτών, οι οποίοι μεταξύ τους δεν είχαν καμία ιδεολογική συγγένεια. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός είναι ταυτισμένος με το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», το οποίο χρησιμοποίησε δεκάδες φορές μέχρι σήμερα προκειμένου να επιτύχει οποιονδήποτε στόχο εξυπηρετούσε θεμιτές και αθέμιτες επιδιώξεις του.
Σε μια ακόμη κοινοβουλευτική διαδικασία ο Τσίπρας εμφανίστηκε χωρίς τη λεοντή με την οποία ενδύεται ώστε να μοιάζει ένας ήπιος πολιτικός αρχηγός, αγωνιζόμενος αποκλειστικά και μόνο για την ευημερία του ελληνικού λαού και κινούμενος μέσα σε συντεταγμένο συνταγματικό πλαίσιο. Σύντομα όμως αποκαλύπτεται συμπεριφερόμενος ως… τη γνωστή κυρία που «θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει». Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, μετά από μια 45λεπτη συνομιλία στο Μαξίμου με τον πρώην συνεταίρο του, ήταν προσχεδιασμένη και προδιαγεγραμμένη. Οι πρόθυμοι βουλευτές είχαν ήδη εξευρεθεί σε αγαστή συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου.
Κατόπιν όλων αυτών των παρασκηνιακών διευθετήσεων και μετά τη θεατρική αποχώρηση Καμμένου, ο οποίος -ειρήσθω- ευαισθητοποιήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατόπιν εορτής (όταν δηλαδή τελείωσε το πανηγύρι των υπογραφών), η μέχρι πριν από λίγες μέρες κυβέρνηση Τσίπρα, επονομαζόμενη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα μπορεί να προσφωνείται ως κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΔΑΝΕΛ. Ένας βουλευτής, ο οποίος διακρίνεται για συμπεριφορές σαλτιμπάγκων, επονομαζόμενος Σπύρος Δανέλλης, μπορεί να είναι υπερήφανος γιατί πρόσθεσε το πολυσυζητημένο επίθετό του στην προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς τη δική του συνεισφορά, η οποία μάλιστα επισφραγίστηκε και με ένα θερμό φιλί με τον Τσίπρα (δεν μάθαμε ποιος από τους δύο φιλούσε υπέροχα), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να διαβεί τον… Ρουβίκωνα. Έτσι, θα ήταν υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Όμως ο Δανέλλης, ως νέος Ιούλιος Καίσαρ, αποφάσισε να πάρει την τύχη της χώρας στους ώμους του και αναφωνώντας «ο κύβος ερρίφθη» έριξε την 151η ψήφο στην κάλπη και ο Τσίπρας διεσώθη.
Πάντως, επειδή και η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια, ενδεχομένως ο Δανέλλης να έχει καταγωγή από ευγενείς Ενετούς, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί Κρητικοί. Ίσως οι απώτεροι Κρητικοί πρόγονοι να είχαν επίθετο με ιταλική προέλευση, όπως π.χ. Danelli. Ανεξάρτητα όμως από τις ιστορικές αναζητήσεις, ο περιφερόμενος από κόμμα σε κόμμα βουλευτής -αναδειχθείς από το ΠΑΣΟΚ- τώρα μπορεί να επαίρεται ότι το επίθετό του αντικαθιστά επαξίως το κόμμα των ΑΝΕΛ και συμπληρώνει το δεύτερο μισό του ΣΥΡΙΖΑ που μετονομάζεται πλέον ΣΥΡΙΖΑΔΑΝΕΛ.

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή (σε παρόμοιες συζητήσεις η διάρκεια μέχρι σήμερα ήταν τριήμερη όμως ο κ. Βούτσης έχει το δικό του ωρολόγιο πρόγραμμα) επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να γίνει αναφορά σε άλλα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Σε μια διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση ελέγχεται για την κατάσταση της οικονομίας (η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο), την υποβάθμιση της Παιδείας, την τραγωδία στην Υγεία, τα τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια των πολιτών, τις κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και τον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών. Τέτοια θέματα δεν συζητήθηκαν.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός μετέφερε την μπάλα στο δικό του γήπεδο κι επιδόθηκε στο προσφιλές παίγνιο του λαϊκισμού, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στον διχαστικό λόγο και τις γνωστές έωλες κατηγορίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Έτσι, με αφορμή κάποιες αφίσες που κυκλοφόρησαν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος με φωτογραφίες βουλευτών που πάνω έγραφαν «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας…», άδραξε την ευκαιρία κι άρχισε ένα ρεσιτάλ με τα ψέματα που διακινεί ανερυθρίαστα όποτε του δοθεί το έναυσμα.

Κατηγόρησε αίφνης αυτούς τους οποίους στοχοποιούν με τραμπούκικο τρόπο τους πολιτικούς αντιπάλους, αποκρύπτοντας σκοπίμως ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, από το 2010 και κατόπιν, στοχοποιούσαν με ύβρεις και αιματηρές επιθέσεις τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Δεν τραυμάτισαν «αγανακτισμένοι» μόνο βουλευτές αλλά διέλυσαν και στρατιωτικές παρελάσεις, επιτιθέμενοι ακόμα και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Για τα αίσχη εκείνα ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισαν «φόρο τιμής τη διαμαρτυρία του λαού, αντάξιο της επετείου».

Επίσης, ο Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αλλάζει θέσεις και δεν είναι συνεπείς με όσα έλεγαν. Τα λέει αυτά εκείνος που έκανε διεθνώς γνωστή τη λέξη «κωλοτούμπα». Ο κατάλογος με αυτά που έλεγε κι έταζε στον λαό στο παρελθόν, με όσα εντελώς αντίθετα έκανε ή παραμέλησε ή αλλοίωσε, είναι ατελεύτητος. Επειδή όμως ψεύδεται καθ’ έξιν, νομίζει ότι οι πολίτες ξεχνούν αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας όσο χρόνο βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας.

Έτσι, απηύθυνε μομφή προς τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι έφεραν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Η κατηγορία αυτή είναι η επιτομή του θράσους, όχι μόνο γιατί είναι εντελώς ψευδής αλλά γιατί τα γεγονότα είναι νωπά και ζωντανά στις μνήμες όλων. Είναι πασίγνωστο ότι ο Τσίπρας με την άφρονα τακτική του ανέτρεψε το 2014 την τότε κυβέρνηση μη ψηφίζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, στο επόμενο εξάμηνο ψήφισε το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο που «φέσωσε» επιπλέον τη χώρα με 100 δισ. ευρώ και μια οικονομική εξάρτηση από τους δανειστές για 99 χρόνια.

Εάν ο Τσίπρας κρατά επί ξηρού ακμής την κυβέρνησή του με 151 βουλευτές και τη συμπαράσταση του φίλου του Καμμένου προκειμένου να ψηφίσει σε μερικές μέρες την επαίσχυντη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τότε θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο οποίος θα δημιουργήσει σοβαρά τραύματα στον εθνικό κορμό της χώρας, την ώρα που και άλλα κράτη επιβουλεύονται ώστε να οικειοποιηθούν «χρυσαφικά» που δεν τους ανήκουν.

Όλοι αυτοί, οι οποίοι άκριτα διακηρύσσουν ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί την θεωρούν επωφελή για τα συμφέροντα της Ελλάδος, ας έχουν κατά νου τα λόγια του Ιρλανδού νομπελίστα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω (1856-1950): «Όταν κάνει κάποιος κάτι για το οποίο ντρέπεται, διακηρύσσει πως έκανε το καθήκον του». Πολλοί τέτοιου είδους άνθρωποι, δυστυχώς, κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας

Τα σχόλια είναι κλειστά.