Ειδησεογραφικό site

Στήνουν παραπομπή κατά πολιτικών

226

Σχέδια εκτροπής με στόχο την ακραία πόλωση και τον διχασμό μεθοδεύει το Μαξίμου, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να εργαλειοποιήσει τις επιρροές της στη Δικαιοσύνη για να στήσει διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι απροκάλυπτες πιέσεις που ασκούνται από παράκεντρα εξουσίας σε δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση NOVARTIS.

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί του Μαξίμου προεξοφλούν από τώρα την παραπομπή δύο στελεχών της αντιπολίτευσης, έναν από τη Νέα Δημοκρατία και έναν από το ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση NOVARTIS παρά το γεγονός ότι η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σε δυο εβδομάδες. Οι ίδιοι κύκλοι διαρρέουν την παραπομπή ενός τρίτου προσώπου που συνδέεται με θεσμικό παράγοντα και η δίωξη θα δημιουργήσει εντυπώσεις.

Χωρίς στοιχεία…
Οι διώξεις πρόκειται να ασκηθούν χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την εμπλοκή των δύο πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της NOVARTIS. Με διάφορα τεχνάσματα και διασταλτική ερμηνεία των νόμων και με τη βοήθεια ενός κουκουλοφόρου μάρτυρα που επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή επιχειρούν να στήσουν κατηγορίες αδιαφορώντας για τη νομιμότητα και τις συνέπειες που θα προκαλέσει στη δημόσια ζωή μια τέτοια εξέλιξη.

Πόλωση πριν τις κάλπες
Στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι διώξεις πολιτικών προσώπων θα προκαλέσουν πολιτική θύελλα. Άλλωστε αυτό επιδιώκουν έχοντας στρατηγικό στόχο να πολώσουν επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα για να συσπειρώσουν ό,τι απέμεινε από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει την προεκλογική του καμπάνια αποκλειστικά στο σχέδιο εκτροπής. Επιδιώκει να εμφανίσει το παλιό πολιτικό σύστημα ως διεφθαρμένο γιατί δεν έχει κανένα άλλο επιχείρημα να προβάλλει στην κοινωνία. Ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτές οι καθεστωτικές πρακτικές δεν πρόκειται να τον διασώσουν αλλά επιδιώκει μέσα από μια κατάσταση διχασμού και εκτροπής να εξασφαλίσει μια διαχειρίσιμη ήττα.

Στη «γραμμή Πολάκη» ο καθεστωτικός μηχανισμός
Οι καθεστωτικές μεθοδεύσεις και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο είναι επιλογή των λεγόμενων σκληροπυρηνικών του Μαξίμου. Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κινούνται στη λεγόμενη «γραμμή Πολάκη» ο οποίος είναι και ο άτυπος εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα. Η επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα σε δικαστές δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα αλλά μέρος του σχεδίου εκτροπής με το οποίο διαφωνούν πολλά κυβερνητικά στελέχη. Ακόμα και κορυφαίος παράγοντας με θεσμικό ρόλο στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει αρχίσει να ανησυχεί με τους σχεδιασμούς των εξωθεσμικών κέντρων που οδηγούν σε εκτροπή αλλά και επικίνδυνες περιπέτειες στο μέλλον για διάφορα κυβερνητικά στελέχη. Ο εν λόγω παράγοντας τρέμει στην κυριολεξία το γεγονός ότι άλλοι σχεδιάζουν την εκτροπή και άλλοι θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις.

Τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι τα ευρήματα από τη μέχρι τώρα δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της NOVARTIS είναι ανύπαρκτα σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό επιχειρούν να συνδέσουν δυο λογαριασμούς 300.000 και 500.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε πρόσωπο το οποίο είχε διατελέσει συνεργάτης ενός υπουργού με τα «μαύρα» ταμεία του φαρμακευτικού κολοσσού και ερμηνεύοντας αυθαίρετα και διασταλτικά τον νόμο να ενοχοποιήσουν ένα πολιτικό πρόσωπο. Επιχειρούν επίσης αξιοποιώντας την κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα να στήσουν κατηγορία για δεύτερο πολιτικό πρόσωπο.

Σκευωρία με στόχο το ΠΑΣΟΚ
Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου πιστεύει ότι αν παραπεμφθεί ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εγκλωβίσει ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και απλουστευμένη προσέγγιση γιατί τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά το σχέδιο εκτροπής και έχουν προεξοφλήσει το δικαστικό πραξικόπημα που μεθοδεύεται στην υπόθεση NOVARTIS.

Αντεπίθεση με μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Γνωρίζουν ήδη λεπτομέρειες του «βρόμικου» σχεδίου το οποίο θα καταγγείλουν σε πολιτικό επίπεδο ενώ παράλληλα θα κινηθούν και δικαστικά σε βάρος των σκευωρών. Ο καθεστωτικός μηχανισμός κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες όπως κατάχρηση εξουσίας και σύσταση παραδικαστικού κυκλώματος όταν, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ πάψει να είναι κυβέρνηση

Τα σχόλια είναι κλειστά.