Ειδησεογραφικό site

Μία πορεία με απορίες και μυστήρια

90

Του Γιάννη Μιχαήλ
Η περασμένη Κυριακή, οπότε γιορτάσθηκε η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συνακόλουθα η κατ’ εθίμον πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, έκρυβε κάτω από το πέπλο της μελαγχολίας της, αρκετά σημαντικά γεγονότα, ωρισμένα από τα οποία σκεπάστηκαν από τις φωνές των διαδηλωτών, καθώς και από τον φόβο επεισοδίων, απότοκο της παραφιλολογίας που διοχέτευαν όλα τα ΜΜΕ.
Πρώτο γεγονός ήταν ότι βγήκαν στο μεϊντάνι τα γνωστά «καρτάλια» του ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνουν και την παραμικρή ευκαιρία για να εξασκήσουν το προσφιλές τους σπορ της επαναστατικής γυμναστικής. Σημειωτέον ότι παρόμοιες ασκήσεις βρισκόταν εν υπνώσει όλη την περασμένη πενταετία, όταν ήταν στην κυβέρνηση «η πρώτη φορά αριστερά».
Η φάση, όμως, που προξένησε μεγάλη εντύπωση, ήταν η παρουσία του… τέως στην διαδήλωση. Φορώντας πέτσινο μπουφάν, τζιν παντελόνι και δυο παπούτσια πάνινα, όπως λέει ένας στίχος από το τραγούδι του καλού ποιητή Μιχάλη Γκανά, σε μουσική Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ήταν πρώτος στην ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ομήγυρι. Εάν δεν έβλεπα την εικόνα στην TV, δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι ένας άνδρας πριν από 4 μήνες πρωθυπουργός, πορεύεται προς την αμερικανική πρεσβεία, για να καταγγείλει «τους φονιάδες των λαών». Παρόμοια εικόνα, δεν θα δει κανείς τηλεθεατής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Τυχεροί οι Ελληνες, που βρήκαν στον δρόμο τους, τέτοιο καϊνάρι πρωθυπουργό.
Βέβαια, ο… τέως περπάτησε από την Κλαυθμώνος μέχρι τη «Μεγάλη Βρετανία» όπου τρούπωσε για να το τσούξει με κανένα ουίσκι και να καπνίσει ένα κοχίμπα. Το γεγονός αυτό, λίγη σημασία έχει, αφού εν των μεταξύ, μία «υψηλού» επιπέδου δημοσιογράφος, η οποία υπηρετεί στην αυλή του πασά και έχει αποκλειστικές πληροφορίες έδωσε μια άλλη ερμηνεία. Ο Αλέξης σταμάτησε την πεζοπορία γιατί είχε χτυπήσει το πόδι του, παίζοντας μπάσκετ με τους γιους του. Η εξήγηση αυτή πάντως δεν αλλοιώνει τη μεγάλη εικόνα που είδαμε. Ο Τσίπρας πορεύεται αγκαζέ, έχοντας στα αριστερά του, έναν σύντροφό του, που έμοιαζε με έναν υπέροχο ηθοποιό, τον Αλέξη Ζαρταλούδη, ο οποίος υποδυόταν τον… ταβερνιάρη σε πολλές παλιές ταινίες. Οπως, όμως, τελικά διαπιστώθηκε ο κύριος της πορείας, ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στα δεξιά του Αλέξη ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, που φορούσε μπουφάν με στάμπα την αμερικανική σημαία. Προφανώς ήθελε να κάνει εντύπωση στον Πάιατ, όταν θα έφθανε στην πρεσβεία.
Μέσα από όλες αυτές τις παρανοϊκές εικόνες ξεχώριζε το αμήχανο χαμόγελο του Τσίπρα καθώς έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου, γεγονός που τεκμαίρεται και από τη δήλωσή του: «Ηταν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση». Ενα ερώτημα: την περασμένη πενταετία οι διαδηλώσεις που γινόταν κατά την ίδια επέτειο, που συνοδευόταν μάλιστα από επεισόδια και βροχή μολότωφ, μήπως δεν ήταν αντικυβερνητικές αλλά γινόταν προς τιμήν του Τσίπρα; Πάσα ερμηνεία δεκτή.
Αποστομωτική απάντηση σε όλα αυτά τα φληναφήματα που εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο διάσημος Ελληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, αιτιολόγησε την φυγή του από την Ελλάδα με λίγες λέξεις. «Μου δημιούργησε τεράστια δυστυχία, αυτή η αισθητική με αριστερό πρόσημο». Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.
– Την ώρα, πάντως που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία των πρόθυμων πιστών υπηρετών του Τραμπ, ψευτοαριστερών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ένα ακόμα Ελληνόπουλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, διαφήμιζε σε όλο τον κόσμο το όνομα της χώρας μας, καθώς κατακτούσε στο Λονδίνο ένα μεγάλο διεθνές τρόπαιο στο τένις. Οταν, μάλιστα ρωτήθηκε από φίλους του στο διαδίκτυο, ποιος είναι ο αγαπημένος εθνικός ύμνος, απάντησε χωρίς περιστροφή: «Ο ελληνικός φυσικά».
– Ιδού, λοιπόν, οι κόσμοι αντίθετοι και οι αντιφάσεις της Ελλάδος. Το θέμα είναι, ποια πλευρά εκπροσωπεί την… αισθητική του καθενός

Τα σχόλια είναι κλειστά.