Ειδησεογραφικό site

Κάνναβη… ΣΥΡΙΖΑ στις γλάστρες! – Μια συνέντευξη-ντουμάνι

237

Έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή είναι το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης μας αναλύει την πρότασή του για νομιμοποίηση της «ψυχαγωγικής κάνναβης».

Του Άρες Μάρες

Ο χημικός στο επάγγελμα πολιτευτής, παντρεμένος με παπά και με κουμπάρο, πατέρας τριών παιδιών, φοιτητοπατέρας της κομμουνιστικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» – της νεολαίας των αναθεωρητών του Κομμουνιστικού Κόμματος Εσωτερικού, που καμαρώνει γιατί διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της σχολής του Χημείου επί της Σόλωνος, όταν το 1979 φοιτητές και μπάτσοι τα έκαναν λαμπόγυαλο, είδε το φως του εντασσόμενος στους Οικολόγους και από εκεί στην εξουσία. Η υπουργάρα τάσσεται υπέρ της ελεύθερης καλλιέργειας για ιδιόχρηση με έλεγχο από το κράτος του αριθμού των φυτών και πληρωμή παραβόλου 150 ευρώ το έτος. Η συνέντευξη δόθηκε στο υπουργικό γραφείο, όπου τον βρήκαμε να τελεί υπό καθεστώς ευφορίας…

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Κύριε υπουργέ, μήπως είναι λίγο ελευθεριάζουσα η πρότασή σας;

ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Κάθε άλλο! Πρόκειται για επιστημονικό φυτό. Μιλάμε για την Cannabis Satina Forma Indica, το ετήσιο ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Cannabaceae, το οποίο ανήκει στο φυτικό βασίλειο των φυτών Plantae, της συνομοταξίας των αγγειοσπερμάτων, της ομοταξίας των τραχειοφυτών, της τάξης των ροδωδών και της οικογένειας των κανναβινοειδών. Την ονομασία ινδική κάνναβη την έδωσε το 1785 ο Ζαν Μπατιέτ Λαμάρκ από δείγμα φυτών που συνέλεξε από τα όρη της Ινδίας.

ΞΕΚ: Δηλαδή χασισάκι…

ΤΣΙΡ: Ε, μην το εκχυδαΐζουμε…

ΞΕΚ: Συγγνώμη…

ΤΣΙΡ: Και μόνο τον κόπο να προμηθευτείς τους σπόρους από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ -όπως θα προτείνω ως συναρμόδιος υπουργός- το συχνό πότισμα, ο σωστός φωτισμός με μπλε χρώμα μέχρι να αναπτυχθεί και με κόκκινο για να ανθίσει, το καλό στέγνωμα επί τρίμηνο, το ιδεολογικό μεράκι που πρέπει κανείς να δείχνει με απώτερο στόχο να πέσει η τιμή του και να παταχθεί το λαθρεμπόριο, ε, θα μου επιτρέψετε να πω ότι αξίζει τον σεβασμό μας!

ΞΕΚ: Διακρίνω μια ιδεολογική προσέγγιση!

ΤΣΙΡ: Βεβαίως! Διότι σκοπός μας είναι να καλλιεργείται στο μπαλκόνι το φυτό, να το βλέπεις να το χαίρεσαι που σηκώνει μπόι, με αυτά τα κωνικά φύλλα να απλώνονται διακλαδισμένα, θυμίζοντας σε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα ότι προέρχεται από την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, χώρες δηλαδή που, παραλλήλως με τη φούντα, αναπτύσσονται εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό!

ΞΕΚ: Με τον οποίον ιμπεριαλισμό μοιράζεστε τις κοινές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως εξεστόμισε ο αρχηγός σας ενώπιον του πλανητάρχη Τραμπ στον Λευκό Οίκο;

ΤΣΙΡ: Ε, λίγο το τζετ λαγκ, λίγο η παραπάνω κόκα κόλα που ήπιε, λίγο το άγχος της πρώτης φοράς…

ΞΕΚ: Ποια είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα της ινδικής κάνναβης;

ΤΣΙΡ: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα κανναβιδόλης σε κάνει χάι! Μιλάμε για βότανο αγχολυτικής επίδρασης με καταπραϋντικές ιδιότητες και εγκεφαλική ευφορία!

ΞΕΚ: Βοηθάει και στην αντιμετώπιση της Εφορίας που πληρώνουμε;

ΤΣΙΡ: Φυσικά! Η αριστερή ινδική κάνναβη της κυβερνητικής πολιτικής βοηθάει να ξεπεράσεις την μελαγχολία της αριστερής ανεργίας, καταπολεμά την αριστερή φτώχεια, προωθεί τις αριστερές επενδύσεις σε Ελληνικό – περιφερειακά αεροδρόμια – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανακουφίζει από πόνους κτυπημάτων από αριστερά ΜΑΤ και σε κάνει να ξεφεύγεις από αριστερά λόγω της έλλειψης τροφής – στέγης – ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΞΕΚ: Είστε σαφής!

ΤΣΙΡ: Όχι, παίζουμε! Έτσι γίνεσαι αριστερός μόρτης, αριστερός ασίκης, αριστερός ντερβίσης, αριστερός τσαμπουκαλής! Ανθίζεσαι (δηλαδή αντιλαμβάνεσαι) εύκολα δικέ μου το μπαλαμούτι του Κούλη, το ποίμα του (δηλαδή το παραμύθι), γιατί εμείς δεν χαρμανιάζουμε και θα περάσουμε σε όλα αυτά τα καρακόλια του συστήματος βραχιολάκια άμα λάχει να ‘ούμε… γκέγκε;

ΞΕΚ: Εσείς τι παίρνετε και δεν μας δίνετε;

ΤΣΙΡ: Εγώ τα έχω κόψει όλα! Με αυτήν την παραμύθα τύπου Αλέξη, η οποία μάλιστα καλλιεργείται από το βήμα της Βουλής, θέλω τίποτα καλύτερο, μόρτη μου και καραμπουζουκλή μου;

Τα σχόλια είναι κλειστά.