Ειδησεογραφικό site

Γιώργος Σταθάκης: Ο υπουργός που δεν καίγεται για την τιμή των καυσίμων

317

Καλοντυμένος. Καλοζωισμένος. Ευθυτενής. Με παράστημα. Μορφωμένος. Καλοπίχερος. Με στεντόρεια φωνή στα όρια του «σχεδόν σέξι» και με μερικά εκατομμύρια παραπάνω από τους υπόλοιπους Έλληνες ξεχασμένα στον λογαριασμό του.
Ο λόγος για τον πολυεκατομμυριούχο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη που ως μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απολαμβάνει κι αυτός με τη σειρά του τα προνόμια της εξουσίας.

Της Στέλλας Νοβάκη

Ως υπουργός και εκπρόσωπος της «πλούσιας Αριστεράς της εξουσίας», ο κ. Σταθάκης απ’ ό,τι φαίνεται απολαμβάνει να προκαλεί τόσο τους συντρόφους του όσο και τον ελληνικό λαό, αν και αυτό είναι κάτι που δεν το διακρίνει κανείς από την πρώτη στιγμή πάνω του.
Οι σχέσεις του με την εξουσία ήταν πάντα στο επίπεδο εκείνο που θα ικανοποιούσε τον ίδιο. Δεν προσπαθούσε για κάτι παραπάνω, δεν ήθελε να κουραστεί να κατακτήσει τίποτα περισσότερο αν έβλεπε ότι… δεν υπήρχε η ίδια διάθεση από την άλλη πλευρά. Την ίδια στάση κρατάει και στη σχέση του με τον Τσίπρα. Μπορεί οι δυο τους να μην τα πάνε καλά όμως προς το παρόν παραμένει υπουργός της κυβέρνησης, έχει το χαρτοφυλάκιό του, την καρέκλα του και ενίοτε την ησυχία του. Ούτε που νοιάζεται φυσικά να φτιάξει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Άλλωστε… όλοι οι αριστεροί τώρα οραματίζονται την μετά-Τσίπρα εποχή.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ…
Με ύφος μπλαζέ ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ομολογουμένως έχει και το προφίλ και το στάτους τουλάχιστον να το υποστηρίξει, δήλωσε ότι λυπάται μεν αλλά δεν μπορεί η κυβέρνησή του να κάνει κάτι για να αλλάξουν οι τιμές στη βενζίνη ή να αποφύγουν την μείωση των συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας και οι βενζινοπώλες προειδοποιούν ότι μπορεί να φτάσει και τα 2,5 ευρώ και να τινάξει στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό και την οικονομία.
Μην κοιτάτε που έναν χρόνο πριν έλεγε ότι όλα αυτά δεν θα περάσουν και η κυβέρνηση θα βρει αντισταθμιστικά μέτρα. Αυτά… last year.
Εμπαίζοντας τους συνταξιούχους και τους Έλληνες φορολογούμενους ο Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να κάνει ανεπιτυχώς και με αμφιλεγόμενης αισθητικής χιούμορ διαχείριση της μιζέριας. Μια μιζέρια που σηκώνει στην πλάτη του ο ελληνικός λαός, ο οποίος πίστεψε στις υποσχέσεις των ίδιων των αριστερών που σήμερα κυβερνούν, ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα έδιναν αυξήσεις, δεν θα έκοβαν συντάξεις, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό άλλες υποσχέσεις που… ξεχάστηκαν. Ξεχάστηκαν όπως… εκείνο το εκατομμύριο που είχε ξεχάσει ο κ. Σταθάκης να δηλώσει στο Πόθεν Έσχες. Ήταν άμαθος τότε και… ξεχασιάρης.
Στον αναλυτικό έλεγχο που έκαναν στο Πόθεν Έσχες του υπουργού εντόπισαν, εκτός από το ξεχασμένο 1 εκατομμύριο ευρώ, και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο Πόθεν Έσχες του 2011.
Συνολικά, στο Πόθεν Έσχες του κ. Σταθάκη καταγράφονται καταθέσεις ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε επίπεδο εισοδημάτων ο κ. Σταθάκης με τη σύζυγό του κατείχαν 28.113,23 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 44.521,97 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Η οικογένεια Σταθάκη δηλώνει 51 εγγραφές ακινήτων σε Χανιά, Κορινθία, Αττική και Αχαΐα, με τον υπουργό να έχει στη δική του κατοχή τα 13 εξ αυτών.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ… ΧΡΥΣΑΦΙ
Τη χρονιά που εξελέγη βουλευτής ο νυν Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προχώρησε σε σημαντική πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, μειώνοντας το χαρτοφυλάκιό του και ειδικότερα στα αμοιβαία κεφάλαια διασήμων ξένων επενδυτικών οίκων. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να έχει πουλήσει αμοιβαία κεφάλαια της BLACKROCK GLOBAL με τίμημα 54.811,84 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της SISE EURO CORPORATE εισπράττοντας 29.447,98 ευρώ, καθώς και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της MORGAN STANLEY εισπράττοντας 58.373, 4 ευρώ.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Σταθάκης διατήρησε τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BLUE CHIPS, ALPHA BRIC και SISE BRIC FUND συνολικής αξίας αποτίμησης 218.643 ευρώ. Παράλληλα, διατήρησε μετοχές της HELLENIC SEAWAYS, αξίας κτήσης 81.187,5 ευρώ, ενώ η οικογένεια έχει στην κατοχή της και δύο αυτοκίνητα.
Είναι λογικό όταν ένας εκατομμυριούχος αριστερός υπουργός τάζει κάτι τη μία χρονιά στον λαό, να το παίρνει πίσω την επόμενη, να επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό τη σφραγίδα του αριστερού της εξουσίας γιατί έτσι συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτό δεν διαφέρει ο κ. Σταθάκης από τους υπόλοιπους συντρόφους του και δεν θέλει να διαφέρει γιατί τον ενδιαφέρει η εξουσία. Έχει λυμένα άλλωστε τα προβλήματα της επιβίωσής του. Σίγουρα δεν φταίει αυτός που δεν έχει προβλήματα επιβίωσης αλλά το να μπορεί να αισθανθεί ένας πολιτικός πώς είναι να κόβεις τη σύνταξη του συνταξιούχου είναι μεγάλο ζήτημα.
Παλιά, ένας δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης στην Κεντρική Μακεδονία, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν φτιάχνει τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια στην πόλη του, είχε πει: «Γιατί εγώ δεν περπατάω σε πεζοδρόμιο, κυκλοφορώ με το αυτοκίνητό μου. Ας παίρνουν τα αυτοκίνητά τους οι πολίτες». Ο δήμαρχος ήταν αριστερός. Και εκατομμυριούχος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.