Ειδησεογραφικό site

Aπ’ τα ψηλά στα χαμηλά…

624

Από την ημέρα που έμεινε χωρίς τα μεγαλεία που του πρόσφερε απλόχερα το αξίωμά του, νιώθει αμήχανος και έξω από τα νερά του. Αυτός ο αεικίνητος, ο πολυταξιδεμένος σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, αυτός που απολάμβανε ύψιστες στρατιωτικές τιμές, συνοδευόμενες από παράτες, αυτός που διέσχιζε ελληνικές θάλασσες και ουρανούς πιλοτάροντας ελικόπτερα, τώρα επιχειρεί να πνίξει τον καημό του στα μπουζουξίδικα χορεύοντας το σημαδιακό ζεϊμπέκικο «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά» ενώ παράλληλα βγάζει όλη την πίκρα του για την προδοσία που του επεφύλαξε ο φίλος του, περιερχόμενος κάθε μέρα σε τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τώρα όμως είναι αργά για δάκρυα. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με ένα κόμμα με το οποίο δεν είχε καμία ιδεολογική συγγένεια, φωτογραφήθηκε με τον συνέταιρό του πανηγυρίζοντας την εκλογική νίκη με αγκαλιές, φιλιά και πλατιά χαμόγελα και πορεύθηκαν μαζί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων υπηρέτησε με φανατισμό όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις, υβρίζοντας τους πολιτικούς αντιπάλους, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» και απειλώντας με δίκες και φυλακίσεις.

Όλα αυτά που έγιναν είναι νωπά στη μνήμη των πολιτών, γι’ αυτό και δεν θα συγκινηθούν, καθώς ακούν κάθε μέρα τον Πάνο Καμμένο να διατυμπανίζει ότι ο Τσίπρας τον πρόδωσε 100 φορές και απειλώντας ότι «εάν διαλύσουν τους ΑΝΕΛ, δεν θα κάνουν… παρέλαση». Απειλές εκ τους ασφαλούς γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι με τέτοιες παρόλες δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί του Αλέξη. Όλες αυτές οι θεατρικές κινήσεις του πρώην ενοίκου του στρατοπέδου Παπάγου, στην οδό Μεσογείων, θυμίζουν την ιστορία ενός νεαρού ο οποίος αφού σκότωσε και τους δύο γονείς του κατόπιν έκλαιγε γοερά μετανιωμένος γιατί έμεινε… ορφανός.

Έτσι, ο Καμμένος κλαυθμηρίζει καθημερινά γι’ αυτά που έχασε και -προφανώς- δεν θα τα ξαναβρεί. Έπρεπε όμως να βάλει στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα, πολύ πριν αρχίσει η δημοσκοπική διολίσθηση του κόμματός του. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, διαπρύσιος εχθρός της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε μια ιστορική ευκαιρία -όταν Τσίπρας και Κοτζιάς χαριεντιζόντουσαν μαζί με τον Ζάεφ και άλλους εξωχώριους παράγοντες στις παρυφές της λίμνης την ημέρα των υπογραφών- να κάνει τη γιορτή «Κούγκι» κατά την προσφιλή του έκφραση. Αντ’ αυτού, άρχισε τις γνωστές του παλινωδίες «θα φύγω, θα μείνω, θα δούμε», με αποτέλεσμα να ψηφιστεί η Συμφωνία στη Βουλή, παρατηρώντας απλώς το τρένο να περνά από την κανονική Μακεδονία στον σταθμό της «Βόρειας Μακεδονίας».
Τώρα, είναι πια αργά γιατί μετά την αποχώρηση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, όπως αναγραφόταν στα προ πεντηκονταετίας καταστήματα. Ο πρώην υπουργός στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε και το αρχαίο ελληνικό ρητό «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», μια φράση που ανήκει στον Πλάτωνα και σημαίνει «ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει». Ενώ καταχειρίασε την πολιτική του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και απείλησε «ότι θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει», ενώ προέβλεψε ότι «θα προφυλακιστεί», από την άλλη ξέπλυνε τον αψίκορο υπουργό Παύλο Πολάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε τον επαίσχυντο χαρακτήρα του.

Όταν τον ρώτησαν δημοσιογράφοι για τον θάνατο των δύο παιδιών στο Νοσοκομείο της Λαμίας, είπε ανάλγητα: «Θα απολογηθώ εγώ σε σένα; Τι είσαι εσύ για να σου απαντήσω;», για να προσθέσει: «Είστε όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όλοι σας και μόνος μου». Αυτή τη συμπεριφορά εκθείασε ο Καμμένος λέγοντας ότι «τον Πολάκη τον αγαπάω πολύ και δεν θα μου τον πειράξετε. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος και δουλευταράς. Κάνω παρέα με τον Πολάκη, ψαρεύουμε κιόλας, είναι έντιμος…». Να σημειωθεί μόνο ότι ο Πολάκης είναι ο βασικός βραχίονας του συστήματος Τσίπρα και γι’ αυτό τον λόγο έχει το ελεύθερο να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, εκφράζοντας τις απόψεις του πρωθυπουργού.

Ο Καμμένος όμως ξέχασε να αναφερθεί και στα όσα είπε ο Τσίπρας στον Μακρόν κατά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία, καθώς χαρακτήρισε ακροδεξιούς λαϊκιστές αυτούς που αντιδρούν στην προδοσία της Μακεδονίας. Η επαίσχυντη αυτή Συμφωνία, η οποία έγινε ερήμην του ελληνικού λαού μας (και προφανώς του προέδρου των ΑΝΕΛ) και την καταδικάζει το 70% των πολιτών, είχε μεθοδευθεί μέχρι κεραίας συνωμοτικά από τον Τσίπρα και το σταλινικό του επιτελείο

Τα σχόλια είναι κλειστά.