Ειδησεογραφικό site

Παζαρεύει τώρα Αιγαίο και Κύπρο

605

Μετά το ξεπούλημα τής Μακεδονίας, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να εκτελεί τα συμβόλαια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.
Αυτή τη φορά σειρά έχει η ΑΟΖ και το Κυπριακό, τα οποία σκοπεύει να παζαρέψει με τον Ερντογάν στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.
Όσοι θεωρούν επίσκεψη ρουτίνας την παρουσία τού πρωθυπουργού στην Τουρκία, απατώνται οικτρά.
Μαζί με τον πρωθυπουργό θα ταξιδέψει στην Τουρκία και ο νέος υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Αυτό σημαίνει ότι στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν θέματα που έχουν σχέση με την υφαλοκρηπίδα και το Αιγαίο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στην Ουάσινγκτον ότι είναι διατεθειμένος να αρχίσει μια διαπραγμάτευση με τον Ερντογάν για όλα τα ανοιχτά θέματα.
Αυτό σημαίνει ότι στην ατζέντα θα βρεθούν τόσο το ζήτημα της ΑΟΖ όσο και το Κυπριακό.
Άλλωστε οι πανηγυρικοί τόνοι στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλύπτουν την πρόθεσή του να αρχίσουν οι συζητήσεις και για τη λύση του Κυπριακού αδιαφορώντας αν θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Κυπριακού.
«Θέλω να σε συγχαρώ διότι ύστερα από 30 χρόνια και μέσα από την τόλμη και την αποφασιστικότητα που επέδειξες σε ένα μεγάλο θέμα που ταλάνιζε την Ελλάδα με τους γείτονες έχει λήξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.
Αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Κύπρου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν οι συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έγινε με το Μακεδονικό, οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ πιέζουν για άμεση λύση και του Κυπριακού.
Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο οι δύο ηγέτες είναι πρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις από τις «κόκκινες» γραμμές που έθεταν οι προκάτοχοί τους, οι Αμερικανοί επιχειρούν να αξιοποιήσουν το τάιμινγκ

Τα σχόλια είναι κλειστά.