Ειδησεογραφικό site

«Άδειασμα» Μαξίμου στον Φλωρίδη για την ασυλία των τραπεζιτών: Δικές του απόψεις

52

Σε επίσημη «γραμμή» της κυβέρνησης μετατράπηκε η άτυπη «γραμμή» που δόθηκε στους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και προέκυψε το θέμα, σχετικά με τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την ασυλία των τραπεζιτών.

Υπενθυμίζεται ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο Γιώργος Φλωρίδης είχε σημειώσει ότι «η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης, στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθαίρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε».

Δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη διάταξη την είχε φέρει η ΝΔ το 2019, η τοποθέτηση Φλωρίδη προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να ανασκευάσει, όταν του ζητήθηκε αρμοδίως. Οπότε, η γραμμή άμυνας απέναντι στις σοβαρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που χαράχθηκε αρχικά ήταν ότι ο υπουργός εξέφρασε διαχρονικές προσωπικές του απόψεις.

Τη γραμμή αυτή επανέλαβε και επισήμως κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος και δήλωσε ότι ο Γ. Φλωρίδης εξέφρασε «πάγιες δικές του απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλες παρεμβάσεις που έκανε στον Ποινικό Κώδικα, υποχρεώνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηροποίηση ποινών και άλλες δικές της παρεμβάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.