Ειδησεογραφικό site

Έκτακτα μέτρα για τον 6ήμερο καύσωνα

63

Για έξι τουλάχιστον ημέρες η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι θερμοκρασίες αυτές θα έχουν παρατεταμένη διάρκεια και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγίειας ιδίως σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση με το υπ. Εργασίας να συγκαλεί σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει του ακραίου κύμα ζέστης που θα κορυφωθεί Παρασκευή – Σάββατο

Παράλληλα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Τρίτη στις 11:00 θα λάβει χώρα διυποργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, τόσο φορεών όσο και των ατόμων της κυβέρνησης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν δηλώσεις με μέτρα και συστάσεις για την ασφάλεια των πολιτών.

Μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τον καύσωνα

Πλέγμα δράσεων από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα.

– Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις γειτονιές της Αθήνας

– Στους δρόμους της πόλης οι ομάδες Streetwork του ΚΥΑΔΑ για την στήριξη των αστέγων – Προσφέρουν μπουκαλάκια με νερό, πλήρη γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης

Επτά ειδικά διαμορφωμένους κλιματιζόμενους χώρους για τη φιλοξενία και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας) θέτει σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου ο Δήμος Αθηναίων.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, που θα λειτουργούν από τις 08.00 π.μ μέχρι και τις 08.00 μ.μ., είναι οι εξής:

  • Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη και Δύμης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108223946
  • Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου, Χελντράιχ 15 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109240403
  • Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103423716
  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & Άστρους Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105140877
  • Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102012334
  • Λέσχη Φιλίας Κυψέλης Σκύρου & Καυκάσου Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108815877
  • Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6459890

Εν τω μεταξύ για την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι ομάδες Streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (K.Y.A.Δ.Α.), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, θα συνεχίσουν καθ’όλη τη διάρκεια του καύσωνα το καθημερινό έργο τους, επιχειρώντας στον δρόμο με έξι βάρδιες πρωί και βράδυ, προσφέροντας πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, θα τους ενημερώνουν για τις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων και τα σημεία δροσιάς της πόλης, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για την προστασία τους από τον καύσωνα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως, είτε απευθείας με τη Λέσχη Φιλίας για την οποία ενδιαφέρονται, είτε με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, είτε με το τηλεφωνικό κέντρο 2105277000. Επίσης, για αναφορές για συνανθρώπους μας που είναι εκτεθειμένοι στη ζέστη και χρειάζονται υποστήριξη, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 2105246515-6 (καθημερινά 09:00 – 15:00)

Ειδική μέριμνα υπάρχει και για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας ως προτεραιότητα την φροντίδα και την προστασία τους, έχει τοποθετήσει 150 ποτίστρες στις γειτονιές της πρωτεύουσας, έτσι ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να μπορούν να δροσίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.