Ειδησεογραφικό site

Που κατέληξε ένας ΣΟΡΟΣ εκατομμυρίων

284

Ένα πρωτοφανές γεγονός, που συνέβη στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου και αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, η κυβέρνηση επιχειρεί με τους γνωστούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς, όχι μόνο να το υποβαθμίσει αλλά και να το διαγράψει από την ατζέντα των πολιτικών γεγονότων.
Στη συνεδρίαση εκείνη, ο υπουργός Άμυνας σε μία λεκτική μονομαχία με τον Κοτζιά μίλησε για διασυνδέσεις της κυβέρνησης με τον πολυεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος διέθεσε 50 εκατ. ευρώ για να δωροδοκηθούν ξένοι προκειμένου να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι καταγγελίες προκάλεσαν την έκρηξη Κοτζιά, ο οποίος την ώρα εκείνη δρομολόγησε την έξοδό του από την κυβέρνηση. Όπως δε αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κανάλι Κρήτη TV, στις φοβερές αυτές καταγγελίες «δεν απάντησε κανείς πλην εμού, ούτε ο πρωθυπουργός».
Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι σε αυτές τις καταγγελίες, όχι μόνο δεν είπε κουβέντα ο πρωθυπουργός αλλά παρακολουθούσε αμήχανος τη διαμάχη δύο υπουργών ενώ μέχρι σήμερα δεν πήρε κάποια θέση, επιτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την άποψη περί «ένοχης σιωπής». Άλλωστε, είναι η πάγια τακτική του πρωθυπουργού σε κάθε γεγονός που αφορά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης. Απεναντίας, το επιτελείο του πρωθυπουργού απαξιώνει τις δηλώσεις Κοτζιά ενώ παράλληλα μεταθέτει τη συζήτηση στην προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.
Είναι όμως βέβαιο ότι ο Κοτζιάς, ο οποίος πιστεύει ότι καρατομήθηκε λόγω των σχέσεων Τσίπρα – Καμμένου, δεν θα σιωπήσει. Άλλωστε, η δήλωσή του είναι ενδεικτική: «Σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπη, δεν μπορώ να συμμετέχω». Επομένως, το σίριαλ αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για το τι λέει η 9σέλιδη επιστολή που του έστειλε ο πρώην υπουργός. Δήλωσε μόνο ότι είναι αυστηρώς προσωπική κι έκλεισε το θέμα. Φαίνεται όμως προσωρινά.
Όπως αποκαλύπτει στα χθεσινά «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπαχρήστος, στην επιστολή υπάρχουν πολλά «καρφιά» για τον εξάδελφο του Τσίπρα και οικονομικό του σύμβουλο, Γιώργο, ο οποίος πέρυσι εξεδιώχθη από το υπουργείο όπου είχε τοποθετηθεί ως γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων. Όπως γράφει ο Γ. Παπαχρήστος, ο Κοτζιάς είχε γίνει έξαλλος με την επίσκεψη Γ. Τσίπρα και επιχειρηματιών στη Λιβύη με ιδιωτικό αεροσκάφος ενώ είχαν προηγηθεί πολλές (ανεπιτυχείς) επισκέψεις στο Ιράν για προσέλκυση επενδύσεων.
Την 9σέλιδη αυτή επιστολή την κρατά ο Τσίπρας, όχι μόνο γιατί είναι προσωπική αλλά φαίνεται ότι κρύβει μυστικά και ντοκουμέντα, τα οποία θα μάθουμε εν καιρώ…

Τα σχόλια είναι κλειστά.