Ειδησεογραφικό site

Τείχος από τη Δικαιοσύνη στα βρόμικα σχέδια του Μαξίμου

216

Τρόμο έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο η στάση της συντριπτικής πλειονότητας των δικαστών απέναντι σε καθεστωτικές μεθοδεύσεις και διατεταγμένες αποφάσεις.
Το κλίμα που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό είναι για την υλοποίηση των βρόμικων σχεδίων του Μαξίμου. Ακόμα, κάποιοι δικαστές που μέχρι τώρα έδειχναν πρόθυμοι να διεκπεραιώσουν κάποιες υποθέσεις, για τις οποίες έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Μαξίμου, έχουν αποστασιοποιηθεί.
«Σεισμό» στον δικαστικό κλάδο προκάλεσαν και οι αποκαλύψεις κύκλων της Ελένης Ράικου για πιέσεις που δέχονταν από υπουργό της κυβέρνησης που απαιτούσε την αρχειοθέτηση κάποιων υποθέσεων ή για την άσκηση διώξεων χωρίς να υπάρχουν τα στοιχεία και οι προϋποθέσεις.
Οι αποκαλύψεις έχουν παγώσει και τους δικαστές που είχαν αναλάβει εργολαβικά να διεκπεραιώσουν υποθέσεις στις οποίες είχε επενδύσει το Μαξίμου.
Γι’ αυτό το κυβερνητικό σύστημα στη Δικαιοσύνη παίζει τα ρέστα του αποκλειστικά με την υπόθεση της NOVARTIS. Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν διώξεις πολιτικών.
Κανένας «μαύρος» λογαριασμός πολιτικού δεν έχει εντοπιστεί από τη δικαστική έρευνα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση που έστησε αυτή τη βρόμικη σκευωρία να κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί.
Με τις καταθέσεις διαφόρων κουκουλοφόρων που έχουν επιστρατευτεί δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να στηρίξουν κατηγορίες.
Στο Μαξίμου άρχισαν να ανησυχούν ότι και αυτή η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό έχει αρχίσει ένας εμφύλιος ανάμεσα σε αυτούς που είχαν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης με αλληλοκατηγορίες και αλληλοκαρφώματα. Οι παράγοντες που χειρίζονταν τα διάφορα κόλπα, είχαν διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι με βάση τα στοιχεία μπορούν να παραπεμφθούν τρεις πρώην υπουργοί.
Τώρα έχουν αρχίσει και τα γυρίζουν γιατί με τις καταθέσεις κουκουλοφόρων κανένας δικαστής δεν πρόκειται να ασκήσει δίωξη σε πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες αυτή η κυβέρνηση θα είναι παρελθόν, κανείς δεν δέχεται να ρισκάρει και να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες.

Οι… Γιοσάκηδες της κυβέρνησης
Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ένας δικηγόρος, που είναι διαπλεκόμενος με κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια, και ένας εκδότης.
Πρόκειται για το δίδυμο που είχε αναλάβει την προστασία μεγαλόσχημων παραγόντων που είχαν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και τραπεζίτες. Οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το δίδυμο σε συνεργασία με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στους μεγαλόσχημους παράγοντες δεν τηρήθηκαν. Γι’ αυτό έχουν αρχίσει διάφοροι και «κελαηδάνε» στην πιάτσα.
Βέβαια, το Μαξίμου μπορεί να προστατεύει τους «Γιοσάκηδες» αλλά πολύ σύντομα οι αποκαλύψεις από τα θύματά τους θα είναι καταιγιστικές με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Επιστρατεύουν τους νταραβεριτζήδες
Το Μαξίμου έχει επιστρατεύσει τους νταραβεριτζήδες που έχουν αναλάβει χαριστικά δημόσια έργα και συμβάσεις απαιτώντας να συμβάλλουν οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για τις ανάγκες των εκλογών.
Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, διάφοροι κατ’ επάγγελμα εθνικοί προμηθευτές έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη χρηματοδότηση της εκλογικής καμπάνιας που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, σε αντάλλαγμα απαιτούν νέα έργα και νέες προμήθειες και, όπως αντιλαμβάνεστε, τον λογαριασμό θα πληρώσει στο τέλος και μάλιστα με πολλαπλάσιο κόστος το ελληνικό Δημόσιο.

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις
Το σκληρό σύστημα του Μαξίμου ετοιμάζεται και για εκκαθαρίσεις εσωκομματικών αντιπάλων. Όσοι αμφισβητούν την απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, θα έχουν την τύχη του Νίκου Κοτζιά. Στρατηγική επιλογή για τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποτελεί ένα καθαρό κόμμα για την επόμενη μέρα όταν θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εκδηλώνονται στην παρούσα φάση με την υπονόμευση των ανταρτών ενώ η μεγάλη σφαγή θα γίνει με τα ψηφοδέλτια στις βουλευτικές εκλογές

Τα σχόλια είναι κλειστά.