Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 5 Απριλίου 2014

261

Να είστε όλοι καλά! Εύχομαι ανάπτυξη και ό,τι καλύτερο για την εφημερίδα σας. Συνεχίστε έτσι και σας εύχομαι καλή δύναμη. Είμαι φανατικός αναγνώστης από την εποχή του Νίκου Κακαουνάκη. Ήμασταν αδελφικοί φίλοι με τον Νίκο, τον παραδέχομαι σε όλα του και τον σκέφτομαι πάντοτε.

Δημήτρης Φούντας, από Γιάννενα

Τα λόγια σας μας δίνουν δύναμη.

 

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο σκουπιδότοπος, είναι και… Muppet show. Τι είπε η Δούρου; Ότι ο Σγουρός προέρχεται από κομματικό σωλήνα. Εκείνη όμως πώς προέκυψε; Από παρθενογένεση; Βρε την Παναγία, και δεύτερο παιδί μάς παρουσίασε. Είναι πολύ αστείοι.

Μαρία, από Μοσχάτο

Δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς σας, αλλά συμφωνούμε ότι ούτε η κ. Δούρου προέκυψε από παρθενογένεση.

 

 

Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ο ανίδεος και αναιδής Τσίπρας μαζί με τα τσιράκια συνεχίζουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία. Ψέματα, διγλωσσία, υποσχέσεις και, το χειρότερο, παρότρυνση σε αποστασία κυβερνητικών βουλευτών, προκαλώντας χάος και αστάθεια. Γεια στο στόμα της Κανέλλη για το χαρακτηρισμό «τσόγλανος», που ταιριάζει απόλυτα στον αυτάρεσκο ογκόλιθο της Ευρώπης και φαντασιόπληκτο αρχηγίσκο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τακτικός Αναγνώστης

Χωρίς να υιοθετούμε ορισμένους χαρακτηρισμούς σας, συμφωνούμε στην πολιτική κριτική, καθώς ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται λίγος και απαίδευτος για να κυβερνήσει τη χώρα.

 

Διαβάζω στον Τύπο συνεχώς για τον Παντελή Καψή. Θα δώσουν τόσα λεφτά στην κρατική τηλεόραση για μια εκπομπή που δεν τη βλέπει στην Ελλάδα ούτε το 2%; Επειδή εκβιάζει ο Αμυράς; Θα πάρουν εκτός διαγωνισμού 17 άτομα στην εκπομπή. Γιατί να μένει το δικό μου παιδί άνεργο; Επειδή δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη; O Αμυράς δεν ξέρω τι προσόντα έχει. Τον Καψή τον βάλαμε για κάτι διαφορετικό, όχι για να έχουμε πάλι τα ίδια. Μετά θέλουμε να βγει το ΠΑΣΟΚ. Πώς θα βγει το ΠΑΣΟΚ όταν διαβάζουμε τέτοια πράγματα; Αίσχος πια!

Αναγνώστρια

Να αγιάσει το στόμα σας… Συνεχίζουν το ίδιο έργο των ακριβών εξωτερικών παραγωγών τακτοποιώντας από το παράθυρο δικά τους παιδιά. Κατά τα άλλα,  τους έφταιγε η ΕΡΤ και την κλείσαμε.

 

 

Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο όταν βαρύνεται με ευθύνες και λάθη, τα οποία πληρώνει τελικά ο λαός. Κι ένας απ’ αυτούς, δυστυχώς, είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα ως άτομο και ως σύντροφο, επειδή είμαι χρόνια στο Κίνημα κι έχω υποστεί διώξεις από τη Δεξιά, που σημάδεψαν αρνητικά τη ζωή μου. Πρέπει, όμως, να πούμε ξεκάθαρα ότι ο Γ. Παπανδρέου ως πολιτικός απέτυχε! Είναι ανθρώπινο, δεν είναι ντροπή. Κατασπατάλησε μια τεράστια δύναμη 166 βουλευτών, που του έδωσε ο ελληνικός λαός, σε νεωτερισμούς που δεν ήταν της παρούσης. Γνώριζε ότι παραλαμβάνει μια ξεχαρβαλωμένη χώρα, απότοκο του ταβερνόβιου κατοίκου της Ραφήνας, και δεν έκανε καμία απογραφή παραλαβής. Επίσης, σε διάφορα υπουργεία τοποθέτησε άτομα που ήταν δήθεν φίλοι του, αλλά σήμερα οδεύουν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Πράγματα που προκαλούν θλίψη και απογοήτευση σε όλους μας!

Ένας από τους παλιούς αναγνώστες

Περιγράφετε με λαϊκή σοφία όσα εισπράξατε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

 

Να είστε όλοι καλά, η Παναγιά να είναι πάντα μαζί σας! Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά: Κύριε Σαμαρά, μάζεψε τον Ντινόπουλο και τον Μιχελάκη, που ξεσπαθώνουν για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ σε έβγαλε πρωθυπουργό, αυτό να τους πεις. Κι εμείς είμαστε πασοκτζήδες και σε ψηφίσαμε λόγω του Βενιζέλου, αλλά ο Βενιζέλος τα έκανε πλακάκια με σένα για να διώξουν τον Γιώργο. Αυτό καταλάβαμε. Ελπίζουμε να μας έχετε ξανά ανάγκη. Εμείς σας ψηφίσαμε για την Ελλάδα, αλλά εσείς μας στείλατε στον αγύριστο. Μας έχετε βάλει μέσα με τα καλοριφέρ και τα αυτοκίνητά σας. Τώρα μαθαίνουμε ότι τρώτε και τζάμπα στη Βουλή. Δεν ντρέπεστε όλοι σας;

Αγανακτισμένη Αναγνώστρια

Δυστυχώς για τη χώρα, ορισμένοι από τη Νέα Δημοκρατία νομίζουν ότι κυβερνούν μόνοι τους, προς προσωπική τους τέρψη. Η χώρα χρειάζεται ενότητα και κυβέρνηση συνεργασίας για να ανασυγκροτηθεί και να γυρίσει σελίδα.

 

 

Κάποτε πίστευα ότι ο χειρότερος πολιτικός που πέρασε από τούτη εδώ τη χώρα ήταν ο Μητσοτάκης. Κι όμως έκανα λάθος. Παρουσιάστηκε ο Τσίπρας και τον επισκίασε. Δηλαδή ψάχνει προστάτες για το σκουπιδότοπό του, προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση; Δεν ντρέπεται; Τόση νοητική υστέρηση έχει αυτός ο άνθρωπος; Βοηθήστε τον, καλά θα κάνετε.

Μαρία

Αποδεικνύεται και με τις τελευταίες εξελίξεις ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανωριμότητα και η απαιδευσία του Αλέξη, ο οποίος δεν στρώνεται να μελετήσει τα προβλήματα και τις λύσεις τους.

 

Ένα αίτημα προς τον υπουργό Παιδείας: Τα παιδιά μας έχουν χρόνια να πάρουν πτυχίο, ενώ έχουν περάσει όλα τους τα μαθήματα. Πηγαινοέρχονται από την επαρχία στην Αθήνα μόνο για εργασίες. Παίρνουμε τηλέφωνο, αλλά δεν απαντούν. Ας ελέγξει λίγο ο υπουργός αυτή την κατάσταση, καθώς είναι κρίμα για τα παιδάκια που περιμένουν χρόνια να πάρουν ένα πτυχίο. Σας ικετεύω, κάντε ένα αίτημα ρωτώντας τον τι γίνεται με τα πανεπιστήμια.

ΚαρφοΑναγνώστρια

Κατανοητή η αγωνία σας, αφού τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και εξαιτίας των απεργιών είχαν παύσει επί εξάμηνο να λειτουργούν.

 

 

 

Είναι δυνατόν στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας να υπάρχουν πολιτικοί που να μην επιδιώκουν να συνεννοηθούν όλοι μαζί για να βρεθεί κάποια λύση για την κακόμοιρη την Ελλάδα; Ένας μέγας πολιτικός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, ο ανεύθυνος αλλά και ανεκδιήγητος Τσίπρας είναι δυνατόν να βρει κάποια λύση για τα προβλήματα της χώρας, όταν, κάθε φορά που ανακοινώνει κάτι η κυβέρνηση, τα βρίσκει όλα ανάποδα; Κι όχι σαν τις δικές του ιδέες.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Αν και νέος, ο Αλέξης έχει αντιγράψει τις κακές συνήθειες των παλαιών πολιτικών, λαϊκίζοντας και υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα.

 

Είστε η αγαπημένη μου εφημερίδα και δεν χάνω ούτε ένα φύλλο σας! Θέλω να ρωτήσω τον κ. Σαμοΐλη σχετικά με ένα στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ, ύψους 68.000 ευρώ, που πήραμε με τον άνδρα μου το 2003, όταν αγοράσαμε ένα διαμέρισμα. Το δάνειο αυτό για εννέα χρόνια ήταν επιδοτούμενο και, έτσι, καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τις 44.000. Το μόνο μας εισόδημα είναι η σύνταξη του άνδρα μου μαζί με  το ΕΚΑΣ, που φτάνει τα 735 ευρώ το μήνα. Δεν ξέρω πώς να ξεχρεώσω το υπόλοιπο, καθώς η βοήθεια από το γαμπρό μου διεκόπη από τη στιγμή που έμεινε άνεργος. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;

Ελένη Παναγιωτίδου, από Θεσσαλονίκη

Έχετε δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να κάνετε διακανονισμό απευθείας με την τράπεζα. Αν η τράπεζα δεν δεχτεί, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε μείωση ή και διαγραφή μέρους του ποσού μέσω του νόμου Κατσέλη, αν και εφόσον πληροίτε τα κριτήρια.

 

 

 

Παίρνω ανελλιπώς την εφημερίδα, καθώς είμαι πολύ παλιά φίλη του Κακαουνάκη. Θέλω να σας ρωτήσω: Εδώ στη Χαλκίδα δεν υπάρχει κανένας νόμος; Μας έχουνε γδάρει με τα κοινόχρηστα. Μας παίρνουνε και δεν μας αφήνουν να τα δηλώσουμε. Μας έχουνε φάει εδώ οι ιδιοκτήτες. Έχουν πολλά και μας τρώνε τα κοινόχρηστα. Ας μπει επιτέλους τάξη!

Ελένη, από Εύβοια

Κατανοητός ο προβληματισμός για τις αστοχίες της εφορίας στο θέμα των κοινοχρήστων και των δαπανών διαβίωσης.

 

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με αυτά που γράφετε. Είστε οι καλύτεροι, αλλά πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Παίρνω την εφημερίδα και τους τόμους του οδηγού υγείας, αλλά έχω χάσει τους δύο πρώτους τόμους. Πώς θα μπορούσα να τους αποκτήσω; Είμαι εκτός Αθηνών αυτή τη στιγμή. Γίνεται να τους στείλετε στο πλησιέστερο πρακτορείο στη Νίκαια;

Μαρία Μωραΐτη

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τους οδηγούς υγείας που κυκλοφόρησαν μαζί με την εφημερίδα. Ζητήστε τους δύο πρώτους τόμους της Mayo Clinic στα περίπτερα σε Αθήνα και Πειραιά. Από τις 17 Απριλίου θα μπορείτε να τους βρείτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα…  

 

 

Δεν βρίσκω τους δύο πρώτους τόμους της Mayo Clinic. Σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ για να τους αποκτήσω;

Αναγνώστης, από Νέο Ψυχικό

Διαβάστε την προηγούμενη απάντηση.

 

Θέλω να παραγγείλω τους έξι τόμους της Mayo Clinic. Μπορείτε να με πληροφορήσετε για τη διαδικασία;

Αναγνώστρια

Ισχύει και για σας η προηγούμενη απάντηση. Για τους υπόλοιπους τόμους που χάσατε θα ενημερωθείτε σύντομα μέσα από τη στήλη του «Ό,τι πεις» πότε θα κυκλοφορήσουν.

 

Θέλω το βιβλίο που συνοδεύει το «Καρφί», τον οδηγό υγείας. Θα μου τον στείλετε;

Χριστίνα, από Κατερίνη

Ισχύουν και για σας τα προηγούμενα.

 

Είμαι μια πολύ παλιά αναγνώστρια του «Καρφιού» και σας ευγνωμονώ γιατί μου κρατάτε συντροφιά όλη την εβδομάδα. Σας παίρνω κάθε Σάββατο, πολλά χρόνια τώρα.  Έχω ένα πρόβλημα και καίγομαι. Εδώ και πεντέμισι με έξι χρόνια δίνω προκαταβολή του επόμενου έτους στην εφορία. Τα προηγούμενα χρόνια  ήταν 1.400 ευρώ, φέτος είναι 900. Τώρα έχουμε πλεόνασμα. Δεν μπορούν να μας επιστρέψουν κάτι; Τα κουφώματα  στο σπίτι έχουν σαπίσει. Ο αέρας μπαίνει και βγαίνει σαν να είναι διάδρομος. Σας παρακαλώ, γράψτε κάτι ώστε να μας δώσουν από την προκαταβολή του επόμενου έτους.

Αγγελική, από Καισαριανή

Δυστυχώς, για την προκαταβολή φόρου δεν άλλαξε κάτι, παρά την επίτευξη πλεονάσματος.

 

 

Αξιότιμοι κύριοι, στην τηλεόραση βλέπουμε και στον Τύπο διαβάζουμε καθημερινά να ασχολούνται με το πόσο πωλείται το ψωμί. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν θα πωλείται με το κιλό ή με τη φραντζόλα. Το θέμα είναι ότι οι αρτοποιοί αγοράζουν το αλεύρι 60 λεπτά και φτάνει να βγάζουν κέρδος από τέσσερις φραντζόλες 2,40 ευρώ. Δεν μας ενδιαφέρει αν το ψωμί θα πωλείται με το ζύγι ή τη φραντζόλα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι αρτοποιοί να μειώσουν την τιμή γιατί έχουν υπέρογκα κέρδη. Κι αυτό κανείς δεν το συζητάει.

Αναγνώστης της εφημερίδας

Αυτά να τα πείτε στον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος βαυκαλίζεται με νεοφιλελεύθερες εμμονές και ταλαιπωρεί τους καταναλωτές.

 

 

Κύριε διευθυντά, διαβάσαμε στις 8/3/2014 ότι οι αντίπαλοι του δημάρχου κ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας δεν είναι ισχυροί και χρειάζονται λίγο σπρώξιμο. Εμείς οι Αντιστασιακοί της ΠΟΑΕΑ του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, από την παρουσίαση της κίνησης των 5 δημάρχων, τασσόμαστε  ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους, γιατί μας εξέφρασαν απόλυτα, με το πρόγραμμά τους, τις θέσεις τους και τις αρχές τους. Ήταν οι πρώτοι δήμαρχοι που εφάρμοσαν τη νέα και γενναία μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», που για πρώτη φορά έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας και δεν διαφέρει πολύ από το σχέδιο της ΠΕΕΑ της Κυβέρνησης του Βουνού, το 1944. Γι’ αυτό καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να στηρίξουμε με την ψήφο μας αυτόν τον πρωτόγνωρο θεσμό στα πρόσωπα των πέντε δημάρχων κατά τόπους –και εμείς στο Βόλο να στηρίξουμε το νυν δήμαρχο, Πάνο Σκοτεινιώτη– για καλύτερες μέρες στη χώρα μας και στους δήμους γενικότερα. Και κάτι για τον κ. Βενιζέλο: Αγνόησε τη ρήση του αείμνηστου και λαοφιλούς Ανδρέα Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, ούτε τεμαχίζεται. Όσο για τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και όλες τις ακτίνες του να αφαιρέσει, το φως του έχει μείνει στις καρδιές όλων μας.

Η ΠΟΑΕΑ του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου

 

Θεμιτή η πρόσκλησή σας για στήριξη των 5 δημάρχων, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν και εμπράκτως την ανεξαρτησία τους από κομματικές εξαρτήσεις. Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης πήρε σάρκα και οστά από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκπροσωπούσε το όλον της παράταξης.

 

 

Χρόνια παίρνω το «Καρφί», τελευταία όμως μου τα χαλάσατε, γιατί πάντα ήσασταν ιδανικοί για τον Γιώργο Παπανδρέου και μην το αμφισβητείτε αυτό. Διαβάζω στις 22/2 το «υπάρχει πλεόνασμα υποκρισίας», σημειώνοντας πως ό,τι κάνει τώρα ο Σαμαράς είναι συνέχεια του Γιώργου. Αυτά δεν τα ξέρατε και τότε; Παρ’ όλα αυτά την εφημερίδα σας συνεχίζω να την παίρνω.

Ντόρα, από Κατερίνη

Ο κ. Σαμαράς, μετά τον αντιμνημονιακό αγώνα που κήρυξε με τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα και τον πόλεμο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσγειώθηκε ανώμαλα στις ανάγκες της χώρας και της χρηματοδότησής της. Ποτέ δεν ήμασταν ιδανικοί για κανέναν… Στηρίζαμε και στηρίζουμε τη δημοκρατική παράταξη, αλλά και στηλιτεύουμε τα καλά και τα κακά. Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα 2 και θα καταλάβετε.

 

 

Γεια σας, παιδιά του «Καρφιού», κατ’ αρχάς θέλω να συγχαρώ από τη στήλη του «Ό,τι πεις» τον Μιχαηλίδη, τη Φανατική Αναγνώστρια και το Συνταξιούχο από τη Θεσσαλονίκη. Χίλια ευχαριστώ που με εξυπηρετείτε. Έχω πάθει εγκεφαλικό.

Συνεπής Αναγνώστρια

Και εμείς σας ευχαριστούμε.

 

 

Επιτέλους έρχονται άλλα έξι υποβρύχια, τα οποία φέρνει ο Αβραμόπουλος για την Ελλάδα. Για να προστατεύσει τον πολίτη. Ακριβώς έτσι είπε κι ο Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όμως τα πήρε. Ας τα πήρε, ο Αβραμόπουλος θα έμενε απέξω; Ποιος υπουργός Εθνικής Άμυνας έμεινε χωρίς να γίνει εκατομμυριούχος; Ας τα πάρει κι αυτός γιατί μπορεί να μη βγει στις εκλογές βουλευτής. Ας τα πάρει τώρα. Τα παίρνουν για το λαό.

Μπαρμπα-Γιώργης, από Σολομώντα

Κατανοητή η αγανάκτησή σας με όλα αυτά που βλέπετε και ακούτε για τις μίζες στους εξοπλισμούς. Ωστόσο, για να κατηγορήσουμε κάποιους πολιτικούς ότι διαπλέκονται,  χρειάζονται στοιχεία. Και τότε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει αμείλικτος όπως έγινε και με τον Άκη.

 

Την εφημερίδα την αγοράζουμε και για το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Οπότε σας παρακαλώ, φτιάξτε το. Θα σας εγκαταλείψουμε, γι’ αυτό βάλτε το όπως ήταν.

Αναγνώστης, από Μαρούσι

Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Το πρόγραμμα της τηλεόρασης υπάρχει μέσα στο νέο ένθετο που δημιουργήσαμε.

 

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», η ξαφνική και απρόσμενη αγάπη των συριζαίων με την Εκκλησία δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν. Ο αρχηγός τους έχει δηλώσει ότι, για να κυβερνήσει, θα συνεργαστεί και με το διάολο. Άρα, χρειάζεται και το αντίδωρο, την Εκκλησία. Μόνο να προσέχουν γιατί μπορεί να τους πιάσει τίποτα από τις πολλές μετάνοιες ή να πέσει κανένα καντήλι στο κεφάλι τους. Τώρα πώς οι άθεοι κάνουν μετάνοιες, μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να το εξηγήσει. Σύντροφοι της Κεντροαριστεράς, ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να δυναμώσει η παράταξη, παρά η ένωση όλων των δυνάμεών της. Αφήστε τα πείσματα και τα αρχηγιλίκια και πιάστε δουλειά. Το 30% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας άνθρωποι. Μην τους διώξετε.

Τροπαιάτης

Για να υπάρξει Κεντροαριστερά, χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και σύνθεση απόψεων και όχι βεντετισμοί και αρχηγισμοί.

 

Η τρόικα θέλει να κάνει ομαδικές απολύσεις. Βλέπει μόνο αριθμούς, δεν βλέπει τις ανθρώπινες ζωές.

Σπύρος

Για τους τροϊκανούς υπάρχουν αριθμοί και όχι άνθρωποι.

 

 

Κυριακή πρωί και βλέπω σε πρωτοσέλιδο ότι η μαμά της Κωνσταντοπούλου παίρνει επίδομα για την κόρη της. Μήπως η μαμά της βλέπει αυτό που βλέπουμε κι εμείς; Δηλαδή ότι η ψυχική υγεία της κόρης της δεν είναι καλή και γι’ αυτό παίρνει από την Πρόνοια επίδομα; Αν είναι έτσι, ας μας προφυλάξει από την κόρη της. Καλά θα κάνει.

Φανατική αναγνώστρια, από Μοσχάτο

Χωρίς να υιοθετούμε το περιπαικτικό σχόλιό σας για την ψυχική υγεία της κ. Κωνσταντοπούλου, είναι κατακριτέο ότι επί τόσα χρόνια ένας συνταξιούχος δεν δήλωσε στο ταμείο του τις μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση.

 

 

Να είστε όλοι καλά! Έβλεπα τηλεόραση να θυμηθώ την Ελλάδα, την ευλογημένη αυτή χώρα, και βλέπω στο περιβόητο κανάλι «Ε» να κατηγορούν τον Βερύκιο. Εγώ συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω για τον Βερύκιο σχετικά με την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Σεβαστή η άποψή σας.

 

 

Κύριε Αμανατίδη, ταξιδεύοντας με ιδιωτικό αυτοκίνητο στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Αθηνών τώρα τελευταία, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε διπλά διόδια! Πληρώνουμε όταν μπαίνουμε στην εθνική οδό, εκεί κάπου στα Ίσθμια της Κορίνθου, αλλά πληρώνουμε και κατά την έξοδο από την εθνική οδό, εκεί κάπου στον Ασπρόπυργο. Μπορεί κάποιος ανευθυνο-υπεύθυνος εθνοπατέρας να μου απαντήσει με ποια λογική πρέπει να πληρώνουμε διόδια, δηλαδή τέλη διελεύσεως, δύο φορές για το ίδιο κομμάτι ενός δρόμου; Δεν είναι το λιγότερο παράλογο αυτό; Ή μήπως μας θεωρούν ηλίθιους; Αν αυτή η καταφανής αδικία δεν αποκατασταθεί άμεσα, ε, τότε γι’αυτό και μόνο είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Γιώργος Ποντίκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Έχετε απόλυτο δίκιο. Και τα διόδια στην υπηρεσία του παραλογισμού!

 

Αγαπητό μας «Καρφί», από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι ο αθλητικογράφος σας είναι κατακόκκινος μέχρι τα… πιρούνια, που λέμε εδώ στα Γρεβενά. Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό και κατακριτέο. Δημοκρατία έχουμε και ελεύθερη διακίνηση κάθε νόμιμης ιδέας. Ας έχει και αυτός τις δικές του ιδέες. Το πρόβλημα όμως αρχίζει από τη στιγμή που ο κύριος αυτός κρατάει την αθλητική στήλη μιας εξαιρετικής σε όλα της εφημερίδας, την οποία προμηθεύεται και αναγιγνώσκει πολύς κόσμος. Δεν λέμε, αναφέρεται και σε άλλες ομάδες. Εκεί όμως βγάζει φαρμακερή γλώσσα, για να εκθέσει μόνον τα προβλήματα των άλλων ομάδων, τα οποία μεγεθύνει με το δικό του ερυθρόλευκο φακό.

Χρίστος Παπαδόπουλος, από Γρεβενά

Μας κρίνετε αυστηρά. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί μπορούμε…

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Πολλά αλλάζουν στη ζωή

Επίκαιρα σημεία.

Βοσκοί δεν θα υπάρχουν πια

Αγρότες, τυροκομεία.

Μονάχα φαρμακεία.

 

Αντί για κρέατα, τυριά,

Φάρμακα θα πουλάνε.

Και δεν θα νοιάζονται αν αυτά

Κάνουν καλό για την υγεία.

Αρκεί να κονομάνε.

 

Τα σούπερ μάρκετ θα γενούν

Σχολές για φαρμακεία

Και θα εργάζονται σε αυτά,

Έστω και εποχιακά

Όσοι έχουνε πτυχίο.

 

Έχουν αλλάξει οι καιροί

Που γύφτοι και ζητιάνοι

Φαρμακοποιοί θα ’ναι κι αυτοί

Κι έτσι θα αλλάζουνε ζωή

Αρκεί να έχουν money.

 

Τα φαρμακεία θα ’ναι ΑΕ

Ανώνυμες εταιρείες

Και με συμβόλαια αυτά

Θα ’χουνε μέσα και παππά

Κι άτομα για κηδείες.

 

Έκπτωση θα ’χουνε οι ταφές

Και δωρεάν σαράντα

Πλεόνασμα θα ’χει ροή

Στο τάκα-τάκα θα αυξηθεί

Στην Deutschland Ελλάδα.

 

Αυτή είναι η πολιτική

Που απόκτησε η χώρα.

Γι’ αυτό όλοι οι Έλληνες μαζί

Να μπήξουμε μια φωνή

Εμπρός, Ελλάς, προχώρα.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, ΚαρφοΑναγνώστης

Ποιητική αποτύπωση των έμμονων νεοφιλελεύθερων υπουργών, που τις βαφτίζουν μνημονιακές υποχρεώσεις.

 

 

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του μεγαλύτερου μεταπολεμικού πολιτικού. Αρχηγού και ιδρυτού Πολιτικού Κόμματος της Ελλάδας και πάσης της Ευρώπης. Κόμματος λαού, κόμματος όλων των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση για να πάψουν τα αδελφοκτόνα ΠΑΘΗ. Έφερε κοντά τον πολίτη με τον αστυνομικό. Ελευθερία έκφρασης. Σαράντα ώρες εργασία και πέντε μέρες, καταργώντας τον Αντεργατικό Νόμο της Δεξιάς 530 του Λάσκαρη. Έκανε, με υπουργό τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, το ΕΣΥ. Έδωσε στον εργάτη ένα μήνα άδεια και 15 μέρες επίδομα αδείας, επίδομα γάμου, επίδομα για τα παιδιά, έξι μήνες άδεια τοκετού, ίσα δικαιώματα, εργασιακά και πολιτικά, στη γυναίκα. Ίδρυσε σε όλη την Ελλάδα κέντρα υγείας, ΚΑΠΗ, γηροκομεία. Παρείχε δωρεάν παιδεία, όχι όπως πρώτα που σπούδαζαν μόνο παιδιά πολιτικών, βιομηχάνων και εφοπλιστών. Έδωσε βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, έκανε πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικούς συλλόγους, για να διατηρηθεί η ελληνική μουσικοπολιτιστική κληρονομιά, η οποία σήμερα ξεψυχάει και με την ξενομανία λόγω πλουτισμού.

Ένας προδομένος ΠΑΣΟΚΟΣ

Όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, τότε η Ιστορία θα καταγράψει ότι το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στα εθνικά επιτεύγματα της μεταπολίτευσης.

 

 

 

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της κατηγορίας του Μιχάλη Καρχιμάκη (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) από τη Δικαιοσύνη. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που επέβαλαν το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Μ. Καρχιμάκη, για να αφεθεί ελεύθερος, και την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, μετά την απολογία του για την κατηγορία που του αποδίδεται και η οποία ανακινήθηκε από τον ανακριτή κ. Φουκά, μετά από οκτώ χρόνια. Ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης της ΕΥΠ και πρόκειται για συκοφαντίες που προέρχονται από πολιτικά κίνητρα! Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ για εγγύηση της ελευθερίας του και προαναγγέλλει τα επόμενα βήματά του για δικαίωσή του.

Μάριος Μ., από Αθήνα

Για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, έτσι και για τον Μ. Καρχιμάκη. Το ύψος της εγγύησης –1 εκατ. ευρώ– μάλλον παραπέμπει σε επικοινωνιακό εντυπωσιασμό και όχι σε δικονομική ανάγκη.

 

 

 

 

Όλοι ευθύνονται για την κατάντια της πατρίδας μας. Άκουσα ότι χρειάστηκαν 3.000 αστυνομικοί όχι γιατί δραπέτευσαν κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό, ούτε για ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά για να γίνει η μαθητική παρέλαση. Συν το ρεπορτάζ που κάνατε για τους σπουδαίους αρχαίους Έλληνες, που προκαλούν το θαυμασμό όλου του κόσμου και έρχονται από παντού για να θαυμάσουν τα έργα, δικοί μας νέοι άνθρωποι απάντησαν όπως απάντησαν. Εγώ αισθάνομαι υπερηφάνεια όταν βλέπω τη σημαία μας και τους Έλληνες αθλητές να μπαίνουν στο στάδιο. Οι υπεύθυνοι ας λάβουν τα μέτρα τους γι’ αυτό το φαινόμενο.

Κωνσταντίνος

Πραγματικά αποτελεί κατάντια η μαθητική παρέλαση να γίνεται υπό το βλέμμα 3.000 αστυνομικών και όχι των γονιών τους.

 

 

Αχ, τι ευτυχία! Τι είναι αυτό που είδα, καλέ; «Τσογλάνι» ο Τσίπρας; Τι ωραίο είναι αυτό που του είπανε; Θα χαρώ πολύ να το βάλετε και πρωτοσέλιδο στο «Καρφί» μας. Το αξίζει και χειροκροτώ την Κανέλλη που βρήκε το θάρρος και το είπε, αν κι εγώ δεν την ψηφίζω, γιατί δεν είμαι ΚΚΕ.

ΚαρφοΑναγνώστρια

Η καλύτερη κριτική είναι η πολιτική κριτική και όχι χαρακτηρισμοί που διχάζουν, συσκοτίζουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και προσφέρουν άλλοθι στον κ. Τσίπρα να τυρβάζει περί άλλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.