Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 18 Οκτωβρίου 2014

665

Τώρα τελευταία κάτι αλλάζει στην εφημερίδα και μου ξανάρχονται παλιοί καιροί. Στις 20 Σεπτεμβρίου γράψατε: «Η δεξιά διαστρέβλωση του “λεφτά υπάρχουν”». Σωστότατο, έπρεπε να το έχετε επισημάνει εδώ και καιρό – για να μην πω χρόνια! Το «Ελιά, ξερό ψωμί και ηγεσία», πολύ σωστό. Τα ίδια είχε υποσχεθεί και ο Σαμαράς το 2011. Αυτά πρέπει να είναι στην εφημερίδα σας σε εβδομαδιαία βάση.

Αναγνώστης σας

Το «Καρφί» παραμένει πάντα πιστό στο δρόμο που χάραξε ο Νίκος Κακαουνάκης.

 

Θέλω να πω στον κ. Σαμαρά πως το πλεόνασμα είναι αυτό που κατέστρεψε τους συνταξιούχους. Όσον αφορά τα επιτεύγματά του, δεν είναι δικά του, αλλά του Γιωργάκη. Όμως και αυτός έκανε αρκετά λάθη. Τα Ζάππεια 1, 2 και 3 πού είναι; Πού είναι οι διαπραγματεύσεις; Υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκιστής από τον Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη την οποία αντιπροσωπεύει; Δεν είμαι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Δεξιάς.

Ιωάννης Βλαστός, από Κρήτη

Καλά τα λέτε, τα έχουμε γράψει και εμείς αρκετές φορές.

 

Ήμουν χρόνια παπανδρεϊκός. Μετά τα καμώματα του Γιώργου, δεν θέλω να ακούσω ούτε αυτόν ούτε τον Βενιζέλο. Γιατί δεν εφάρμοσαν τα λόγια του ανένδοτου που δίδαξαν ο Γέρος και ο Ανδρέας. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον Γιώργο που δεν δίκασε τον Καραμανλή, ο οποίος παρέδωσε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα. Αλλά δεν συγχωρώ και τον Βενιζέλο γιατί δεν νιώθει ΠΑΣΟΚ. Θέλω ν’ ανέβω στην Αθήνα, να συναντήσω τον Γιώργο και να του δώσω ένα σκαμπίλι. Έχω άνεργο παιδί έξι χρόνια και το ταΐζω με τη σύνταξή μου. Αυτό είναι που μας σώσατε;

Γιώργης Μαρινάκης, συνταξιούχος τραπεζικός, από Κουλούκωνα Μυλοποτάμου

Λόγια σταράτα ενός πικραμένου αγωνιστή της δημοκρατίας που τώρα βιώνει το χειρότερο εφιάλτη, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.

 

Ο κ. Στρατούλης είπε στη Βουλή ότι θα πάρει τα λεφτά από τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους και θα τα μοιράσει στους Έλληνες. Αφού πρώτα θα έχει κόψει το λαιμό του.

Αναγνώστης, από Κεφαλονιά

Το θέμα δεν είναι αν ο κ. Στρατούλης κόψει το λαιμό του. Το ζήτημα είναι αν πρώτα ο λαός μετανιώσει για τις επιλογές του και κόψει τις φλέβες του. Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει…

 

Μα είναι δυνατόν τόσα χρόνια να μη βρίσκεται χώρος να τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πώς βρέθηκε άμεσα χώρος να τοποθετηθεί το άγαλμα του εθνάρχη Καραμανλή, που τι προσέφερε στη χώρα; Τα Σκόπια έχουν γεμίσει τη χώρα τους αγάλματα και επωνυμίες της Μακεδονίας και εδώ οι πολιτικοί μας κοιμούνται ύπνο βαθύ. Έχουμε την ωραιότερη χώρα του κόσμου, αλλά από την αρχαία εποχή μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν σωστοί πολιτικοί να την κυβερνήσουν.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Συμφωνούμε να βρεθεί ένας χώρος για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά δεν είναι μείζον θέμα για να απασχολεί την επικαιρότητα, ενώ η κοινωνία φλέγεται από την κρίση.

 

Συγχαρητήρια στον κ. Ξυλούρη, γιατί εξέφρασε τις σκέψεις και τα θέλω των περισσότερων Ελλήνων. Δεν θέλουμε εκλογές, θέλουμε συνεννόηση και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς ηγέτες μας. Δεν θέλουμε αστάθεια, θέλουμε ομοφωνία και σύμπραξη για τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας μας. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στον κ. Ξυλούρη και μακάρι ν’ ακουστεί.

Μαρία Σουδάνη

Τα συγχαρητήρια θα μεταφερθούν στον κ. Ξυλούρη.

 

Οι Έλληνες είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Απόδειξη; Ο 70χρονος που πέθανε γιατί περίμενε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Σπύρος

Πάντα ο λαός ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του και έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. Το πρόβλημα έγκειται στους πολιτικούς, οι οποίοι απομυζούν τη «χρυσοφόρο αγελάδα» προς ίδιον όφελος.

 

Ο τίτλος «Δεξιά διχασμού, ελλειμμάτων και λαϊκισμού» της σελ. 2, αλλά και η ανάλυση των γεγονότων για τη δημοκρατία και τους ένδοξους ηγέτες της, ήταν όλα τα λεφτά στο φύλλο της 4ης Οκτωβρίου. Ας τα δουν όσοι φωνάζουν για τη δημοκρατία και όσοι προσπαθούν να μας πουν ότι μετά τον αποτυχημένο της ΠΟΛΑΝ δεν υπάρχουν δημοκράτες, αλλά και ποιοι ήταν πραγματικοί δημοκράτες. Θα έπρεπε όμως να βάλετε ένα υστερόγραφο για το «δεκανίκι» που στηρίζει αυτό το αίσχος που κυβερνά την Ελλάδα και να του πείτε ότι δεν έχει θέση σε αυτή την κυβέρνηση (όρα Βενιζέλος). Τέλος, στο μήνυμά μου δεν μου λέτε πού να αποταθώ, αλλά ότι «χρειάζεται επανάσταση». Ποιος θα κάνει την επανάσταση; Εσείς έχετε την πένα και εμείς ζητάμε να παρουσιάζετε τα προβλήματά μας και να ζητάτε λύσεις.

Γιάγκος Π., από Ξυλόκαστρο

Έχετε τα δίκια σας, αλλά και εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και, σε πείσμα πολλών, ασκούμε αλύτρωτη δημοσιογραφία. Η επανάσταση του αυτονόητου είναι καθήκον των πολιτών.

 

Μετά την πρόσκληση στον κ. Ρουσόπουλο της ΝΔ, πρέπει να δω τη στάση του κ. Βενιζέλου. Είναι ευκαιρία να πάει το ΠΑΣΟΚ 20%. Από τη στιγμή που βγήκαν τα φαντάσματα…

Γιάννης

Ας αφήσουμε τα φαντάσματα της πρόσφατης ιστορίας και ας πάμε στις ευθύνες των ηγεσιών για την κατάντια του Κινήματος.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική δεν είναι ένα πεδίο πάναγνης ηθικής και, επίσης, σε κάθε κοινωνία φυτρώνουν κάθε είδους «φρούτα», όπως δημοκράτες, συντηρητικοί, σοσιαλιστές, φασίστες, αναρχικοί. Για τις δύο τελευταίες κατηγορίες, από πού πίνουν νερό και θολώνουν το μυαλό και την καρδιά τους; Άκουσα το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρβανίτη να αποκαλεί δειλό τον Αρχιεπίσκοπο και να μιλά με τα καλύτερα λόγια για το μακαριστό Χριστόδουλο. Αλήθεια, δεν ξέρω πόσο θα κολάκευαν το μακαριστό αυτά τα λόγια από το στόμα ενός τέτοιου τύπου! Επίσης, οι αναρχικοί με τις δολοφονίες, τις δολιοφθορές και την κάθε λογής έκνομη πράξη θα μας φέρουν ένα καλύτερο μέλλον; Όσοι δρουν στο σκοτάδι, όποιοι και αν είναι, κάνουν μέγιστο κακό σε αυτή την έρημη πατρίδα. Ας την αγαπήσουμε επιτέλους όλοι, για το καλό όλων μας.

Πάνος, από Κατερίνη

Συμφωνούμε απολύτως με τις επισημάνσεις σας.

 

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή τη χώρα; Τις σοφές κεφαλές αυτών που μας κυβερνούν ή που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν, τις σπουδές τους σε διάσημα πανεπιστήμια, τα μεταπτυχιακά τους; Αλήθεια, μια ματιά σε χώρες με δομές σεβασμού προς τον πολίτη δεν μπορούν να ρίξουν; Πόσο διεστραμμένα μυαλά έχουν ώστε να βασανίζουν ηλικιωμένους βάζοντας την ίδια μέρα πληρωμής συντάξεις και ΕΝΦΙΑ; Αλλά και ποια μπορεί να είναι τα όρια υπομονής και ανοχής των πολιτών αυτής της χώρας; Και ένα ερώτημα για όλους αυτούς τους μοιρολάτρες πολίτες που επί ΠΑΣΟΚ γέμιζαν αγανακτισμένοι την πλατεία Συντάγματος: Πού είναι οι αγρότες που, σε κάθε περίοδο αγρανάπαυσης, έκλειναν τις εθνικές οδούς λες και ήταν οικόπεδό τους; Πού είναι οι λεβέντες συνδικαλιστές; Πού είναι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες που σαν αρνιά περιμένουν με περισσή υπομονή να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ τους; Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή τη χώρα, έτσι που την καταντήσαμε όλοι μας; Κατά τα άλλα, θα μας σώσει η Αμφίπολη…

Αναγνώστης, από Κατερίνη

Λόγια σοφά από ένα λαϊκό άνθρωπο που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι και γνωρίζει ό,τι αγνοούν οι πολιτικοί ταγοί μας. Τα ακούτε εκεί στη Βουλή ή κάνετε τους κωφούς;

 

Απευθύνομαι στον επικεφαλής του ΟΗΕ, για να μεταφέρω την αγωνία και το άγχος των ανθρώπων όλης της Γης. Άνθρωποι είναι έτοιμοι πάλι να πολεμήσουν εναντίον ανθρώπων, σε ατέλειωτες συγκρούσεις με χιλιάδες θύματα. Η βάση του κακού ξεκινά από τις πολεμικές βιομηχανίες διαφόρων κρατών, που έχουν μοιράσει εκατομμύρια όπλα και συνεχίζουν την παραγωγή. Οι λαοί από ανασφάλεια στρέφονται στην αγορά τους και οι έμποροι πολέμου εκμεταλλεύονται την αδυναμία τους. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθεί η ηγεσία του ΟΗΕ και να σημάνει SOS προς όλες τις χώρες, για να αναλάβει η καθεμία τις ευθύνες της. Πρέπει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ να επισκεφθεί τους αρχηγούς των μεγάλων δυνάμεων, για να βρουν τη λύση του μεγάλου προβλήματος. Μια άλλη λύση είναι να κληθούν οι αρχηγοί όλων των κρατών στην έδρα του ΟΗΕ, σε μια παγκόσμια διάσκεψη, όπου να τεθεί επί τάπητος το τρομερό θέμα των εξοπλισμών πριν τιναχθεί ο πλανήτης στον αέρα…

Αλέξης, από Πατήσια

Αναζητείτε την ουτοπία, αλλά στην εποχή μας τα θαύματα είναι λίγο δύσκολα.

 

Μετά από καιρό αγόρασα την εφημερίδα σας. Με έκπληξη και αγανάκτηση είδα στη σελ. 4 να ειρωνεύεστε τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι πολύ, αλλά απ’ την άλλη είναι καλό, γιατί φαίνεται πως, για να τον πολεμούν τόσο τα μέσα, μάλλον αξίζει. Σχετικά με τις κυρίες της στήλης «Ό,τι πεις» που σχολιάζουν το «λεφτά υπάρχουν», είπε ποτέ ο Παπανδρέου ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του κράτους; Μη διαστρεβλώνουμε συνέχεια τα λεγόμενά του.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Φιλοξενούμε πάντα όλες τις απόψεις. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε πρόθεση διαστρέβλωσης. Εξάλλου, είμαστε οι πρώτοι και ίσως οι μοναδικοί που έχουμε μιλήσει για το «λεφτά υπάρχουν».

 

Το κράτος βάσει νόμου δίνει δικαιώματα σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κάνουν συμβόλαια και να παραχωρούν το υπογεγραμμένο συμβόλαιο σε φωτοτυπία στον εκάστοτε χρήστη. Όπως κάνουν οι περισσότερες εταιρείες. Συγκεκριμένη εταιρεία δεν μου έδωσε συμβόλαιο, παράνομα. Δεν μου έδωσε συμβόλαιο και κάνω αυτή την κίνηση προκειμένου να το μάθει όλη η Ελλάδα, μαζί και η επιτροπή που τους ελέγχει. Και τώρα που έμαθαν την απόφασή μου, μου έστειλαν ληγμένο συμβόλαιο του περασμένου χρόνου προκειμένου να δικαιωθούν από το κράτος.

Γιάννης, από Ρόδο

Εφόσον έχετε στοιχεία για την καταγγελία σας, απευθυνθείτε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

 

Θα ήθελα σε κάποιο φύλλο της εφημερίδας σας να πείτε πόσο ήταν το έλλειμμα το 2004 και πόσο το 2009. Για ποιο λόγο αυξήθηκε πέντε φορές; Οι αναγνώστες του «Καρφιού» έχουν απαίτηση να μάθουν τι έγινε από το 2004 έως το 2009. Μην καλύπτετε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Αναγνώστης σας

Εάν μας παρακολουθούσατε ανελλιπώς,θα γνωρίζατε τι έχει συμβεί, αφού έχουμε φιλοξενήσει πολλά ρεπορτάζ για το θέμα. Ο Κωστάκης Καραμανλής φταίει, αλλά ο Σαμαράς ποιεί την νήσσαν, όπως και για τα περιβόητα Ζάππεια 1, 2, 3…

 

Συγχαρητήρια για τη σελ. 2: «Δεξιά διχασμού, ελλειμμάτων και λαϊκισμού». Δεν ντρέπονται οι δεξιοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις; Ο Βαγγέλης και ο Γιώργος πρέπει να δώσουν τα χέρια και όλοι θα είμαστε μαζί τους.

Γιώργος, από Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Από το στόμα σας και στων αρχηγών τα αυτιά, αλλά μάλλον ο καιρός για γενναίες πράξεις έχει παρέλθει.

 

Θέλω να σας συγχαρώ για τη σελ. 2. Επίσης, γιατί συνεχίζετε να τα βγάζετε στη φόρα και να τα γράφετε στην εφημερίδα σας. Διότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας άλλος να τα πει. Ούτε οι δήθεν πασόκοι ούτε οι δήθεν δημοκράτες.

Γιαννακούδης, από Ηράκλειο Κρήτης

Τα λόγια σας μας δίνουν δύναμη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.