Ειδησεογραφικό site

Όταν ένας υπουργός, μπερδεύει τα αυγά και τα πασχάλια

91

Γράφει ο Ορθολογιστής

Κάθε πρωί οι δύο ατμομηχανές της ενημέρωσης MEGA και ΑΝΤ1, επωμίζονται ένα επιπρόσθετο φορτίο. Ένας, δυο, τρεις ή και τέσσερις, πολλές φορές, υπουργοί, εμφανίζονται ενώπιον των φιλόξενων τηλεπαρουσιαστών και επιχειρούν με τη «δημιουργική ασάφεια» που τους διακρίνει να εκλαϊκεύσουν τα μεγαλεπήβολα κυβερνητικά σχέδια. Το πρωί της Τετάρτης, ο ευγενέστατος Γιώργος Παπαδάκης, φιλοξένησε στον ΑΝΤ1, τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του – και μάλλον τις κυβερνητικές- για τα ζέοντα θέματα της επικαιρότητας. Ειρήσθω ότι ο κ. Φλαμπουράρης θεωρείται ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, (τον γνωρίζει από παιδί καθώς είχε επαγγελματική σχέση με την εταιρία της οικογένειάς του), επομένως τα λόγια του έχουν βαρύνουσα σημασία. Ο κ. υπουργός, που επιχειρεί πάντοτε οι τοποθετήσεις του να είναι «στρογγυλεμένες», έδειξε αισιόδοξος για μια συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς να πει το πώς, αλλά και το πότε (δεν παίζει ρόλο, είπε), ενώ για τη μεταναστευτική πλημμυρίδα, παρέπεμψε το θέμα ασαφώς και αορίστως στην Ευρώπη (δηλαδή αν περιμένουμε να μας το λύσει η Ευρώπη, ζήτω που καήκαμε).

Εκεί όμως που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ ως άλλος δοκησίσοφος ήταν η απάντηση του για την κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παραθέτω αυτούσια τα λόγια του: «Είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι σε όλες αυτές τις ενέργειες που γυρίζουν μπούμερανγκ και στις λαϊκές δυνάμεις και σε μας τους ίδιους. Αυτές οι δυνάμεις που κάνουν καταλήψεις και επεισόδια μάς κάνουν επίθεση». Ας επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τα λεγόμενα: αποφασιστικά αντίθετοι. Για ποια αποφασιστικότητα ομιλεί ο κ. υπουργός όταν 17 ημέρες το Πανεπιστήμιο είναι στα χέρια καταληψιών. Και παρακάτω: Οι δυνάμεις… μάς κάνουν επίθεση. Ώστε εντελώς αβάσιμα πιστεύουμε ότι μια πανίσχυρη κυβέρνηση μπορεί πανεύκολα να τα βάλει με 50-100 καταληψίες. Ώστε τόσο χαμηλά βάζει τον πήχη της ασφάλειας ο κ. Φλαμπουράρης και τρέμει τις δυνάμεις (!) που κάνουν επεισόδια; Το κερασάκι, όμως, στην τούρτα το άφησε για το τέλος ο κ. υπουργός προτείνοντας μια καινοφανή άποψη για να λυθεί το πρόβλημα της κατάληψης. «Γιατί –είπε- δεν πάνε στο Πανεπιστήμιο οι πρυτάνεις (μπέρδεψε την Πρυτανεία με τους πρυτάνεις άλλων σχολών) και να συνεδριάζουν σε διπλανή αίθουσα (!). Πώς πάνε – συνέχισε- οι πρυτάνεις και συνεδριάζουν σε άλλες πόλεις π.χ. στα Γιάννενα».

Οποία σύγχυση. Ο υπουργός δεν κατάλαβε ότι υπό κατάληψη δεν είναι η Πρυτανεία της Σχολής, αλλά ολόκληρο το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Προφανώς, ο υπουργός, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, έκανε ένα απλοϊκό συνειρμό. Αν κάποιοι πάνε στο σπίτι του και καταλάβουν την κρεβατοκάμαρά του, τότε αυτός, μπορεί άνετα να πάει να κοιμηθεί στην κουζίνα του. Και όλα αυτά είναι καλά και ωραία. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, φαίνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση – ακόμα και πρωτοκλασάτοι υπουργοί- έχουν μπερδέψει τα αβγά και τα πασχάλια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.