Ειδησεογραφικό site

Όπου φτωχός κι η μοίρα του

519

ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ και η μοίρα του, λέει ο πάνσοφος λαός μας και επιβεβαιώνεται πανηγυρικά στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, που εξελίσσεται στον αδύναμο κρίκο της Κεντροαριστεράς.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το κόμμα βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις, κάποια στελέχη του επιμένουν σε προσωπικές στρατηγικές εν όψει των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα οι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να τα έχουν πάρει στο… κρανίο.
Πρωταγωνιστές του νέου εμφυλίου στη ΔΗΜΑΡ είναι δύο στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, που κατηγορούνται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και γιατί όλοι οι άλλοι σύντροφοί τους, που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, είναι στην κυριολεξία έξαλλοι μαζί τους.
Τα δύο στελέχη κατηγορούνται ότι μονοπωλούν τις συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, αφού, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, τηλεφωνούν στα κανάλια προκειμένου να καλούν μόνο αυτούς.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, όπως γίνεται αντιληπτό, έχει σχέση με το ότι κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού προβάλλονται ως οι αυθεντικοί εκφραστές των θέσεων της ΔΗΜΑΡ.
Η μπάλα παίρνει και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς στελέχη τον κατηγορούν ότι πριμοδοτεί τους δύο συνεργάτες του, τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για την πολιτική της επιβίωση, αφού δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει. Στο παρασκήνιο δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο ακόμη και για λευκή απεργία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δείχνει να είναι εκτός ελέγχου, εάν υπολογίσει κανείς αυτό που έλεγε στη στήλη βουλευτής του κόμματος, ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να είναι μόνο Χατζησωκράτης και Μαργαρίτης».
Ο συγκεκριμένος βουλευτής, βέβαια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα βγάζοντας όλη του τη χολή με τη φράση: «Πώς είναι δυνατό δύο αποτυχημένοι πολιτευτές που δεν έχουν εκλεγεί ούτε δημοτικοί σύμβουλοι να είναι η βιτρίνα του κόμματος;»

ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ κανείς ότι ακόμη και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είναι στην απ’ έξω και μουρμουράει για τα δύο στελέχη, γίνεται αντιληπτό γιατί η ΔΗΜΑΡ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Οι άσπονδοι φίλοι της Αγίου Κωνσταντίνου αρκούνται μόνο στα μειδιάματα για την ώρα, είναι όμως βέβαιοι ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου θα πέσουν… γαλλικά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ επικρατεί και για τη Μαριλένα Κοππά, η οποία ήταν η δυνατή μεταγραφή του Φώτη Κουβέλη από τις Βρυξέλλες. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου και θα δώσει ψήφους, έως τώρα έχει εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά πάνελ και οι κακές γλώσσες λένε ότι κάποιοι έχουν φροντίσει να βάλουν το χεράκι τους.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ και το γιατί ο Πάνος Μπεγλίτης, που επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να είναι μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών.
Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για εχθρική ατμόσφαιρα που συνάντησε, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον τόσο ζεστός με την επιλογή που έκανε.
Εάν τώρα αναρωτιέστε τι έγινε με τον Χάρη Καστανίδη και γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά το ότι ήταν προσωπική επιλογή του Φώτη Κουβέλη, δεν πρόκειται να πάρετε απάντηση. Ενός κακού μύρια έπονται, που λέει και ο λαός μας.

ΠΑΡΑ ΤΑ παιχνιδάκια που γίνονται, κάποιοι δεν το βάζουν κάτω, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Αμοιρίδης. Οι κινήσεις του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που πήρε μεταγραφή στη ΔΗΜΑΡ από το 2011, αποσκοπούν στο να κερδίσει δυνάμεις στο λεκανοπέδιο, καθώς εκτιμάται ότι έχει προβάδισμα στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του ότι κατάγεται από την Πιερία.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ στέλεχος που ίσως κάνει την έκπληξη είναι ο πρώην αστυνομικός Βασίλης Μαστρογιάννης. Εκτός από το πλούσιο βιογραφικό του, διακρίνεται για τη σεμνότητά του και έχει καταφέρει να περνάει το μήνυμά του σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της καλής αποδοχής που έχει στην αστυνομική οικογένεια.

ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα για τη ΔΗΜΑΡ δεν είναι καλά και είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθούν με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων στις 9 Μαΐου. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αιρετική Μαρία Ρεπούση, η οποία με τις απόψεις που εκφράζει για το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ. Φημολογείται έντονα ότι όλοι θα πέσουν πάνω της, προκειμένου να μην κάνει δηλώσεις, αλλά με τη Ρεπούση ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το οτιδήποτε.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΛΗΜΑ είναι στραβό, το τρώει και ο γάιδαρος, όπως φαίνεται από το τροχαίο που είχε ο Βασίλης Οικονόμου στην καρδιά της Αθήνας. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο βουλευτής Αττικής προσπάθησε με τη μηχανή του να αποφύγει άλλο ΙΧ, αλλά για κακή του τύχη έπεσε, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο για εγχείρηση. Πάσχα θα κάνει στο κρεβάτι και για τους επόμενους δύο μήνες θα κυκλοφορεί με πατερίτσες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.