Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 18 Απριλίου 2014

189

Οι σελίδες στο «Καρφί» μας λένε τα πάντα για τα τεκταινόμενα στη χώρα. Αποκαλύπτεται ότι όλα τα κόμματα, και προπάντων τα κυβερνώντα, είχαν στην αγκαλιά τους ανθρώπους ανίκανους, συμφεροντολόγους και ανεύθυνους. Όσοι δε έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιήθηκαν, ή από τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στη Βουλή, δείχνουν το χαρακτήρα τους και ότι δεν αξίζουν να είναι στο κόμμα που τους ανέδειξε. Όσον αφορά τους ανεκδιήγητους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται ότι δεν άξιζαν ούτε να περάσουν έξω από τα γραφεία του κόμματος και αγκαλιάστηκαν από τον Τσίπρα. Τέτοιοι προδότες και συμφεροντολόγοι τού αξίζουν.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Οργή λαού, φωνή Θεού, λέει η λαϊκή παροιμία και ελπίζουμε κάποια στιγμή να την ακούσουν και οι πολιτικοί.

 

 

 

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Τράγκας κατήγγειλε τον κ. Σαμαρά ότι αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχει γίνει δίκη και να έχει κατηγορηθεί η εν λόγω οργάνωση. Το λάθος του κ. Τράγκα είναι ότι το χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση» τον έδωσε η Ανώτατη Δικαστική Αρχή της χώρας, ο Άρειος Πάγος. Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι μετά το φόνο Φύσσα από τον Ρουπακιά ο εκπρόσωπος του κόμματος Κασιδιάρης δήλωσε ότι ο Ρουπακιάς δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Τα βίντεο όμως τα είδε όλη η Ελλάδα. Ήταν αγκαλιά Κασιδιάρης και Ρουπακιάς σε όλες τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Αναγνώστης της Εφημερίδας

Όπως σωστά λέτε, τα στοιχεία και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για το ρόλο της Χρυσής Αυγής.

 

Κατά την ημέρα της εθνικής γιορτής, οι πολιτικοί μαζί με άλλα μας είπαν ότι η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και όλοι οι Έλληνες υποφέρουν. Δεν λένε όμως όλη την αλήθεια. Ο λαός υποφέρει. Βέβαια, τους πολιτικούς και ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας δεν τους έχει αγγίξει η κρίση.

Κωνσταντίνος

Συμφωνούμε απόλυτα. Η κρίση για ορισμένους είναι ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό.

 

 

 

Σχετικά με την εκπομπή «Όλοι οι καλοί χωράνε». Πόση ντροπή ένιωσα! Πόση ταπείνωση σαν λάτρης της λαϊκής μουσικής του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη και του ζεϊμπέκικου χορού! Ιεροσυλία στον υπερθετικό βαθμό! Ευτελισμός σε απύθμενο βάθος! Ζητώ συγγνώμη από τους άριστους οργανοπαίχτες και τραγουδιστές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευτελισμός από το να χορεύεται ο ζεϊμπέκικος σαν χορός που παρέπεμπε σε χώρο χαρεμιού με τις ανάλογες χορεύτριες. Ντροπή! Δεν το περίμενα ποτέ από τον Χαρδαβέλλα, που επί σειρά πολλών ετών τον είχα σε εκτίμηση, να γίνει ηθικός αυτουργός της ιεροσυλίας ενός μεγάλου, ανεπανάληπτου Τσιτσάνη, που θα θλίβεται εκεί που είναι, από τα τραύματα που γέμισαν την ψυχή του. Μόνο απόκρυφες αποκαλύψεις δεν είχαμε από τους χορευτές του ζεϊμπέκικου. Τσιτσάνη, πώς νιώθεις που εισήχθησαν οι λαϊκοί σου χοροί στα χαρέμια; Ιεροσυλία στο θετικό άπειρο. Ευτελισμός σε απύθμενο βάθος. Ντροπή!

Μιχάλης Μιχαηλίδης, Καρφοαναγνώστης

Κατανοητές οι παρατηρήσεις σας για το τηλεοπτικό θέαμα που ορισμένες φορές αδικεί και ευτελίζει την αυθεντική λαϊκή μουσική.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ (άδικα βέβαια) ότι οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Οι πρώην σύντροφοί μας, στελέχη του Κινήματος και στη συνέχεια πολύ μεγάλο μέρος της βάσης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απαρνήθηκαν το Κίνημα κι εντάσσονται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ωστόσο, με τη στάση τους αυτή συμφωνούν με τους αντιπάλους, κατηγορώντας έτσι τους ίδιους τους εαυτούς τους, διότι αυτοί ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτοί ήταν οι βουλευτές, οι υπουργοί που κυβερνούσαν με το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια.  Δέχεστε ότι για όλα που σας καταμαρτυρούν φταίτε εσείς και δίνετε αβασάνιστα συγχωροχάρτι στον Καραμανλή, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της οδυνηρής κατάστασης που έφτασε η χώρα. Αντί να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε, τρώμε τις σάρκες μας, κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, προδίδουμε το κόμμα που προσέφερε ευεργετικά μέτρα για τον Έλληνα πολίτη, έκανε μεγάλα αποδοτικά έργα και δικαιώνουμε τους αντιπάλους.

Ο Θεσπρωτός

Εσείς σωστά τα λέτε, αλλά ορισμένοι μεγαλοσχήμονες του Κινήματος κωφεύουν στην αναγκαιότητα ενότητας και σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων.

 

Θέλω να μιλήσω με ένα δημοσιογράφο σας σχετικά με ένα ρεπορτάζ που αξίζει τον κόπο να γίνει. Γίνεται μια συνέλευση στο Δήμο Πεντέλης, στα Μελίσσια. Είμαστε αντίθετοι, γιατί θέλουν να κάνουν ένα εργοστάσιο καύσης εντός της κατοικημένης περιοχής, στο πιο ιστορικό βουνό που έχουμε στην Αττική. Θα χαρώ πολύ να έρθουμε σε επικοινωνία.

Άννα Κανακάκη

Τηλεφωνήστε στο 210 6901000 και ζητήστε κάποια συνάδελφο από το ελεύθερο ρεπορτάζ ή αφήστε το τηλέφωνό σας στο «Ό,τι πεις» για να σας καλέσουμε εμείς.

 

Πόσα χρόνια το λέω για τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έχει προσφέρει πολλά σε αυτή τη χώρα; Το μόνο λάθος που έχει κάνει ήταν να καλέσει σε πανελλαδική και παγκόσμια διακαναλική συζήτηση τους υπεύθυνους που έφεραν αυτή τη χώρα σε τέτοια κατάσταση.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Την κύρια ευθύνη για την κρίση έχει η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία απέκρυπτε έως την τελευταία στιγμή και από τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος.

 

 

Κύριοι δημοσιογράφοι, σας γράφω κάτι που είναι 100% σίγουρο. Το μεγαλύτερο σφάλμα είναι δικό σας. Η Χρυσή Αυγή τα κάνει όλα αυτά για να αυτοπροβάλλεται. Αφού το κανάλι τους δεν το βλέπει κανείς, το πρόγραμμά τους είναι να δημιουργήσουν ντόρο μέχρι τις εκλογές. Να είναι μπροστάρηδες. Σας τα λέω αυτά από έγκυρη πηγή. Για αυτό να μη μιλάνε. Είμαι 85 ετών και τα έζησα.

Ηλικιωμένη αναγνώστρια

Θεμιτές οι παρατηρήσεις σας, αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη που με τις πράξεις τους απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.

 

 

Η Ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνέλαβε μικροπωλητές παραεμπορίου και κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα προϊόντων-μαϊμού. Μήπως όμως θα έπρεπε να ελέγξουν από πού εισέρχονται στη χώρα όλοι αυτοί οι τόνοι των προϊόντων παραεμπορίου; Σίγουρα δεν φυτρώνουν. Ας βρουν μια φορά τους πραγματικά υπεύθυνους, οι οποίοι επειδή μπορούν να πιέζουν είναι ανεξέλεγκτοι.

Ντίνος

Συμφωνούμε απόλυτα.

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά, παίρνω το «Καρφί» από τότε που το πρωτόβγαλε ο αγαπημένος μας Νίκος. Είμαι μεγάλη γυναίκα. Έβγαζα το πρόγραμμα της τηλεόρασης, έβαζα το συνδετήρα μου και το έβαζα δίπλα στο κρεβάτι μου. Τώρα με κουράζετε. Γιατί το κάνετε; Ψάχνω να βρω το πρόγραμμα, γιατί το χαλάσατε; Να έχετε την ευχή μου και να έχετε καλό Πάσχα. Ό,τι ποθεί η καρδούλα σας, αλλά σας παρακαλώ, κάντε το όπως παλιά.

Αναγνώστρια από τα παλιά

Προσπαθούμε, πάντα με γνώμονα τον αναγνώστη, να κάνουμε όσο πιο ευκολοδιάβαστη και ποιοτικότερη γίνεται, από όλες τις πλευρές, την εφημερίδα μας (σας). Κάθε αλλαγή μας θεωρούμε πως την κάνει καλύτερη. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας, αλλά είναι αδύνατο να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα, γιατί και οι δικές σας απόψεις συγκρούονται.

 

 

 

Έφεραν τον Καποδίστρια και τον σκότωσαν γιατί ήταν Ελληνορώσος. Έφεραν τον Όθωνα και αγκάλιασαν την Αμαλία, ενώ έδωσαν τη Σμύρνη και την Κύπρο στους Τούρκους. Αυτό θα πει Δεξιά. Συμμάχησαν με τους Γερμανούς, διόρισε η Φρειδερίκη τον Καραμανλή και κυβερνούσε η Φρειδερίκη. Πάντα Δεξιά. Επειδή έχω ζήσει πολλές βρομιές της Δεξιάς, πιστεύω πως ό,τι έκανε ο Μπαλτάκος ήταν εν γνώσει του Σαμαρά, ο οποίος το ’παιζε σε διπλό ταμπλό. Από τη μια ήθελε να διαλύσει τους χρυσαυγίτες και από την άλλη, αν χρειαζόταν ψήφο εμπιστοσύνης, να την έπαιρνε. Με αυτό το κόμμα συνεργάστηκε ο Βενιζέλος. Είναι ντροπή στους δημοκράτες να συνεργάζονται με τους μιχαλολιάκηδες. Το 70% στη ΝΔ είναι γερμανόφιλοι απόγονοι του Μεταξά.

Δημήτρης, από Πλατανιώτισσα

Μπορεί να διαφωνούμε με τη Νέα Δημοκρατία και να επικρίνουμε τον Αντώνη Σαμαρά για πολλά, αλλά σεβόμαστε τους απλούς ψηφοφόρους της Δεξιάς. Στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι του λαού και όχι φυσικά, όπως λέτε, «γερμανόφιλοι» και «απόγονοι του Μεταξά».

 

 

 

Έπρεπε να γράψετε για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά σας πρόλαβε άλλη εφημερίδα. Εμείς θέλουμε τον Γιώργο… Όσο ήταν εκείνος στην κυβέρνηση, ήμουν μέλος. Τώρα δεν είμαι. Έφεραν, βλέπετε, το… σαμάρι με 128 βουλευτές να τον στηρίξουν, ενώ τον Γιώργο, που ήταν νόμιμος και τον ψηφίσαμε, τον διώξανε. Καλά, με αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Όλα εδώ πληρώνονται και θα δικαιωθεί ο Γιώργος. Τον λατρεύουμε, γιατί βοήθησε τους αγρότες, μας έδωσε επίδομα αλληλεγγύης και αυξήσεις. Είναι τίμιος και διαμάντι της πολιτικής. Αλλά ήθελαν να τον διώξουνε.

Σοφία Σταύρου, από Καλύβια Αττικής

Σεβαστές οι απόψεις σας. Το θέμα, όμως, δεν είναι η δικαίωση του ενός ή του άλλου ηγέτη, αλλά η δικαίωση της δημοκρατικής παράταξης.

 

Ύστερα από καιρό επέστρεψε στην πατρίδα ο Γιώργος για να παραστεί στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής. Όλοι περιμέναμε ότι η παρουσία του θα έφερνε φρέσκο ευρωπαϊκό αέρα με νέες ιδέες και κάτι καινούριο για το ΠΑΣΟΚ. Αντ’ αυτού έδωσε αρνητική ψήφο στο θέμα των τραπεζών, κάνοντας άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ και το λαό. Φυσικά, αυτή η στάση του έκρυβε την έναρξη του πολέμου με τον Βενιζέλο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εθνικό κεφάλαιο, καθώς αδιαφορώντας για την τύχη του ρίχτηκε στη μάχη μαζί με τον Σαμαρά και έσωσαν την Οικονομία. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ κουράστηκε με τα τερτίπια του Γιώργου, που σε δύο περιπτώσεις έχασε σίγουρες νίκες.

Αλέξης, από Πατήσια

Σεβαστές οι απόψεις σας, αλλά το θέμα είναι ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρνήθηκαν να υπερασπιστούν την πολιτική τους και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς για την παράταξη, κάποιοι έβαλαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω από τα συμφέροντα του λαού.

 

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠΑΣΟΚ. Παπανδρέου και Βενιζέλος ας κάνουν το απλό, το αυτονόητο και το επιβεβλημένο: έναν έντιμο διάλογο. Αλλιώς με ευθύνη τους το Κίνημα θα μπει σε μια ατέρμονη διαδικασία αντιπαραθέσεων, που ίσως οδηγήσουν στο «κύκνειο άσμα» του. Το κρυφτούλι με τους πέριξ αυτών κύκλους, που ερμηνεύουν τους χρησμούς τους, και οι παλιμπαιδισμοί δεν συνάδουν με την πολιτική τους ωριμότητα. Ας αφουγκραστούν επιτέλους την αγωνία των απλών μελών και φίλων για την ενότητα της παράταξης. Να πω, τέλος, στο λαλίστατο εσχάτως Γιώργο αλλά και στον Βαγγέλη ότι στη ζωή μάς συντροφεύει μια μεζούρα διπλής όψης, που μετρά λάθη και σωστά. Για το καλό της χώρας και του ΠΑΣΟΚ, εύχομαι το πρόσημο στο πολιτικό τους ισοζύγιο στο τέλος να είναι θετικό.

Κώστας, από Ζωγράφου

Τι να προσθέσουμε εμείς, τα λέτε όλα εσείς…

 

 

Κύριοι, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ γιατί διαβάζω στο «Καρφί» ότι επιτέλους μετά από τρία χρόνια αρχίζει σιγά σιγά να διαφαίνεται η αλήθεια για τις περιπέτειες που πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτός ο τόσο αδικημένος άνθρωπος – σας μιλάω εγώ που έχω ζήσει τρεις πρωθυπουργούς Παπανδρέου και όλοι διώχτηκαν. Όλοι είχαν πέσει πάνω τους για να τους δικάσουν. Αυτή η οικογένεια δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν ποτέ;

Συνεπής Αναγνώστης

Δικαίωση ζητά η δημοκρατική παράταξη, που πλήρωσε και πληρώνει, όπως αναφέρετε και εσείς, λάθη ηγεσιών.

 

Διαβάζω ανελλιπώς κάθε εβδομάδα το «Καρφί». Από την Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια της Mayo Clinic, που με ενδιαφέρει απόλυτα, έχασα τον πρώτο και τον τρίτο τόμο. Επιθυμώ να τους αποκτήσω και θα ήθελα τη βοήθειά σας για αυτό. Θέλω να μου στείλετε ένα λογαριασμό τραπέζης, όπου θα μπορέσω να σας καταθέσω τα χρήματα για τους τόμους αυτούς, τους οποίους θα ήθελα να λάβω στο σπίτι μου.

Αικατερίνη Σούλη, από Άλιμο

Ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος κυκλοφορούσαν μέχρι χθες μεμονωμένοι στα περίπτερα της Αθήνας και από χθες υπάρχουν και σε όλα τα περίπτερα και κεντρικά σημεία πώλησης της επαρχίας. Αν έχετε κάποιον άνθρωπο στην επαρχία, πείτε του να σας τον αγοράσει και να σας τον στείλει. Για τους υπόλοιπους τόμους θα ενημερωθείτε σύντομα πότε θα βγουν στα περίπτερα.

 

 

 

Θέλω να πω σε όλους τους ψηφοφόρους, και ειδικά του ΠΑΣΟΚ, να μην αλλάζουν ιδεολογία, γιατί τους σταυρούς τους παίρνει η Δεξιά και τα κάνει ακόμα χειρότερα. Τα διαλύει όλα. Μετά βάζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να πληρώσει όλα τα σπασμένα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ψηφίσαμε τον Μητσοτάκη μία φορά και αυτό το ΚΚΕ δεν ήθελε να συνεργαστεί. Και τα έφαγε όλα φτάνοντας τα 46 τρισεκατομμύρια. Αν αλλάζουμε ιδεολογία, τότε δεν είμαστε άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες. Ας βάλουν μυαλό κι ας πάψουν να αλλάζουν ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα.

Παππούς, από Κολιάτσου

Συμφωνούμε ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης, παρά τις κατά καιρούς Σειρήνες.

 

 

Διαβάζω στην εφημερίδα για τη δικαίωση Παπανδρέου και το ράπισμα Καραμανλή. Πόσα χρόνια το λέω αυτό; Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος μπορεί να έχει κάνει κάτι εις βάρος αυτής της χώρας. Δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο η οικογενειακή του ιστορία. Η οικογένεια Παπανδρέου έδωσε ολόκληρη τη ζωή της για την Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για να ρίξουν τον Γιώργο. Το καταφέρανε οι εσωκομματικοί κυρίως. Τι να μας πει ο Καραμανλής και τι να ομολογήσει; Για το θείο του να μιλήσει ή για τον εαυτό του; Το «Καρφί» αποκαλύπτει την αλήθεια για τη μεγάλη κρίση και όσα υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι για το μνημόνιο και τις ευθύνες των πολιτικών.

Αναγνώστρια

Το «Καρφί» πάντα υπηρετεί την αλήθεια και το συμφέρον του λαού και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να γράφει και για τα θετικά αλλά και για τα λάθη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», μη με παρεξηγείτε, έχω πολύ καιρό να σας γράψω, γιατί είμαι άρρωστος 94 ετών και εδώ κι ένα χρόνο έχω χάσει τα πόδια μου. Δημοσιεύστε, αν θέλετε, τους παρακάτω στίχους:

Ξύπνα, ελληνικέ λαέ, και μη βαριοκοιμάσαι

Τη Δεξιά μάς έφερες και πάλι ανάθεμά σε.

Ελλάδα μας, σε λίγο θα ’χουμε εκλογές

Θα πάμε να ψηφίσουμε τον Τσίπρα

Και τον Σαμαρά

Κατράμι θα τους ρίξουμε.

Ξέρω, χαμένη θα πάει η ψήφος μου

Όπου και να τη ρίξω

Θα βλαστημώ τα χέρια μου

Που πήγα να ψηφίσω.

Θα την ερίξω στο ΠΑΣΟΚ

Ίσως και πιάσει τόπο

Μα η Δεξιά, άμα τη δει,

Θα την πετάξει στο βόθρο.

Μαύρο στον Τσίπρα και τον Σαμαρά

Να σώσουμε την Ελλάδα

Από τα καθάρματα.

Το γεροντάκι, από Γουδή

Να έχετε την υγεία σας και να μας γράφετε ποιητικά.

 

 

 

 

Αυτό το καταραμένο κόμμα της Δεξιάς έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην πατρίδα. Ο Βενιζέλος ελευθέρωσε την Ελλάδα και αυτοί αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν. Θέλω να ευχαριστήσω το δημοσιογράφο Γιάννη Κωνσταντόπουλο για το άρθρο του «Πολιτική δικαίωση του Γιώργου και ένοχη σιωπή του Καραμανλή». Πραγματικά αυτά τα άρθρα μάς δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ και βέβαια να είμαστε ΠΑΣΟΚ.

Παναγιώτης Καμαρούλας, από Νεοχώρι Άρτας

Ευχαριστούμε και εμείς για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.

 

 

Έκπληκτοι διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε το άρθρο «Γιώργο, έχασες» στο «Πέταλο» προηγούμενου φύλλου. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, αλλά δυσκολευόμαστε. Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Βλέπουμε μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπη επίθεση, που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Επαναλαμβάνετε όχι λιγότερο από επτά φορές τη φράση: «έχασες» ή «Γιώργο, έχασες». Ποιος είχε αυτή τη φαεινή έμπνευση; Όποιος ξέρει ας μας το πει, να μάθουμε κι εμείς, γιατί το άρθρο είναι ανώνυμο, ανυπόγραφο και ο συντάκτης κρυπτόμενος.

Μάριος Μ., από Αθήνα

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι αυτό είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας και όχι το «Πέταλο». Αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η διαφωνία σας είναι θεμιτή, αλλά εμείς οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το άρθρο μας εκφράζει μια πραγματικότητα και φυσικά, όπως γράφουμε για τα θετικά της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, αναδεικνύουμε και τα λάθη που πιστεύουμε ότι έχει κάνει. Δεν αλλάξαμε γραμμή, ούτε είμαστε κατά του ΓΑΠ. Άλλωστε, αν θυμάστε, λίγες μέρες νωρίτερα, όταν είχαμε αποκαλύψει την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, το πρώτο μας θέμα ήταν: «Δικαίωση για τον Γιώργο, ράπισμα για Καραμανλή».

 

 

 

Μια από τις αιτίες που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη θέση είναι οι διάφορες συντεχνίες, που μπορούσαν να πιέζουν και να παίρνουν ό,τι ήθελαν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Και φυσικά το βάρος πέφτει στους αδύνατους και ανήμπορους να αντιδράσουν.

Κωνσταντίνος

Η μεγάλη πληγή για τη χώρα είναι οι συντεχνίες και οι πολιτικοί που τις κανάκευαν προς άγραν ψήφων. Αυτό πληρώνουμε σήμερα, όπως και τη διαπλοκή.

 

 

 

Κυβέρνηση Βολευτών

 

Το Σάββατο πότε θα ’ρθεί

Πότε θα ξημερώσει

Να πεταχτώ πρωί πρωί

Να πάω να πάρω το «Καρφί»

Που θα με ενημερώσει.

Να μάθω αυτοί που κυβερνούν

Οι ψεύτες, τα λαμόγια

Κι η τρόικα τι συζητούν

Για την Ελλάδα λύση θα βρουν;

Χορτάσαμε από λόγια.

Πατριδοκάπηλους ποτέ,

«Καρφί», μη συγχωρέσεις

Κι ό,τι κάνουνε κρυφά

Να το καρφώνεις πιο βαθιά

Όσο βαθιά μπορέσεις.

Είναι γεμάτη η Ελλάς

Όλη με Βολευτάδες!!!

Χρυσής Αυγής, Συνασπισμού

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Κομμουνισμού

Και άλλους μασκαράδες!!!

Από στερήσεις ο λαός

Πεθαίνει κάθε μέρα.

Γιατί η ελληνική Βουλή

Για όλα αδιαφορεί

Γι’ αυτήνε βρέχει πέρα.

Αυτό δεν ξέρουν τι θα πει,

Αρρώστια, φτώχεια, νοίκι

Και κλείνουν άστοργα αυτοί

Της φτώχειας σπίτι, μαγαζί

Με καπετανιλίκι.

Της φτώχειας η υπομονή

Κάποτε τελειώνει.

Κι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί

Πότε θα νιώσουν όλοι αυτοί

Τίποτα δεν τους σώνει.

Επίορκοι πολιτικοί

Προσβάλλουν την πατρίδα

Στον κάθε εργάτη και φτωχό

Να ’χει δικό του σπιτικό

Του σβήνουν κάθε ελπίδα.

Με τιμή

Μιχάλης Μιχαηλίδης, ΚαρφοΑναγνώστης

Ποιητικός οίστρος για την κατάσταση στη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.