Ειδησεογραφικό site

Τα μαύρα στοιχεία

43

Του Κώστα Μαρδά

Εν όψει των εκλογών της 20 Σεπτεμβρίου – ότε η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου- το πολιτικό και κοινωνικό μας οικοδόμημα εξακολουθεί να χάνει την ευστάθειά του από την επέλαση του τρίτου Τσιπρέϊκου μνημονίου που είναι συνέχεια των προηγούμενων δύο, Παπανδρέου- Σαμαρά.

Ιδού λοιπόν τα νέα μαύρα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη βδομάδα που πέρασε:

  • Η ανεργία είναι η πρώτη αιτία για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα με δεύτερη την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων. Στις χρονιές 2013 και 2014 , το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας «Κλίμακα», που αποτελεί τον εθνικό αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην αντίστοιχη Διεθνή Συνεργασία Πρόληψης, παρουσίασε τους αριθμούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Αυτοκτονιών, επικαλούμενο την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία κατέγραψε 508 αυτοκτονίες το 2012, έναντι 477 του 2011 (αύξηση 7 %). Αν υπολογίσει κανείς ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε το 2014 τουλάχιστον 261 απόπειρες, τότε ο αριθμός είναι ακόμη πιο δραματικός!

Ποιος όμως αρχηγός ασχολείται με αυτοκτονημένους, αφού δεν… ψηφίζουν;

  •  Σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, πάνω από 250.000 παιδιά δεν εμβολιάσθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, επειδή οι κρατικές δομές υγείας έχουν αποδεκατισθεί και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τα ανασφάλιστα παιδιά, αλλά ούτε και τους ανασφάλιστους και άνεργους γονείς τους! Αποτέλεσμα; Η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκίτης, η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα άρχισαν πάλι να επανεμφανίζονται από κει που – μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο- είχαν σχεδόν μηδενισθεί στον γενικό πληθυσμό. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα υγείας των παιδιών, ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ελληνική Πρωτοβουλία» από ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας με σκοπό να συγκεντρώνει χρήματα για να χρηματοδοτεί προγράμματα υγείας που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ελληνικής κρίσης. Μιλάμε δηλαδή για κινήσεις ανθρωπιστικής στήριξης που θυμίζουν δράσεις του ΟΗΕ τα κατοχικά και μετακατοχικά χρόνια!

Ποιος όμως ασχολείται με νήπια, αφού δεν… ψηφίζουν;

  •  Με βάση τον παγκόσμιο χάρτη της Διεθνούς Οργάνωσης Help Αge International του βρετανικού πανεπιστημίου Σαουθάμπτον, από τα 96 κράτη της υφηλίου που εξετάστηκαν από άποψη υποδομών και προγραμμάτων, η Ελλάδα θεωρείται μία από τις χειρότερες χώρες για να περάσει κάποιος τα γηρατειά του, αφού βρίσκεται πιο χαμηλά και από το Μπαγκλαντές, την Αλβανία και τη Μογγολία. Πρώτη είναι η Ελβετία… Ευτυχώς, πάντως, που η Ελλάδα του μνημονίου- με τα 3 εκατομμύρια συνταξιούχους- βρίσκεται πάνω από το Αφγανιστάν!

Ποιος όμως ασχολείται με συνταξιούχους, αφού σε λίγα χρόνια δεν θα… ψηφίζουν;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Και συγγνώμη αν σας μαύρισα την καρδιά. Αλλά, αυτό ήθελα να κάνω. Γιατί βαρέθηκα τα πάνλευκα στοιχεία των μεγάλων και μικρών αρχηγών…

Τα σχόλια είναι κλειστά.