Ειδησεογραφικό site

Στην Αθήνα Δευτέρα και Τρίτη ο Μοσκοβισί – Έκτακτη επίσκεψη με νόημα μία μέρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

44

Εκτακτη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, την ερχόμενη εβδομάδα.

Την επικείμενη επίσκεψή του την ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, όπου έγραψε χαρακτηριστικά «επισκέπτομαι την Ελλάδα Δευτέρα και Τρίτη. Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της στο πλαίσιο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες», είχε δηλώσει, άλλωστε, μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Μοσκοβισί, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό ακριβώς φαίνεται πως θέλει να δείξει με την επικείμενη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε πως «θα πρέπει να αφήσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφανθεί» και αναφερόμενος εκ νέου στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό τόνισε: «Έχω την αίσθηση ότι ξέρει πού πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση».

Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.