Ειδησεογραφικό site

Δεν ψηφίζει για ΠτΔ και δεν αναστέλλει τη λειτουργία της η ΔΗΜΑΡ

29

Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΔΗΜΑΡ όπως αποφασίστηκε έπειτα από την πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το βράδυ της Τετάρτης. Στάση που είχε  αποφασιστεί και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

«Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί αυτοδιάλυσης και αναστολής της λειτουργίας της που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΗΜΑΡ, η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαχυθεί ούτε θα διαλυθεί».

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο των συνομιλιών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.