Ειδησεογραφικό site

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντήσει τον Μεϊμαράκη

45

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».

Ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη που είχε δώσει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα επικοινωνούσε με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο, στη συνέχεια διεμήνυσε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή και, προφανώς σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφώνησε σήμερα στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του κ. Μεϊμαράκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τη γραμματέα του και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Πάντως, χθες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε σχετικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «αν μπορούσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή θα το είχαμε κάνει».

ΝΔ: «Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, καταλογίζοντάς του «καθεστωτική αντίληψη», με αφορμή την άρνησή του να δεχθεί τη συνάντηση στην οποία τον κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης το πρωί, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.

Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Για ψεύδη και για επιχείρηση πυροδότησης της πολιτικής έντασης κατηγορεί η κυβέρνηση τον Μειμαράκη

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μειμαράκη ότι «συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μειμαράκης «μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» και προσθέτουν ότι «πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.